Användarprofil Mias bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Mias bokhörna (eggetbok.blogspot.se/)

Antal betyg: 14
Antal recensioner: 14

5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 20...

Köp inte denna. Jag beställde två böcker när jag...

18 augusti 2013

Köp inte denna.
Jag beställde två böcker när jag skulle börja med 5:2 dieten, dels Michael Mosleys bok och denna kokbok. Första delen av boken innehåll väl några bra tips och det bästa tycker jag,
en sida med 50 mellanmål under 100 kcal.
Recepten däremot var inte bra, för många ingredienser, konstiga ingredienser och märkliga kombinationer. Värdelöst.

Jag får då inte tag på sobanudlar, eller butternutpumpa i min affär, förresten tycker jag inte det ser gott ut. Och hittar man ett recept då är det för 4,6 eller 8 personer. Varför? Det hade varit smartare om det varit till en person.

Det är få bilder i boken, vilket hade lockat och inspirerat.

Helt onödigt också med 17 sidor efterrätter, herregud ska man äta 500 på fastedagen tänker då inte jag på efterrätter. Så om ni ska köpa en kokbok om 5:2 dieten, köp inte denna.

18 av 20 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Innan molnen kommer

Ett måste i sommar

28 juni 2020

En ny serie av Mari där hon lämnat Gotland för en underbar plats i Spanien, där det förstås också begås mord. Vackra miljöer till trots så hittas en man död i en ravin. Det blir upp till polisen Hector att lösa och så småningom får han lite hjälp av lärarinnan Lisa. Hon hjälper honom med översättning fast de träffas på en danskurs. Jag gillar Maris berättarstil, allt har sin plats och privatliv och utredning vävs in på ett bra sätt.
Spännande, underhållande bok som är ett måste att läsa i sommarvärmen.

4 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hetta

Deckare med Hetta i dubbel bemärkelse.

2 maj 2017

När Poliskommissarie Aaron Falk kommer tillbaka till barndomens trakter möts han inte av vågen precis, snarare tvärtom. Alla är fientligt inställda och alla verkar ha en dold agenda. Först verkar det rätt solklart att Luke dödat sin familj och sedan sig själv, men Lukes föräldrar vädjar till honom att undersöka saken. Man kan nästan känna att det dallrar i luften både av hettan utanför och personernas fientlighet. Det kanske inte är värsta bladvändaren men stämningen i boken och alla personerna som verkar lura på både en eller två hemligheter gör att du vill fortsätta läsa. Jag gillar inte kursiv text i normala fall men här funkar det ypperligt.
Den har ett bra driv och man vill läsa vidare på grund av det där lilla gnaget att det kanske inte gick till som alla tror.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Djävulen hjälpte mig

Det första som slår mig efter att läst boken är att...

22 juni 2013

Det första som slår mig efter att läst boken är att författaren måste gjort en enorm research, dels om mordet och dels för att få allt tidstypiskt.
Det är en spänningsroman byggd på en händelse som skett i verkligheten men jag rycks med så att jag tror det är exakt så det gått till. Man lider med stackars Hanna och tycker väldigt illa om svärmodern. Per blir mest en mes som velar än hit och dit.
Det står att det är en spänningsroman men så himla spännande är den inte, mer intressant och ibland riktigt sorglig. Lite småseg på slutet, kan inte sätta fingret på vad, kanske är det för ibland slår "faktadelen" över och det blir inget riktigt flyt i historien. Sammanfattningsvis en helt okey debut och på grund av den intressanta historien väldigt läsvärd.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Imse Dumse går på cirkus

Del 2 i serien som är lika fin

22 februari 2022

Denna bok hade samma färggranna bilder som förra, men här går Imse Dumse på cirkus.
Med sig har Imse Dumse en liten matsäck och den skapar vissa problem om man säger så.
Det ordnar givetvis upp sig till slut som det ska i en barnbok. Jag väntar på att få läsa denna fina barnbok för mina barnbarn för jag tror de skulle gilla den, för det gjorde jag. På ett ställe skrattade jag till och med högt, ja, ni förstår att ni inte får missa denna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Imse Dumse och den stora nätkampen

Fin barnbok

22 februari 2022

Det är en verkligen en fin barnbok, inbunden med otroligt färgglada illustrationer av Kristina Aspén. Boken handlar om den lilla spindeln Imse Dumse och hans vänner. I denna bok har han fått en granne som hela tiden bygger större och större nät, och får fast mer mat. Det är kanske inte helt olikt hur vi människor jämför med grannen hela tiden. Den kan nog ge barnen lite att fundera på. Jag skulle vilja testa den på mitt barnbarn som fyller tre år i mars, jag tror han skulle älska den. Missa inte att kolla in denna fina bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Himmel, helvete och pannkakor

Smårolig feelgood

12 januari 2022

En smårolig feelgood om en helt vanlig man , ny separerad och lite besviken på att det inte gick så bra med exet. Han vill så gärna träffa kvinnan för honom, en del av dessa försök blir inte som han tänkt. Till slut hittar han henne, men vad hon har med sig i bagaget är nog inte riktigt vad han tänkt och det uppstår lite problem. Jag kan varmt rekommendera denna småroliga bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Isfiskaren

Smögendeckare

25 augusti 2020

Det är riktigt synd att det är så fruktansvärt många människor att hålla reda på, jag vet inte hur många gånger jag fick backa i ljudboken för att hänga med. Det är möjligt att det i den inbundna boken finns ett persongalleri, men inte i ljudboken. För när man väl fått ett hum om vem alla är så är deckaren riktigt bra. Häftiga miljöer, bra beskrivningar och riktigt spännande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Detektiv Långöra och Bonkostölden

Fin barnbok

23 november 2019

En fin berättelse om kaninen Holger som vill bli detektiv, han är lite osäker på om han kommer lyckas. Men tack och lov har han en vän som tror på honom. Så när han tar på sig ett uppdrag så lyckas han till slut lösa det. Jag kan säga att upplösningen var inte som jag trodde. Enormt fina illustrationer till berättelsen. Jag vet inte om de kommer mer böcker om Detektiv Långöra men jag skulle hemskt gärna vilja läsa dem.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej