Användarprofil Frida Karlsson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Frida Karlsson

Antal betyg: 12
Antal recensioner: 7

Min pottkalender

Rolig kalender för små och stora

13 juli 2015

Enkel, fin kalender. Vi klistrar in klistermärken både när vårt barn och vi själva går på toaletten så blir det roligare för barnet, vi gör det tillsammans. Är bra både för att vänja sig vid att gå på toaletten och för att prata om kiss och bajs. Vi har även klistrat in när det kommit pruttar ibland eller när barnet kissat på golvet om det var för svårt att hinna. Upplever att medvetenheten runt kroppen ökar när vi pratar om kalendern, hur ofta en behöver bajsa eller när en blir kissnödig. Den hänger i badrummet och bilderna ger upphov till samtal eftersom vårt barn gärna tittar på kalendern när det är toalettdags. Det blir lite roligare att sluta med blöja och börja gå på toaletten med pottkalendern.

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hej och hå kläder på

Populär!

11 juni 2015

Uppskattad bok med rim, vilket tilltalar vårt barn. Att träna på att klä på sig tar ju sin tid och boken ger begrepp som huvudhål så att vi har begrepp när barnet klär på sig. I boken är det vinter så barnen sätter på sig overall men det är ju bara bra, då kan vi sedan prata om vilka kläder som är bra i olika väder.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Emma hos doktorn

En av de böcker som läses mest här hemma

11 juni 2015

Har ett barn som varit lite rädd för att gå till doktorn men den här boken och en doktorsväska har hjälpt jättemycket! Emma ramlar från ett klätterträd och slår sig i huvudet, får åka till doktorn, får bedövningsspruta och får sy såret, tillbaka till dagis och visa kompisar sedan föräldrar och så slutligen ta bort stygnen och klättra upp i trädet igen. Enkelt, positivt och förklarande. Nu vill vårt barn gärna åka till doktorn, de gånger vi åker dit tar vi också med doktorsväskan så att doktorn kan få en spruta om det behövs.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Smarta små upptäcker kroppen

Populär bok hos oss

11 juni 2015

Bajssidan är absolut favoritsidan... Boken handlar om allt möjligt i kroppen, en del är svårt att förstå för en tvååring så det hoppar vi över. Den här boken passar ganska långt upp i ålder, jag skulle nog säga en bra bit upp i skolåldern. Hade kanske önskat mer om vad olika kroppsdelar heter.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Emma och lillebror

Fin bok för barn som får syskon

11 juni 2015

Uppskattad av vår äldre dotter som har fått en lillebror. Det blir igenkänning med lite svartsjuka, lite hjälpa till, lite om hur det är att få ett syskon helt enkelt. Ett sätt att bearbeta förändringen med syskonet och få lättare att prata om de enkla vardagssituationerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I trädgårdsland och blåbärsskog

Underbart vacker bok

11 juni 2015

Jättefin bok. En sådan som jag vill spara åt barnen. Många vackra bilder och ord, så mycket fint i bilderna att titta på och prata om. För att inte tala om att det är fin papperskvalitet och vacker bindning vilket gör att känslan av boken blir ännu finare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hattstugan

Mysig att läsa från spädbarn och uppåt. Bra att barnen...

27 september 2013

Mysig att läsa från spädbarn och uppåt. Bra att barnen själva får komma på vilket ord som saknas i rimmet. Kan väcka tankar, bland annat så agas barnen på slutet, kan vara bra att prata om att man gjorde det förr i Sverige och att man fortfarande gör det i nästan alla länder även om vi tycker att det är fel. Huset brinner upp men det löser sig ändå, kan vara bra att prata om vad man ska göra om det skulle börja brinna. Väldigt bra bok :-)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kartor

(enbart betyg)

3 januari 2018

Hej Ruby : och datorns hemliga port

(enbart betyg)

3 januari 2018