Användarprofil Bokugglor / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Bokugglor

Antal betyg: 118
Antal recensioner: 21

Nightflyers

Nightflyers av George R.R Martin

19 september 2019

Nightflyers är den första boken som jag läst av George R.R Martin men det kommer inte bli den sista! Jag tyckte så mycket om språket som var fullt av miljöbeskrivningar och i den här boken gjorde det att jag fick lite rysningar.
Rymden fascinerar mig så mycket men samtidigt är tanken på att inte kunna ta sig därifrån när man vill, rätt så obehaglig.

Jag har sett serien på Netflix som är baserat på boken och tyckte om serien men jag tyckte nog lite mer om boken. Dem skiljer sig en del ifrån varandra också.

Handlingen var riktigt intressant och spännande, och även om boken bara är 150 sidor så var det alltid något som hände.
Dessutom så är boken full av vackra svartvita illustrationer vilket gjorde läsningen ännu bättre, jag älskar när det är illustrationer i böcker.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gömstället i Amsterdam

Gömstället i Amsterdam

28 oktober 2021

Gömstället i Amsterdam är andra boken i serien Historieväktarna och då jag tyckte mycket om första boken Uppdraget i London så såg jag fram emot att få läsa denna och levde den upp till förväntningarna? Jajamän, Gömstället i Amsterdam var så bra! Det var så roligt att få följa med Milton och Iona men denna gång till Amsterdam under andra världskriget.
Jag gillar också att dessa böcker är så lärorika men utan att det blir för mycket eller tråkigt.

Handlingen bjöd på mycket spänning och miljöbeskrivningarna var riktigt målande. Boken var väldigt fängslande för jag läste ut boken på en dag för att jag inte kunde sluta läsa!

Jag kan varmt rekommendera dessa böcker till både vuxna och barn!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Glasveranda med sjöutsikt

Glasveranda med sjöutsikt av Hanna Blixt

4 oktober 2020

Hanna Blixt är en av mina favoritförfattare när det kommer till barnböcker och Glasveranda med sjöutsikt är hennes första vuxenroman och den var så pass bra att den botade min dåvarande lässvacka som jag hade när jag började läsa den. Jag kunde helt enkelt inte sluta läsa förens boken var slut, och jag älskar när man får den känslan.

Det är en varm och mysig feelgood och jag älskade de charmiga karaktäerna speciellt Nora och Victor men även Torsten fick en speciell plats i mitt hjärta. Det är den perfekta boken att läsa nära jul då det är snö, hundar och romantik men den passade utmärkt att läsa redan nu i september också.
Språket var så målande och vackert, precis som i Hanna Blixts tidigare böcker. Nu blir det till att längta tills hon skriver något mer för jag behöver fler böcker av Hanna Blixt!

Glasveranda med sjöutsikt var den perfekta varma och mysiga feelgood romanen jag behövde och jag älskade den! Den passar perfekt att läsa i soffan med en kopp te och en filt.
Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Grävlingen

Grävlingen av Fredrik P Winter

27 augusti 2020

4,5!
Grävlingen är en psykologisk thriller och är författarens debut, och wow vilket debut!

Grävlingen bjöd på en riktig sträckläsning för jag kunde inte sluta läsa och det blev bara mer och mer spännande för varje sida och det korta kapitlen gjorde att boken gick fort att läsa. Om jag är glad över att jag inte bor i en villa med en källare? Ja verkligen.

Obehaget byggs upp under läsningens gång och det gjorde att det riktigt kröp skinnet på mig, så spännande och obehaglig var den! Varje kapitel inleds med en mening från Grävlingen och de blev bra mer och mer obehagliga för varje kapitel. Jag gillade också att det finns lite övernaturliga inslag men man visste aldrig om det var äkta eller inte, det gjorde det hela ännu mer spännande.

Karaktärerna kändes äkta och trovärdiga och språket var målande och fullt av detaljerade miljöbeskrivningar.

Grävlingen är den perfekta boken att läsa nu i höst, men ett tips är att läsa den på dagtid!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tidssvävarna

Tidssvävarna av Anette Junie Holmström

19 augusti 2020

Tidssvävarna är första boken i den fristående serien kompiskvintetten och hur fint är inte detta omslag? Jag gillar verkligen att läsa om tidsresor så jag såg fram emot att dyka ner i Tidssvävarna.

Handlingen var både intressant, spännande och lite mystisk och hade hela tiden ett driv framåt. De korta kapitlen gjorde att boken gick fort att läsa och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända.
Det är vardag blandat med lite övernaturligt och som den fantasy älskaren jag är hade jag gärna haft lite mer fokus på det mystiska och övernaturliga än vardagen. Min favoritdel var mysteriet i Slovenien då det var spännande och lite lagom läskigt.

Vi får träffa ett gäng karaktärer och jag hade gärna lärt känna dem lite mer på djupet än vad man fick, men sedan är inte boken särskilt lång så det förståligt.
Jag tror att detta är en bra bok att börja med om man inte läst så mycket fantasy och vill börja någonstans då det är så pass mycket vardag med i boken.

Tidssvävarna bjöd på spännande läsning med lite övernaturliga inslag och jag ser fram emot att fortsätta med serien när den kommer ut!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Livstjuvarna

Livstjuvarna av Linda Andersson

1 mars 2020

Livstjuvarna är första boken i vad som kommer bli en trilogi, vilket jag är tacksam för så fort jag hade läst ut boken ville jag bara ha mera av världen och karaktärerna! Den här boken var bara så bra, och jag tycker att detta är den perfekta boken att läsa om du inte läst så mycket fantasy förut men är intresserad av att göra det, då det inte är så många karaktärer att hålla koll på och världen är lätt att förställa sig hur den ser ut.

Handlingen tog tag i mig direkt och jag kunde inte sluta läsa för jag ville hela tiden veta vad som skulle hända! Dödsriket var så intressant att läsa om och det påminde inte om något jag läst tidigare, det var udda, helt upp och ned, och även skrämmande.
Jag fick lite Alice i underlandet känsla av denna bok, och då det är en av mina favoritböcker var det så roligt.

Språket var fint och fullt av detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att se allting framför sig. Jag hade mer än gärna sett denna bok bli film, det hade varit roligt.
Jag tyckte mycket om karaktärerna, även om jag hade lite svårt för huvudkaraktären Mariell i början men hon växte mycket under bokens gång. Hon var stark, målmedveten och visste vad hon ville.
Jag tyckte även om hennes vänskap med Bibbi, den var så fin.

Livstjuvarna var så spännande, fantasifull och fängslande och den klättrar upp bland mina favoriter! Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mellody Looh - Födelsemärket

Mellody Looh - födelsemärket

14 oktober 2019

Mellody Looh - födelsemärket är första boken i serien Mellody Looh och jag tyckte att det var en riktigt bra start på serien. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förväntade mig men jag blev verkligen positivt överraskad över hur mycket jag tyckte om den!

Jag fastnade på en gång för språket som var så målande och detaljerat, vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig allting.
Världen som Kjeilien har skapat var så intressant då det finns alla möjliga sorters väsen, som jättar, älvor, troll, vampyrer, formstiftare och mycket mer! Jag uppskattade verkligen att det fanns med både en karta och ett register där alla raser och personer presenterades. Det var användbart under läsningens gång.
När det gäller karaktärerna så tyckte jag om huvudkaraktären Mellody, även om hon ibland tog lite förhastade beslut så kändes hon så vanlig på något sätt, och hennes karaktärsutveckling var riktigt bra. När det gäller de andra karaktärerna så tyckte jag verkligen om Triton, Rose och Leo. Rose var så badass, Leo så fin, och Triton så intressant. Jag ser fram emot att få lära känna alla karaktärerna mer i nästa bok.
Handlingen hade ett bra flyt framåt och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända. Jag hade bara önskat lite mer action och spänning men det tror jag säkert kommer i bok två.

Mellody Looh - födelsemärket var så bra och den klättrar upp bland mina favoriter och jag ser verkligen fram emot att läsa nästa bok riktigt snart för jag vill ha mer av dessa karaktärer!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stjärnfödd

Stjärnfödd av Maria Wälsäter

5 oktober 2019

Stjärnfödd är uppföljaren till Avien som jag älskade och jag försökte att inte för höga förväntningar på Stjärnfödd då jag inte ville bli besviken men jag hade verkligen inte behövt oroa mig för jag älskade Stjänfödd ännu mer än Avien!
Jag fastnade på en gång och kunde sedan inte sluta läsa, och mina känslor fick åka berg och dal bana under bokens gång.

Handlingen var spännande och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända. Det var också en hel del twister och oväntade vändningar som gjorde att jag inte kunde sluta läsa!
Den här boken är också lite mer mystisk och mörk än Avien och det gillade jag för det var så spännande.
Jag måste ännu en gång nämna hur otroligt fint, fängslande och målande språk Wälsäter använder. Det är så fullt av detaljer när det gäller miljöbeskrivningar, personbeskrivningar och framfört allt känslor. Hennes sätt att beskriva känslor är bara så bra!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sönderslagen

Sönderslagen av Emma Johansson

30 september 2019

Sönderslagen är författarens andra bok och då jag älskade Papperssjälar så såg jag verkligen fram emot att läsa Sönderslagen och den gjorde mig inte besviken!

Jag fastnade på en gång när jag började läsa och ville sedan bara få fortsätta läsa.
Jag älskar Emma Johanssons språk, det flyter på så bra och är fullt av detaljerade miljö och personbeskrivningar som gjorde att det var lätt att föreställa sig allt som hände.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej