Användarprofil Blivande astronom / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Blivande astronom

Antal betyg: 2
Antal recensioner: 2

Heureka Fysik 3 Lärobok

Heureka 3 är full av fel!

3 februari 2016

Heureka 3 är full av fel genom hela boken. Det finns en mängd fel i texten och ungefär lika många fel i facit till övningsuppgifterna. Vissa av dessa fel är rättade i ett rättelseblad som kan laddas ned från förlagets hemsida. Det är omöjligt att använda boken utan att ha tillgång till rättelselistan.

Men många av de vanliga felen är inte rättade i rättelsebladet. Dessutom finns det ett antal pedagogiska fel som innebär att vissa begrepp och samband förutsätts vara kända redan innan de har definierats i ett senare avsnitt. Särskilt jobbigt är detta när man sliter med en övningsuppgift och det sedan visar sig att de samband som krävs för lösningen beskrivs i nästa avsnitt av texten.

Till boken finns ett litet häfte med ledtrådar och lösningar som är en total pedagogisk katastrof! I vissa avsnitt finns det fel i var tredje lösning och förlaget meddelar att det inte finns någon rättelselista.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vårt matematiska universum : mitt sökande efter den ...

Trevligt om universum!

3 februari 2016

Mycket välskrivet och läsvärt. Mycket övertygande i långa avsnitt. Men jag har ändå svårt att ta till mig den sista biten om att allting bara är matematik!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej