Användarprofil Malin / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Malin

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

Det fördolda

Lovar gott för framtiden

13 november 2010

Jag har lyssnat på Hjorth & Rosenfeldts deckardebut Det fördolda och måste säga att jag verkligen gillade den!

Handlingen påminner om andra i genren men karaktärerna är ovanligt fint mejslade. En sextonåring försvinner. Polisen tror att han rymt till Stockholm men så hittas killen i ett kärr, med hjärtat utskuret ur kroppen. Av en tillfällighet hamnar Sebastian Bergman, psykolog och expert på gärningsmannaprofilering, mitt i utredningen. Sebastian har egentligen dragit sig tillbaka, det enda han ägnat sig åt på senare år är sitt sexmissbruk. Nu stöter han alltså samman med sin gamle kollega Torkel Höglund och dennes grupp från Riksmordkommissionen. En sammanstötning som inte är helt enkel att hantera.. Det fördolda är första boken i serien om Sebastian Bergman. En karaktär som påverkar, han är inte allt igenom sympatisk (!) och skildras med en stor portion humor. Även flera av bikaraktärerna är fint gestaltade och dialogen är ofta rapp och humoristisk.
Det lovar gott för framtiden!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En flicka som kallas Alice

Intagande

27 maj 2010

Jag har inte läst något av Kristin Hannah tidigare och blev positivt överraskad. Boken var mysig att läsa; en feelgood-roman som innehöll lite romantik och fina relationsbeskrivningar.

Boken handlar om hur en liten flicka en dag dyker upp från de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, omöjlig att få kontakt med. Trots sökning i alla polisregister över försvunna barn lyckas man inte fastställa flickans identitet.
De två systrarna Julia Cates, barnpsykiater, och Ellie Barnes, polischef i den lilla staden, gör allt för att försöka återföra "vargflickan" till ett normalt liv. Under arbetets gång kommer deras syskonrelation och även andra relationer att förändras.

Storyn var intagande och den lilla Alices öde skildras mycket bra, däremot tyckte jag kanske att de övriga karaktärerna var en aning platta. Jag sträckläste boken och den fick mig att gråta (pinsamt nog) så den var helt klart läsvärd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tjuvarnas stad

Spännande skröna!

20 maj 2010

"Tjuvarnas stad" är en fantastisk bok. Ett omöjligt uppdrag i en absurd situation, en skröna som verkligen griper tag i mig när jag läser. Trots att den behandlar en sådan tung historia - ockupationen av Leningrad under andra världskriget - så genomsyras boken av livsglädje och hopp.

Bra miljöbeskrivningar, härliga karaktärer och en riktigt spännande story förvandlade boken till ren och skär läsglädje. Vilket egentligen är ganska otroligt med tanke på att det genomgående temat är svält och död.

Jag hoppas på mer från David Benioff!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En halv gul sol

Fantastisk berättelse

27 april 2009

Skildrar ett Afrika jag knappt visste fanns! En fantastisk bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej