Användarprofil Bokugglor / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Bokugglor

Antal betyg: 45
Antal recensioner: 16

Mellody Looh - Födelsemärket

Mellody Looh - födelsemärket

14 oktober 2019

Mellody Looh - födelsemärket är första boken i serien Mellody Looh och jag tyckte att det var en riktigt bra start på serien. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förväntade mig men jag blev verkligen positivt överraskad över hur mycket jag tyckte om den!

Jag fastnade på en gång för språket som var så målande och detaljerat, vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig allting.
Världen som Kjeilien har skapat var så intressant då det finns alla möjliga sorters väsen, som jättar, älvor, troll, vampyrer, formstiftare och mycket mer! Jag uppskattade verkligen att det fanns med både en karta och ett register där alla raser och personer presenterades. Det var användbart under läsningens gång.
När det gäller karaktärerna så tyckte jag om huvudkaraktären Mellody, även om hon ibland tog lite förhastade beslut så kändes hon så vanlig på något sätt, och hennes karaktärsutveckling var riktigt bra. När det gäller de andra karaktärerna så tyckte jag verkligen om Triton, Rose och Leo. Rose var så badass, Leo så fin, och Triton så intressant. Jag ser fram emot att få lära känna alla karaktärerna mer i nästa bok.
Handlingen hade ett bra flyt framåt och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända. Jag hade bara önskat lite mer action och spänning men det tror jag säkert kommer i bok två.

Mellody Looh - födelsemärket var så bra och den klättrar upp bland mina favoriter och jag ser verkligen fram emot att läsa nästa bok riktigt snart för jag vill ha mer av dessa karaktärer!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stjärnfödd

Stjärnfödd av Maria Wälsäter

5 oktober 2019

Stjärnfödd är uppföljaren till Avien som jag älskade och jag försökte att inte för höga förväntningar på Stjärnfödd då jag inte ville bli besviken men jag hade verkligen inte behövt oroa mig för jag älskade Stjänfödd ännu mer än Avien!
Jag fastnade på en gång och kunde sedan inte sluta läsa, och mina känslor fick åka berg och dal bana under bokens gång.

Handlingen var spännande och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända. Det var också en hel del twister och oväntade vändningar som gjorde att jag inte kunde sluta läsa!
Den här boken är också lite mer mystisk och mörk än Avien och det gillade jag för det var så spännande.
Jag måste ännu en gång nämna hur otroligt fint, fängslande och målande språk Wälsäter använder. Det är så fullt av detaljer när det gäller miljöbeskrivningar, personbeskrivningar och framfört allt känslor. Hennes sätt att beskriva känslor är bara så bra!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sönderslagen

Sönderslagen av Emma Johansson

30 september 2019

Sönderslagen är författarens andra bok och då jag älskade Papperssjälar så såg jag verkligen fram emot att läsa Sönderslagen och den gjorde mig inte besviken!

Jag fastnade på en gång när jag började läsa och ville sedan bara få fortsätta läsa.
Jag älskar Emma Johanssons språk, det flyter på så bra och är fullt av detaljerade miljö och personbeskrivningar som gjorde att det var lätt att föreställa sig allt som hände.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nightflyers

Nightflyers av George R.R Martin

19 september 2019

Nightflyers är den första boken som jag läst av George R.R Martin men det kommer inte bli den sista! Jag tyckte så mycket om språket som var fullt av miljöbeskrivningar och i den här boken gjorde det att jag fick lite rysningar.
Rymden fascinerar mig så mycket men samtidigt är tanken på att inte kunna ta sig därifrån när man vill, rätt så obehaglig.

Jag har sett serien på Netflix som är baserat på boken och tyckte om serien men jag tyckte nog lite mer om boken. Dem skiljer sig en del ifrån varandra också.

Handlingen var riktigt intressant och spännande, och även om boken bara är 150 sidor så var det alltid något som hände.
Dessutom så är boken full av vackra svartvita illustrationer vilket gjorde läsningen ännu bättre, jag älskar när det är illustrationer i böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Save the Date

Save the Date av Morgan Matsson

13 september 2019

Jag har tidigare läst två böcker av Morgan Matson och båda tillhör mina favoriter, speciellt the The Unexpected Everythig.

Jag hade däremot sett lite blandade recensioner på Save the Date så jag försökte att inte ha sådana höga förväntningar. Jag hade dock inte behövt oroa mig för jag älskade Save the Date!
Det var som att läsa en romantisk komedi och jag kunde inte sluta läsa den.
Karaktärerna tyckte om så mycket, och jag gillade också att det var mycket fokus på familj och Charlie och hennes syskon hade en sådan fin relation med varandra.

Läs hela recensionen här:
https://bokugglor.blogspot.com/2019/09/save-date-morgan-matson.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blynätter

Blynätter av Anna Jakbosson Lund

13 september 2019

Blynätter är första boken i en ny serie av Anna Jakobsson Lund och jag hade hittills gillat allt jag har läst av henne så jag mer eller mindre förväntade mig att fastna för Blynätter också, och det gjorde jag! Efter att jag hade läst ut den kände jag på en gång " ge mig nästa bok nu!" och det är väl ett bra betyg om något.

Nu när jag har läst både nya och lite äldre böcker av författarens så tycker jag att språket bara har blivit bättre och bättre och i Blynätter var det fullt av målande beskrivningar av både miljön och karaktärerna. Miljön kändes inspirerad av Norrland och då jag själv älskar att vara uppe i Norrland så gjorde det läsningen mysigare på något sätt.

Läs hela min recension här:
https://bokugglor.blogspot.com/2019/09/blynatter-anna-jakobsson-lund.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Czentes Omega

Czentes omega av Anna Jakobsson Lund

10 september 2019

Czentes omega är första boken i en science fiction serie och för det första, hur fint är inte omslaget? Det är dessutom ännu snyggare i verkligheten än på bild.

Om det är något som jag gillar lite extra när det finns med i en bok så är det en internatskola, det är bara så roligt att läsa om det. Sedan har jag börjat gillat att läsa science fiction mer och mer, och i Czentes omega så finns det alltså en internatskola i rymden, och det var ju bara hur bra som helst!

Läs hela recensionen här: https://bokugglor.blogspot.com/2019/04/czentes-omega-anna-jakobsson-lund.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Magin vaknar

Magin vaknar av Gabriella P Kjeilen

10 september 2019

Jag har tidigare läst en novell av Gabriella P Kjeilen som jag tyckte var så bra och jag såg fram emot att få läsa något mer av henne.
Magin vaknar gjorde mig inte ett dugg besviken utan den blev verkligen en positiv överraskning!

Handlingen grep tag direkt och det var ett högt tempo genom hela boken. Det är häxor, häxjägare och magi, det kan ju inte bli annat än spännande.

Läs hela recensionen här: https://bokugglor.blogspot.com/2018/12/magin-vaknar-gabriella-p-kjeilen.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ödesgudinnans val

Ödesgudinnans val av Caroline Hurtig

10 september 2019

Ödesgudinnans val är första boken i Själarnas öden och jag är helt kär i den nya upplagen, omslaget är ju helt fantastiskt! Jag har ju tidigare läst några böcker av Caroline Hurtig och gillat allt så jag hoppades att jag skulle tycka om Ödesgudinnans val också, och det gjorde jag!
Jag fastnade fort för handlingen och ville hela tiden veta vad som skulle hända. Det är verkligen fullt av magi i den här boken då det finns alla möjliga typer av väsen som troll,gudinnor, och älvor och det var så intressant att läsa om.
Språket var så målande och vackert och när det kommer till karaktärerna så tyckte jag väldigt mycket om både Aria och Kol, och romansen var inte dålig den heller.

Ödesgudinnans val bjöd på en helt magisk och fängslande läsning och jag ser verkligen fram emot att fortsätta med serien!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej