Användarprofil @i_min_bokhylla (instagram) / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av @i_min_bokhylla (instagram)

Antal betyg: 64
Antal recensioner: 64

Ett litet steg på vägen

Feelgood när den är som bäst

30 september 2019

Som jag längtat efter en ny bok av Jenny Fagerlund.

Ett litet steg på vägen är som balsam för själen. En varm, vacker och välskriven feelgood med fantastiska karaktärer som man genuint bryr sig om.

Ensamstående mamman Stella trivs med sin lugna tillvaro som koordinator på en reseförmedling. Privat däremot stormar det, sju åriga sonen Felix har det inte lätt i skolan, han brottas med utanförskap och får ofta skulden när något går fel.
Plötsligt dras Stella tjänst in när Joel en management konsult, anlitas för att effektivisera företaget Stella jobbar på. För att inte bli arbetslös måste hon tacka ja till att resa runt och utvärdera hotell och upplevelser i norden. Första uppdraget är att testa ett nytt koncept på det nyrenoverade Högfjällshotellet i Fröliden.
Stellas första impuls är att säga nej, efter ytterligare en händelse på Felix skola får hon nog. Tillsammans tar de sig till fjällen. Kanske det är ett avbrott de behöver.

En bladvändare att må bra av som man avslutar med ett leende på läpparna. Jenny Fagerlunds unika berättarstil är elegant och varm. Hon skriver med inlevelse och lyckad dra in sin läsare i berättelsen.

Ett litet steg på vägen har varje ingrediens för en feelgood bok och lite till. En bok att älska och återvända till flera gånger.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En oönskad julklapp

mysig feelgood vid jul

28 november 2020

En oönskad julklapp är en mysig feelgood fylld av humor. Sara Molin har skrivit en julroman om komplicerade familjerelationer och kärlek i en stressig sjukhusmiljö.

Underhållande, charmig och rätt söt bladvändare om Diana som kommer hem till Sverige för november och december. Helst vill hon stanna i Tanzania men kan inte säga nej till sin mamma, tredje året i rad.
Hemma vikarierar hon på akutmottagningen men siktet är inställt på Kenya till januari o ett nytt jobb.
Inget blir dock som hon tänkt. Arbetskamraterna Gunnel, Blaze och Erik nästlar sig snabbt in i hennes liv. Dessutom får hon veta att hon har en okänd syster i stan. Hon vill bara fira en okomplicerad jul o ge sig av igen men ibland får man annat än man bett om.

Föll direkt för Sara Molins första bok Som en öppen bok men En oönskad julklapp är snäppet bättre. Härliga karaktärer som är fint och ömt gestaltade med både styrka och sårbarhet.

Det är en lätt läst bok med bra språk och fint flyt. Man avslutar med ett leende för jag gillar verkligen slutet, det var inte vad jag förvänta mig men så himla bra.

Sara Molin har sparkat igång sitt författarskap med två väldigt bra och starka böcker och jag ser fram emot många, många flera böcker från henne.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag är döden

Ett isande och läskigt porträtt av en psykopat

22 oktober 2020

Chris Carter har i egenskap av kriminalpsykolog varit inblandad i över hundra fall med seriemördare och farliga kriminella. Chris Carter roman detektiv Robert Hunter fångar seriemördare och här har ni ingrediensen till varför Chris Carter böcker är så läskigt trovärdiga.

Sju dygn efter att en tjugoårig kvinna blivit bortförd, hittas hennes kropp. Obduktionen avslöjar att hon blivit torterad och mördad på det mest bisarra sätt. Men överraskningarna är inte slut med det. Mördaren gillar att leka, och han har lämnat ett meddelande i stoppat i offrets hals. Fallet utreds av kriminalinspektören Robert Hunter som leder Enheten för ultravåldsamma brott inom Los Angelespolisen. Nästan genast dyker det upp ännu ett lik. Hunter inser att han måste handla snabbt.

En otroligt välskriven bladvändare som är läskigt trovärdig. Carter skriver levande och beskrivande, han kan konsten att hålla kvar sin läsare trots alla hemskheter. Hans bok är ett mästerverk även om det är ett rysligt sådant.

Som alltid håller Carter väldigt hög klass, man kan aldrig förutse vad som ska hända och historien tar nya vändningar som gör det ännu mer nagelbitande.

Boken har ett bra, effektfullt och rappt tempot. Det svarta bryts av med lite humor emellanåt vilket gör det hela uthärdligt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oxvältarna : spelets regler

Karaktärsdriven fantasy epos

30 september 2019

En storslagen väl genomarbetad berättelse med karaktärer att både älska och hata. Det är ingen liten bok Tor Claesson har skrivit i och med Oxvältarna- spelets regler.
En historia som berättas ur åtskilliga perspektiv, där konflikten alla läger ges utrymme.
Oxvältarna är ett karaktärsdrivet fantasy epos av modernt snitt. 427 spännande, fartfyllda sidor.
Miljonstaden Gath'y'nam är det seberiska rikets högst prisade juvel. En port mellan öst och väst, utan vilken kejsarens dröm om herravälde aldrig kan bli sann. Men kejsarens grepp om staden är skört och bakom lyckta dörrar viskas det om hur någonting håller på att födas i staden. Något hungrigt, vars gudalika makt enkom trumfas av dess vilda raseri. Gath'y'nam guvernör finner således inget annat råd än att sända efter Oxvältarna kejsardömets mest ökända legion. Det sägs att de aldrig har förlorat en strid men segrar tenderar att bli dyrköpta-och priset sätts var gång i blod.
Inte en enda tråkig sida, Oxvältarna är en bok att sträckläsa och fascineras över.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

How to feel fucking, freaking fabulous : aktivera di...

Glöm girlpower vi är inga småtjejer längre

30 september 2019

Sätt ner morgonkaffet och fatta Mrs M, The fab coach, diamantprydda hand och låt dig tas med storm in i en guide hur du lockar fram din inre gudinna.

How to feel fucking freaking fabulous - aktivera din woman Power är ett äkta vitaminpiller som gör dig glad, en skönhet i gnistrande rosa så kasta jantelagen och lyssna på Mrs M's råd.
Girl power i all ära men vi är inga flickor längre. Låt Mrs M lotsa dig genom modehistorien lär dig om suffragetternas march för kvinnlig rösträtt, om den exakt rätta klackhöjden för att få den optimala träningen för bäckenbotten. Hur tar man livet av MR Jante och vad säger vetenskapen om allt från klackskor, läppstift, MR Jante, den kvinnliga hjärnan, sexualitet och dejting?

I en välfylld blandning av citat, bilder, fakta och goda råd med extra allt är detta en välskriven feelgood på svenska trots engelsk text. Man blir glad bara av att se boken. Det finns inget som saknas i den här ultimata boken för dig som identifierar dig som feminin kvinna med en guide till hur du aktiverar alla dina woman power.

I boken får du inte bara Mrs M's tips och trix utan även QR koder till tutorials med filmade instruktioner. För att du är värd det. För att du är FAB!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bokcirkeln vid världens ände

Charmig bladvändare

30 september 2019

Bokcirkeln vid världens ände är en charmig bok skriven av Frida Skybäck. Med ett färgstarkt persongalleri är denna välskrivna bladvändare en hoppfull läsning om hur kärlek och vänskap kan läka gamla sår och hjälpa någon att börja om på nytt.
En jordnära fängslande bok att värma sig med i höstrusket eller njuta av i sommarens sista solstrålar. Fin, varm och underbar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Andas under vattnet

En berörande o viktig bok

27 maj 2021

Andas under vatten handlar om en man och en kvinna, där mannens beteende gör kvinnan illa. Jag tycker om hur boken inte skyller på kulturer, religion eller hudfärg utan tar fasta på den enskilda personens ansvar.

Psykologisk kvinnomisshandel är lika smärtsam och obarmhärtigt som fysisk misshandel.

Anna drogs mot havet för att få andas, få en stund för sig själv. Hon hade lyssnat på sitt hjärta börjat ett nytt liv med Speedy, som hon trodde var mannen i hennes liv, på paradisön Lanzarote.
Men hela tiden verkade något komma i deras väg att vara lyckliga. Det var hela tiden något. Och ju mer Anna lärde känna Speedy dest mer såg hon hans många mörka sidor. Ibland var det så jobbigt att enda stället hon kände att hon verkligen kunde andas var under vattenytan.

Pia Hankö skriver om ett tungt ämne på ett mjukt och stillsamt sätt. Anna existerarar i allra högsta grad och trots det hon gått igenom andas boken ett lugn och hopp. Det är en nästan vacker bok trots sitt ämne med tydliga gestaltningar, starkt berörande och uppskackande händelser.

Varningsklockorna ljuder mer än en gång, men i ett nyförälskad rosa skimmer är det så lätt att ignorera och det är där vi andra ofta skambelägger kvinnor som råkat ut för män som Speedy.

Andas under ytan har ett välskrivet flyt som man fastnar i trots dess svåra ämne som gör ont, men vi behöver se det här, läsa och tro på berättelser om misshandel för psykisk misshandel lämnar ärr på själen osynliga för ögat som kräver blåmärken.

Läs!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bäckahästens ridklubb del 2

Hästar och magi

13 januari 2021

Tycker du om hästar och magi är Monica Larssons serie Bäckhästens ridklubb något för dig och äntligen är del 2 här.

En varm, välskriven bladvändare med både hästar, magi och allas lika värde. Julia och Alice rider på Bäckhästens ridklubb som ligger långt ut i skogen och drivs av den moderna häxan Miriam. Hon lär dem inte bara att rida utan också att stärka sitt mod och använda magiska krafter.

Maja har förändrats, hon är mer intresserad av Albin, än Miriams träning och hon har börjat umgås med det populära gänget som tidigare mobbade dem. Samtidigt blir Julia och Alice vänner med Kim, som börjat i klassen men mobbas svårt för att hon är transsexuell. De känner att de behöver hjälpa henne och vänder sig till Miriam.

Kan Miriam hjälpa? Och vad håller Maja på med egentligen? Det verkar som hon försöker använda det hon lärt sig av Miriam på fel sätt.

En väl fungerande berättelse som blandar vardagshändelser med magi, och hästar. Bra flyt som gör boken lättläst. Både underhållande, allvarlig, och tänkvärd.

Monica Larsson har hittat rätt ton i Bäckhästens ridklubb och bok två är ännu bättre än första boken som jag tyckte riktigt mycket om. Nu hoppas jag på en fortsättning för jag vill ha mycket mer av Bäckhästens ridklubb.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Var är Nonken?

ärligt och vackert om döden

11 december 2020

Var är Nonken? Är en varm och vacker bok om döden av Therese Hammar.

I milda varma färger får vi följa med till utkanten av storskogen där en barnfamilj bor med sin svarta hund som heter Nonken och är snäll och glad. Det bästa Nonken vet är att bada och vara med familjen, speciellt barnen Idun och Emil. Men så en dag sliter sig Nonken på en promenad och blir påkörd av en bil.

Therese Hammar närmar sig ämnet med varsamhet utan att ducka från de svåra frågorna. Genom samtal, tröst och gemenskap blir tanken på döden mindre skrämmande och dramatisk, utan att ta dess storhet ifrån den.

Var är Nonken? är en av de bästa sagor jag läst om döden för barn. Bokens storlek, val av färger och text passar alla så bra ihop och bildar en helhet som känns.

Lågmild, allvarsam och väldigt vacker och berörande, berättas varsamt och ärligt om barnens förlust av sin hund.

En bok för barn från 3 år och uppåt. Det kan vara lättare för barn att hantera döden med en sådan här bok. Läs tillsammans, var nära och redo på att boken berör på ett fint sätt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej