Användarprofil 99% objektiv. / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av 99% objektiv.

Antal betyg: 1
Antal recensioner: 1

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Pretantiöst försök att vara originell.

1 juli 2017

Det är en skymf mot Orwell att försöka lika Anyuru med honom. Språket är ointressant och känns anpassat för högstadieelever, handlingen likaså allt efter kapitel ett. I ett desperat försök att vara originell blandar författaren in någon form av pseudo-tidsresande, men utöver det är handling i stort att muslimer begår terrordåd i Sverige, och som svar internerar Sverige muslimer i förorter.

Man kan omöjligen sticka under stol med att författaren försöker påverka sina läsare till att ha ytterligare överseende med gångna och framtida terrordåd av muslimer mot västvärlden. Boken slutar med att skylla indoktrinering av extrema muslimer på västerlänningar, som önskar islamistiskt våld på västvärlden i syfte att kunna segregera muslimer och utsätta dem för tortyr. Man får inte heller glömma hur man i boken förutspår en bokstavlig "förintelse" på muslimer i Europa, likt dem på judar, bosnier och, hör och häpna, armenier.

Huruvida man kommer gilla boken tror jag beror på vilken inställning man har till den situation vi står för inte bara i Sverige, utan i Europa i stort. Detta eftersom boken i sig har ett förhållandevis lågt litterärt värde.

3 av 10 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej