Användarprofil Antares / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Antares (Stockholm)

Antal betyg: 86
Antal recensioner: 68

Fattigfällan

Mycket viktig bok

14 maj 2017

Kanske är den inte så välskriven, i början är det mycket upprepningar ... men helhetsintrycket är ... skakande.
Alla borde faktiskt läsa den här boken, särskilt alla som tror att vi lever i ett samhälle som värnar om dem som drabbas av olycka eller sjukdom, ett samhälle som tar hand om sina svagaste.
Det kan faktiskt vara så här illa. Det finns en fullständigt idiotisk byråkratisk tungroddhet i våra myndigheter som gör det nästan omöjligt att ens söka hjälp på ett "korrekt" sätt. Våra hjälpande myndigheter har i stort blivit kontrollorgan med uppgift att försöka beslå de hjälpsökande med lögn och bedrägeri. Och det är för jävligt.
Läs den! Protestera. Och rösta emot nedmonteringen av välfärden i nästa val.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för d...

Helig vrede...

18 december 2022

... är vad som väcks vid läsningen av denna bok. Borde ha fått Augustpriset - men tycks sälja ändå. Bra! GIRIGSVERIGE borde vara obligatorisk läsning för varje medborgare, så att vi kan sticka hål på flotten med dem som flyter ovanpå. Och rösta fram andra politiker än de mähän som tillåtit denna resursomfördelningskatastrof! (fint ord va?)

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hej bröder - lyssna nu till min historia! : personli...

Gubberier

24 september 2016

Gubbomanen Kalle Lind ger sig på att skriva om ännu en avdöd vit man, ikonen Cornelis. Men gör det med personlig touch OCH självdistans. Han lyckas också få in lite välbehövlig feminism i analysen av ärkemachon Cornelis och alla hans låtar om flickor, fnask och skelögda servitriser. Läsvärt!

5 av 8 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det svenska hatet : en berättelse om vår tid

Omistlig bok. Alla borde läsa före valet...

25 juli 2018

... särskilt alla som fortfarande inbillar sig att SD är ett vanligt parti. Läs innan det är för sent! Tamas bevisar bortom alla tvivel att det är SD som ligger bakom de flesta organiserade hatkampanjer på nätet. Läs innan det är för sent!
Också viktiga insikter om hur hatet från detta håll göder hatet hos fanatiska muslimer.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

1793

Rätt överskattad

21 januari 2019

Intressant miljöskildring, skrämmande insikter i det historiska mörker som vi kommer ifrån, och det är väl gott nog. Men som kriminalroman: Nä.
Inte spännande, absolut ingen bladvändare som några tycker, intrigen helt osannolik - och någon redaktör borde dessutom ha stramat upp språket. Natt och Dag använder sig av arkaiska uttryck som han i vissa fall totalt missuppfattat. Det stör iallafall mig, skapar hack i läsningen och får mig att undra hur väl researchat allting annat i boken är.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Domstolen : en nämndemans betraktelser

Mycket tankeväckande inifrånskildring

24 mars 2017

Varför har jag inte läst något om denna bok i pressen?
Få av oss får se det som författaren har sett under sina tjugo år som nämndeman. De flesta av oss kanske tror att det går till som i amerikanska rättegångar på film. Det är ganska långt ifrån verkligheten visar det sig.

Boken bygger på noggranna anteckningar från alla dessa år, och flera hårresande iakttagelser görs: att tjänstemän med våldsmonopol (poliser och vakter) i princip aldrig kan straffas, oavsett vad de gjort; att de åtalade som inte får en advokat utan ska sköta sitt eget försvar inte ens får ut sina egna papper utan krångel; att arbetet som lekmannadomare (nämndeman) värderas lågt. Det senare är mycket märkligt och en sorts rättsskandal eftersom dessa ska vara vår demokratis yttersta försvarare, folkets röst i domstolen. De borde värderas högt och utses med stor omsorg!
Man får inifrån en av våra svenska domstolar följa flera hårresande rättegångsförlopp och se hur juridiskt facklingo kan användas för att göra människor maktlösa. Vi får också se hur människor drabbas av bristande rättegångsrutiner, obegripligt fikonspråk, likgiltighet och rent förakt. Var och en av oss som eventuellt hamnar inför skranket kan komma att få en mycket obehaglig överraskning.
Boken borde väcka ett ramaskri från alla som tror att vi är lika inför lagen. Mig veterligen har vardagens rättsprocesser aldrig skildrats på detta sätt - inifrån - förut. Boken angår oss alla, anser jag.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Folkets skönhet

Fascinerande tidsbild

14 september 2021

... från ett grannland de flesta av oss vet så lite om - inte minst om äldre tider. Jag läste den med stort intresse och inte så lite fascination. Handlar inte alls bara om "kvinnoöden" utan om ett helt litet samhälle och dess trånga regler. Intressant!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Arv och miljö

Nja, inte min kopp av te

14 september 2021

Boken är en märklig blandning av ett tjatigt, rättshaveristiskt självömkande och skoningslöst självutlämnande. Känns som en dagbok som kanske inte borde ha publicerats - håller med tidigare recensent om att det känns som att den beskriver traumat obearbetat, medan det pågår, utan perspektiv, och det är sällan så lyckat. Till sist önskar man nästan protagonisten åt skogen. Tycker heller inte att språket lyser särskilt. Ganska tråkig, faktiskt.
Det är synd, eftersom den berör ett viktigt ämne.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det stora tågrånet

Måsteläsning

5 juni 2019

...ifall du vill förstå vad som händer i samhället! Det är inte bara utarmningen av tågen som förklaras utan en hel del annat vansinne med konkurrensutsättning, utförsäljning och privatisering - och även bankernas roll i det hela.
Det framstår som glasklart att konkurrensutsättning av järnvägen inte bara är dyrt och byråkratiskt: det funkar ju inte!
Boken är dessutom bitsk och rolig.
Läs, läs, läs!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej