Användarprofil Vevve / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Vevve

Antal betyg: 13
Antal recensioner: 7

Sockerbomben - i din hjärna : bli fri från ditt sock...

Bra bok med lättillgänglig information. Vi får många...

12 juli 2013

Bra bok med lättillgänglig information.
Vi får många berättelser från olika människor med olika erfarenheter som visar problematiken med sockret.
Författarna ger oss även många handfasta råd och tips, hur man kan förhålla sig till det om man själv har problem med sockret eller vill hjälpa(i sin proffesion) någon som har det.

Läsvärd bok

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Näring och hälsa

Detta var kurslitteratur i en nutritionskurs på 7,5hp...

12 juli 2013

Detta var kurslitteratur i en nutritionskurs på 7,5hp och jag rekommenderar den till alla som vill djupdyka i ämnet.
Jag var orolig att den skulle fokusera för mycket på vegetarisk kost men den är nyttig för alla som vill lära sig om näring, inte enbart om man är intresserad av en vegetabilisk kost.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

¡Taco loco! : mexikansk gatumat från grunden

Mer fokus på känsla än recept

14 april 2019

Många fina bilder och sidor som skapar en autentisk känsla, men hade hellre haft fler recept, och i olika svårighetsgrader. Min uppfattning är att allt kräver för många ingredienser och tar lång tid, kanske bra bok för dig som är van med detta kök eller vill/har tid att laga lite svårare recept.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bur av guld

Trevlig men inte minnesvärd

14 april 2019

Jag har inte läst någon av Fjällbacka-böckerna, då den genren inte är min kopp te, men storyns premiss i kombination med en författare som är van att skriva deckare lockade mig att läsa boken.
Lättläst 5-timmarunderhållning en fredagkväll men när jag slår ihop boken finns det inget som stannar kvar. På förlagets hemsida står det att det är en del av serien "Fayes Hämnd", men den här boken lämnade ingen önskan att få veta mer om personerna och hur det gick eller kommer gå.

Arenan i vilken boken utspelar sig (Stockholms överklass) intresserar mig inte, karaktärerna känns förenklade, 'vändningarna' väntade och hämnden halvljummen - framförallt får den för liten plats i boken! Det läggs för mycket tid på att beskriva Stureplansmiljöer och droppa märken. Det kanske är tänkt att bygga spänning, eller skapa stämning men vi fattar: Jack kontrollerar Faye, överklassen är olyckliga fegisar, och alla är värda det som väntar dem.

Boken har för många parallella spår, inget blir ordentligt behandlat känns det som, det gör att handlingen blir aningen ytlig. Å andra sidan hade jag inte velat att boken var längre, då hade jag lagt i från mig den. Jag hade gärna sett mindre hemmafruliv, mer utav thrillern som utlovades, eller den gruvliga hämnden.
Slutsats; en okej bok, det känns inte som bortkastad tid men jag kommer inte läsa den igen, inte heller fortsätta med serien.
Boken får 3 av 5 för att jag gillar Läckbergs "fuck off jag har mitt lammkött, ni bittra människor kan sitta på era kammare och gnälla bäst ni vill", och för att det är betydligt bättre än senaste Grishamboken jag läste som fick en 2a.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tantra

Omfattande bok om Tantra

2 mars 2017

En uppenbart väldigt kunnig och seriös författare som samlat mycket matnyttig fakta om tantra i denna bok. För min del var det svårt att ta något i texten till mig innan jag hade läst på om hinduismens, budhismens och yogans historia, och lagt ut grunden, riktlinjerna. Sedan blev detta ett bra komplement som gav tydligare förståelse för uppbyggnaden av tantra. Den fungerar mer som en atlas över tantrans grunder än som en handbok i hur du praktiserar den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Coaching : vad, varför, hur

Välskriven bok med information som är väldigt lätt att...

12 juli 2013

Välskriven bok med information som är väldigt lätt att ta till sig.
Konkret och underhållande med många bra tankeställare - rekommenderas till alla som vill läsa på sig inom coaching.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Babycakes Covers the Classics: Gluten-Free Vegan Rec...

Många bra uppslag och många recept, stor variation och...

12 juli 2013

Många bra uppslag och många recept, stor variation och ett + är att varje recept är graderat med svårighetsgrad så både nybörjaren och mästerbagaren kan hitta något i sin smak.
Det som drar ner betyget är anpassningsbarheten - som jag var medveten om skulle bli svår när jag köpte boken.
Amerikanska måttenheter(cups osv) samt det återkommande användandet av en viss mjölblandning gör att det är väldigt svårt att få bra resultat om du inte vet exakts vilka livsmedel som du kan ersätta med.

Är du van att baka glutenfritt, vill ha inspiration till nya recept eller har möjlighet att beställa/köpa specialingredienserna - kör!
Är du novis men nyfiken tycker jag också att du ska köpa den men vara beredd på att testa recepten några gånger innan du får till det.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sekten på Dimön

(enbart betyg)

12 juli 2019

En bur av guld

(enbart betyg)

11 juli 2019