Användarprofil Marie Linder Jakobsson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Marie Linder Jakobsson

Antal betyg: 1
Antal recensioner: 1

Mörkåren

En fantastisk självbiografi!

22 september 2020

Författaren och ambulanssjuksköterskan, Jonas Åsberg, vet vad han talar om när han beskriver depressioner som avlöst varandra under åratal. Ångest som vandrat hand i hand med depressionerna. Han berör och lyfter ett otroligt viktigt ämne, utifrån sig själv och sitt liv. Egna erfarenheter, som är tunga och tuffa.

Berättelsen träffar mig rakt in i hjärtat. Författaren beskriver med ett otroligt naket och avklätt språk, om sina mörka år, med en blandning av djupt allvar, insikt samt också en gnutta humor faktiskt. Mellan mörkret och uppförsbacken att ta sig ur det, finns också hopp och ljus. Även om jag fällde flera tårar under läsningen fick boken mig också faktiskt att le!
Åsberg har en underfundig humor som han skickligt väver in och som kan skönjas emellanåt i allt elände han känt och upplevt. Han har även en förmåga att ha ett detaljerat språk utan att det tar överhand. Det är nästan så att jag känner dofterna i de olika miljöerna som beskrivs.

En otroligt stark bok som kräver mycket mod att skriva och eftersom det är en självupplevd historia blir boken lätt att ta till sig. Utan att avslöja något, har boken för författaren själv, något av ett lyckligt slut. Som gjorde att livet, och de mörka åren blev ljusare till slut.

Det enda att göra är att läsa den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej