Användarprofil Ingrid Louise Dehnisch / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Ingrid Louise Dehnisch

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 3

Medveten andning : grunden för hälsa energi och harmoni

Sista och viktigaste pusselbiten i hälsobygget;-)

1 oktober 2015

Ville bara skriva och säga att jag tycker att boken "Medveten andning" är så himla fin! Ödmjukt skriven och lättläst. Den gav mig värsta aha-upplevelserna och knytet ihop så många olika hälsodelar på ett fantastiskt sätt. Jag läser mycket om hälsa men det har känts som att delarna (kost, träning, sömn, meditation mm) varit separata områden. Och jag har liksom inte fått ihop en helhet utan letat vidare för att må helt bra på alla plan. Nu kändes det som att sista pusselbiten föll på plats och det var ju egentligen ramen till pusslet - andningen alltså;-)

Andningsträningen har redan gett oss fantastiska förbättringar, och då har vi bara hållt på i 14 dagar.

Kommer köpa den i julklapp till alla släktingar;-)

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gryning över Kalahari : hur människan blev människa

En bok som borde vara obligatoriskt i skolan!

1 oktober 2015

Faktaspäckad och ändå lättläst på nåt vis. Jag och min man läste den parallellt och den ger en så fin och vetenskapligt uppdaterad skildring av människans natur och ursprung och även de svårigheter mänskligheten står inför.

Vi baserar numer stora delar av vår människosyn på denna bok och återkommer ständigt till den vid diskussioner med vänner och bekanta. Även på mitt jobb, där vi jobbar med behandling/terapi, är vi ett gäng som läst den och har den som grund i diskussioner och handledning.

Önskar att den kan bli obligatoriskt läsning i skolan, gymnasiet tex då den är ganska omfattande och kräver tid att läsa.

Min farfar som blev 100 år läste den tre gånger under sitt liv och hade även han den som grund i sin människosyn. Vi diskuterade den ofta.

Två böcker till finns efter denna och jag håller nu på med den andra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vad vi ska äta! Och varför!

I Love!

1 oktober 2015

En av få böcker som jag använder och återvänder till varje vecka. En grundpelare i mitt liv som vi nästan följer till punkt och pricka!

I Love!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej