Användarprofil @i_min_bokhylla (instagram) / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av @i_min_bokhylla (instagram)

Antal betyg: 41
Antal recensioner: 41

Ett litet steg på vägen

Feelgood när den är som bäst

30 september 2019

Som jag längtat efter en ny bok av Jenny Fagerlund.

Ett litet steg på vägen är som balsam för själen. En varm, vacker och välskriven feelgood med fantastiska karaktärer som man genuint bryr sig om.

Ensamstående mamman Stella trivs med sin lugna tillvaro som koordinator på en reseförmedling. Privat däremot stormar det, sju åriga sonen Felix har det inte lätt i skolan, han brottas med utanförskap och får ofta skulden när något går fel.
Plötsligt dras Stella tjänst in när Joel en management konsult, anlitas för att effektivisera företaget Stella jobbar på. För att inte bli arbetslös måste hon tacka ja till att resa runt och utvärdera hotell och upplevelser i norden. Första uppdraget är att testa ett nytt koncept på det nyrenoverade Högfjällshotellet i Fröliden.
Stellas första impuls är att säga nej, efter ytterligare en händelse på Felix skola får hon nog. Tillsammans tar de sig till fjällen. Kanske det är ett avbrott de behöver.

En bladvändare att må bra av som man avslutar med ett leende på läpparna. Jenny Fagerlunds unika berättarstil är elegant och varm. Hon skriver med inlevelse och lyckad dra in sin läsare i berättelsen.

Ett litet steg på vägen har varje ingrediens för en feelgood bok och lite till. En bok att älska och återvända till flera gånger.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

How to feel fucking, freaking fabulous : aktivera di...

Glöm girlpower vi är inga småtjejer längre

30 september 2019

Sätt ner morgonkaffet och fatta Mrs M, The fab coach, diamantprydda hand och låt dig tas med storm in i en guide hur du lockar fram din inre gudinna.

How to feel fucking freaking fabulous - aktivera din woman Power är ett äkta vitaminpiller som gör dig glad, en skönhet i gnistrande rosa så kasta jantelagen och lyssna på Mrs M's råd.
Girl power i all ära men vi är inga flickor längre. Låt Mrs M lotsa dig genom modehistorien lär dig om suffragetternas march för kvinnlig rösträtt, om den exakt rätta klackhöjden för att få den optimala träningen för bäckenbotten. Hur tar man livet av MR Jante och vad säger vetenskapen om allt från klackskor, läppstift, MR Jante, den kvinnliga hjärnan, sexualitet och dejting?

I en välfylld blandning av citat, bilder, fakta och goda råd med extra allt är detta en välskriven feelgood på svenska trots engelsk text. Man blir glad bara av att se boken. Det finns inget som saknas i den här ultimata boken för dig som identifierar dig som feminin kvinna med en guide till hur du aktiverar alla dina woman power.

I boken får du inte bara Mrs M's tips och trix utan även QR koder till tutorials med filmade instruktioner. För att du är värd det. För att du är FAB!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bokcirkeln vid världens ände

Charmig bladvändare

30 september 2019

Bokcirkeln vid världens ände är en charmig bok skriven av Frida Skybäck. Med ett färgstarkt persongalleri är denna välskrivna bladvändare en hoppfull läsning om hur kärlek och vänskap kan läka gamla sår och hjälpa någon att börja om på nytt.
En jordnära fängslande bok att värma sig med i höstrusket eller njuta av i sommarens sista solstrålar. Fin, varm och underbar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

TigerLily : tidig vårblomning

Välskrivet och spännande

11 juni 2020

En väldigt fin bok som beskriver det vackra i det lilla och får en Att stanna upp och fundera.
Fint gestaltade karaktärer i en berättelse som både innehåller visdom och insikt men även humor. Både välskrivet och spännande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Monster i massor

för alla monsterälskare

11 oktober 2019

Kristian hade en pyjamas med sagobilder på. Hans pappa berättade sagorna som fanns i de bilderna. När Kristian växt ur pyjamasen undra hans pappa vilka sagor han ville höra nu.
Sagor med monster svara Kristian. Så håll nu hårt i hand så drar vi iväg till monsterland.
Monster i massor av A.R Yngve är en bok för alla som älskar monster oavsett ålder. Välskriven bladvändare full av underbar fantasi. Yngve har en brilliant berättarstil och hans illustrationer i boken är fantastiska. Perfekt bok att locka in ditt barn i fantasins underbara värld och skapa kärlek till fantasy böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rex Omega

annorlunda och spännande

11 oktober 2019

Nederländerna har dränkts på grund av drivhuseffektens efterverkningar i det 21:a århundradet. Över tjugo miljoner holländare är hemlösa och på flykt. Flera är på väg till Sverige. Samtidigt omkommer Sveriges kronprins och hans hustru i ett attentat. När den gamla Drottningen dör förväntas kronprinsparets son ta över kronan. Jean Filip vill hellre leva sitt eget liv och har tappat tron på det gamla systemet.
Rex Omega av A.R. Yngve är en välskriven, spännande och skickligt gestaltad bok om ett våldsamt storpolitiskt spel om Sveriges framtid.
Även den som inte brukar läsa science fiction kommer tycka om Rex Omega och nog är det sorgligt att Sverige inte ens under det 21a århundradet är redo för två Drottningar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kall som is

välskriven och spännande

11 oktober 2019

Han väntar. Han iakttar. De försvinner.

Redan innan man öppnar en Tess Gerritsen bok vet man att den är välskriven och är konstruerad med kirurgprecision. Man vet också att det är en bok man inte släpper förrän den är utläst.

Kall som is är allt det där. Det är Gerritsens åttonde bok om Rizzoli & Isles. Nerverna sitter utanpå hela tiden. Det är omöjligt att lägga ner boken förrän den är klar. Den är mer än välskriven men vet inget ord för det. Jag är fast från första sidan. Intrigen är omsorgsfull precis som hennes personteckningar.

Rättsläkaren Maura Isles träffar på en bekant från studietiden när hon är på konferens i Wyoming.
Hon följer med honom och hans vänner på skidutflykt. När de blir strandsatta efter att ha kört av vägen söker de sin tillflykt till den lilla byn Kingdom come, där tolv kusligt identiska hus står mörka och övergivna. Måltider står orörda, bilarna är kvar i garaget invånarna tycks ha försvunnit i tomma intet. Men fotspår i snön visar att någon finns kvar.
Flera dagar senare nås kriminalinspektör Jane Rizzoli av den hemska nyheten att Mauras förkolnade kropp har hittats. Choklad och fylld av sorg beslutar sig Jane för att ta reda på vad som hänt hennes vän.

Gerritsen är enkel att läsa, hennes språk flyter på och drar med dig in i historien tills du är fast. Gerritsen böcker har sålts i mer än 30 miljoner exemplar vilket inte förvånar. Jag kan inte annat än att rekommendera alla hennes böcker om Rizzoli & Isles.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En dag, Jennifer

nostalgi och värme

11 oktober 2019

Nostalgi, humor och värme så kan man beskriva En dag, Jennifer av Risto Pakarinen.

En välskriven historia om en mans livskris. Om att drömma sig tillbaka men även om att finna sig själv. Fylld av igenkänning, populärkulturella referenser och skön 1980-tals nostalgi. Underbara karaktärer, lättläst och otroligt mild och finstämd.

Peter har kört fast. Karriären har gått i stå, vännerna finns bara på Facebook och kärleken är obefintlig. Efter en kväll med filmen Tillbaka till framtiden föds idéen han ska tillbaka till tiden när hela livet låg framför honom. Tillbaka till 1986. Han stänger av mobilen, flyttar in i sitt gamla pojkrum, låter håret växa och ägnar sig åt att få en andra chans med sin första stora kärlek Jennifer.

En dag, Jennifer är en underbar och rolig feelgood. Den glimmrar och glittrar och gör en alldeles glad.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En medelålders pappas dagbok

Otroligt rolig

11 oktober 2019

En medelålders pappas dagbok är en underbar bok fylld av värme och humor från första till sista sidan. Jag sträckläser med ett stort leende och många skratt.

Välskrivet och lättläst välkomnas du in i den medelålders pappan Hasses vardag där han försöker navigera sig fram mellan livets alla små hinder, tätt följd av de två inte helt kontrollerbara sönerna Felix, åtta år och Ville fem år.

En medelålders pappas dagbok är skriven av Hans Andersson och är en bok att bli glad av. En bok för alla med eller utan barn.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej