Användarprofil Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm)

Antal betyg: 1855
Antal recensioner: 1744

5:2-dieten : friskare, smalare, längre liv med halvf...

Jag är nu inne på min åttonde fastevecka, och har...

31 juli 2013

Jag är nu inne på min åttonde fastevecka, och har genomfört fjorton halvfastedagar nu. Och jag känner verkligen att det här är något för mig. Det fungerar jättebra, och jag mår alldeles utmärkt.

Så det var roligt att nu få läsa boken som 'alla pratar om'. Jag har väl läst det mesta i boken förr, på nätet, i bloggar, i Facebook-grupper, och i tidningar. Och jag har ju sett dokumentären 'Eat, Fast, and Live Longer' på SVT Play.

Till er som är nyfikna på 5:2-dieten så rekommenderar jag verkligen den här boken. Och även till er som redan har börjat med den.

9 av 10 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Norra Latin

Betyg: 4 av 5.

12 november 2017

Nu har jag läst romanen Norra Latin, som är den första boken i en planerad serie, Stockholmsserien, i genren unga vuxna, av författaren Sara Bergmark Elfgren.

Jag har bara läst en bok av författaren tidigare, och det var boken Cirkeln, som är den första delen i en trilogi, som Sara Bergmark Elfgren skrev tillsammans med Mats Strandberg. (Här är en länk till min recension av den boken). Jag har inte läst dom två andra böckerna i serien.

Norra Latin är en roman i genren unga vuxna, men jag tycker absolut att den är lika mycket för "gamla vuxna". Förstår inte alltid det där med kategorier. Många ungdomsböcker tycker jag helt klart är lika mycket vuxenböcker. Synd om dom böckerna förlorar läsare på grund av kategorierseringen.

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken. Bäst tyckte jag om beskrivningarna av ungdomarna och främst relationerna mellan dom. Fantastiska karaktärer, och väldigt fina Stockholmsbeskrivningar.

Rekommenderar absolut boken till alla. Och jag ser mycket fram emot fler böcker i Stockholmsserien.

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det är något som inte stämmer

Betyg: 4 av 5.

7 oktober 2015

Det här är Martina Haags åttonde bok. Hennes tidigare produktion är tre romaner, plus fyra böcker med krönikor och samlade texter i. Jag har läst dom allihopa, och även tyckt om dom allihopa. Här en länk till mitt blogginlägg om hennes senaste bok, "Heja, heja", och till hennes senaste roman, "Glada hälsningar från Missångerträsk", där det också finns länkar till mina recensioner av hennes tidigare böcker.

"Det är något som inte stämmer" är en roman. Men som jag har förstått det så är den också mycket självbiografisk, och skildrar till stor del Martina Haags egen skilsmässa från Erik Haag.

Boken är något mörkare än Martina Haags tidigare böcker, vilket kanske också framgår av handlingen och ämnet. Men den innehåller också en hel del av Martinas härliga humor.

Jag tyckte mycket om boken, som var väldigt lättläst. Och jag kan absolut varmt rekommendera den.

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Kvinnan på tåget

Betyg: 4,5 av 5.

30 mars 2015

"Årets Gone Girl" såg jag någonstans att den här boken kallas. Och jag kan absolut förstå vad som menas med det.

Men den här boken är så bra, så den kan absolut stå för sig själv, och behöver inte jämföras med någon annan bok.

Psykologisk thriller är väl den mest rätta genren för boken, tycker jag.

Mycket spännande, inte förutsägbar, välskriven, och lättläst.

Bra personporträtt och miljöbeskrivningar är det också.

Så jag rekommenderar absolut den här boken, och hoppas på fler böcker från den debuterande författaren.

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ditt livs affär

Betyg: 5 av 5.

5 december 2017

Fredrik Backman, denne Fredrik Backman. Det finns ingen som kan skriva som han gör. Allt han skriver går rakt in i mitt hjärta.

Och så gör även denna kortroman, som heter Ditt livs affär.

En liten tankevärd historia, på endast 70 sidor, mycket läsvärd, och att alla intäkterna från boken doneras till cancerforskning gör ju inte direkt boken sämre.

Rekommenderar absolut boken, som är mycket rörande och gripande.

Rekommenderar även ALLT som Fredrik Backman skriver. Här är länkar till mina två senaste recensioner, av böckerna Och varje morgon blir vägen hem längre och längre, och Vi mot er.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Att skriva : en hantverkares memoarer

Betyg: 5 av 5.

30 maj 2017

Boken Att skriva - En hantverkares memoarer gavs ut redan för sjutton år sedan, år 2000. Men nu har den utkommit i en nyöversättning. Jag läste den första utgåvan när den kom, och tyckte mycket om den även då, precis som jag gjorde nu.

Stephen King är min absoluta favoritförfattare, och har varit så i snart fyrtio år nu.

Den här boken är till hälften en självbiografisk bok och till hälften en bok om att skriva böcker. Och jag tyckte mycket om båda delarna.

Mycket intressant att läsa om Stephen Kings uppväxt och liv. Men även mycket intressant att läsa om konsten att skriva.

Jag har ju själv ingen längtan efter att skriva böcker. Men när jag läser Stephen Kings exempel på både hur man ska skriva, och hur man inte ska skriva, så kan jag mer förstå varför jag tycker om vissa böcker, och vissa inte.

Rekommenderar absolut boken till alla.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Törnrosor

Betyg: 5 av 5.

5 februari 2019

Ja, alla som känner mig det allra minsta, vet ju att Stephen King är min absoluta favoritförfattare, och har varit det i över fyrtio år nu.

Jag älskar ju hans sätt att skriva. Och även om själva historierna i hans böcker såklart också är viktiga, så är det ändå mest "allt runtomkring" som jag tycker bäst om. Personskildringar, miljöskildringar, samhällskritik, och hans värnande om "den lilla människan", det är den största behållningen av hans böcker, tycker jag.

Över sjuhundra sidor innehåller den här boken, och jag kan förstå att en del tycker att det är alldeles för mycket, men själv så älskar jag tjocka böcker, och speciellt då från Stephen King.

Och oavsett om hans böcker är verkliga eller övernaturliga, så tycker jag att dom är lika bra. Den här boken tillhör dom böckerna som handlingen är övernaturlig i. Och den här boken har ju även Stephen King, för första gången, skrivit tillsammans med en av sina söner, Owen King.

Här är några länkar till mina recensioner av några av hans senaste böcker: Under kupolen, 22/11 1963, Doktor Sömn, Väckelse, Mr Mercedes, Den som finner, Sista vakten, Att skriva - En hantverkares memoarer, Outsidern.

Om boken Törnrosor (Sleeping Beauties) har USA Today skrivit: "Stephen och sonen Owen Kings första stora samarbete är en ambitiös, hjärtskärande och, när det kommer till de centrala skräckelementen, minst sagt aktuell roman ¿ King och King bygger upp en tankeväckande historia som utforskar en rad samtida ämnen. I berättelsen finns plats för allt från destruktiv maskulinitet och polisvåld till fake news.", och det tycker jag är en bra beskrivning av boken. För den fokuserar mycket på mäns våld mot kvinnor. Så trots att det är en övernaturlig roman, så finns det också mycket av nutiden och verkligheten i den.

Jag rekommenderar varmt den här boken till alla Stephen King-älskare. Och så klart till alla andra också. Hoppas på att den nu drygt 70-åriga författaren får leva länge, och att han skriver många fler böcker.

5 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det som inte dödar oss - Millennium 4

Betyg: 4,5 av 5.

4 september 2015

Jaha, då har jag nu alltså läst den så omdiskuterade fjärde Milleniumboken.

Jag vet att många tycker att det är helt fel att skriva och ge ut en fortsättning på en död människas böcker, och att dom inte kommer att läsa boken. Men själv lägger jag inga värderingar i boken på det viset, utan jag var mycket intresserad av att läsa den.

Fick ett recensionsexemplar i e-boksformat, av bokförlaget Norstedts, som jag nu har läst med stor behållning.

Självklart så har jag ju läst dom tre tidigare böckerna. Hittade inte någon recension i min blogg på den första boken, "Män som hatar kvinnor", men dom andra böckerna, "Flickan som lekte med elden", och "Luftslottet som sprängdes" hittade jag.

Eftersom det är åtta år sedan som jag läste den tredje boken, och ännu längre sen jag läste dom två andra böckerna, så minns jag egentligen inte så mycket av dom, mer än att jag tyckte att dom var väldigt bra. (Har ju läst ungefär tusen böcker sedan dess..)

Däremot så minns jag filmerna mycket väl, och det är Mikael Nyqvist och Naomi Rapace som jag såg framför mig när jag nu läste "Det som inte dödar oss".

Och jag tycker att den fjärde Milleniumboken var mycket bra. David Lagercrantz har ett bra språk, och skriver så att det blir ett skönt läsflyt. Tycker att Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander känns igen, och är trovärdiga. Tycker även om övriga karaktärer i boken.

Storyn i boken är väldigt intressant, som bland annan handlar om artificiell intelligens. Och allra mest tyckte jag nog om storyn om pojken som är autistisk och har savantsyndrom.

Och vad jag tror, det är att det kommer även en femte bok i Milleniumserien, och kanske ännu fler. Ingen cliffhanger eller öppet slut i boken, men det kändes ändå som om det var en öppning till en kommande bok. För min del får det gärna komma många böcker i serien, och jag kommer absolut att följa den i så fall.

Rekommenderas absolut.

5 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bränn alla mina brev

Betyg: 4,5 av 5.

12 november 2018

Jag har läst sex böcker tidigare av Alex Schulman. Privat - Mejlkorrespondens som han skrev tillsammans med Carolina Gynning. TID - Livet är inte kronologiskt och RUM - En roadtrip genom psyket som han skrev tillsammans med Sigge Eklund. Och så tre böcker som han har skrivit ensam, Skynda att älska, Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött, och Glöm mig.

Jag har tyckt mycket om alla böckerna. och speciellt om dom tre böckerna som Alex Schulman har skrivit ensam. Länkarna går till mina recensioner av böckerna.

Och boken Bränn alla mina brev gjorde mig inte besviken. För jag tyckte att den var lika bra som författarens tidigare böcker.

Boken är en roman, men den bygger på verkliga händelser i författarens släkt. Den är mycket personlig och gripande. Och precis som Alex Schulmans tidigare böcker, så är det ett väldigt fint språk i boken.

Rekommenderas varmt.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej