Användarprofil Björn / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Björn

Antal betyg: 22
Antal recensioner: 13

Barnexperimentet : svensk skola i fritt fall

Angeläget om skolan.

26 september 2014

Barnexperimentet är en lättläst men ändå mycket fullständig och opartisk genomgång av vad som gick snett med den svenska skolan. Det fina är att Kornhall också kan peka på konkreta steg tillbaka till den fina skola vi hade för några decennier sedan.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Älvsommar

En riktig sagobok

10 juli 2017

En spännande fortsättning på adventsboken Skorstensjul, där man får fortsätta följa Stella, Miriam, Issa och skorstensbarnen och samtidigt bli bekant med stadens älvor. Lina Bodéns suveräna illustrationer förhöjer läsupplevelsen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skorstensjul

En ny klassiker.

5 november 2015

En riktig kvalitetsbok som håller länge: Miljön är originell, storyn modern men ändå tidlös med sin blandning av magi och vardagsrealism. I varje avsnitt väcks frågor att diskutera och besvara så att spänningen hålls vid liv, och den mångbottnade berättelsen ger associationer och leenden för läsare i alla åldrar. Bilderna är vackra och suggestiva, och layout, tryck och papperskvalitet lever upp till innehållet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sju förtrollade kvällar

Magi möter verklighet

3 november 2015

Buster Bolins liv präglas av sorg och förlust sen han var liten och hans älskade storbror Jack dog. Föräldrarna klarar inte riktigt av livet, skolan går heller inget vidare, och det enda Buster egentligen har är sin boxning. När han tappar kontrollen och klipper till en mobbare i skolan blir han avstängd från boxningen och allt verkar hopplöst.
Men just då dyker en mystisk gammal man upp från ingenstans och ger honom sju biljetter till Elysium, den gamla bion som varit stängd och nedlagd i många år, och där börjar ett magiskt äventyr för Buster, den mobbade Antoni och Saga, "flickan som läser" som Buster har sett i skolan men inte vågat närma sig.
"Sju förtrollade kvällar" berättar om det svåra i livet, men den är också en resa från förtvivlan till hopp och insikt. Det magiska förstärker verkligheten.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mitzi, Iggy och Pop

Mitzi kan mer än hon tror.

28 oktober 2014

I den tredje boken om den stillsamma flickan Mitzi hamnar hon på en plats där hon definitivt inte trivs. Ändå blir besöket intressant tack vare en ny kompis och ett par små igelkottsungar, och på slutet blir det riktigt spännande när en av ungarna hamnar i livsfara. Vem måste nu rädda den?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Någons hjälte

Huvudpersonen Viktor är en helt vanlig kille som har...

21 oktober 2013

Huvudpersonen Viktor är en helt vanlig kille som har turen eller oturen att råka ut för ett minst sagt galet äventyr, där han lär sig mycket om både sig själv och livet. Och en del om hur flickor tänker och tycker. Det hela berättas med inlevelse och humor, och på vissa ställen skrattade jag högt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

A Guide to the Birds of East Africa

En originell, intelligent och underhållande historia,...

14 juli 2013

En originell, intelligent och underhållande historia, stundtals direkt rolig, om kärlek och rivalitet på äldre dar. Författaren är också uppenbart hemmastadd i den färgrika afrikanska miljön. En riktigt bra "feelgood"-bok för alla årstider, men testa gärna i hängmattan!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett hus utan speglar

En mycket välskriven, spännande och mångbottnad...

8 juli 2013

En mycket välskriven, spännande och mångbottnad berättelse som väcker frågor och eftertanke hos både barn och vuxna läsare. Känns som en klassiker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tvillingarna

En av de bästa och roligaste Petrinideckarna, och...

7 maj 2013

En av de bästa och roligaste Petrinideckarna, och samtidigt lite ovanlig eftersom den utspelas i Stockholm i stället för i Lund. Bra intrig, bra miljöskildring och en spännande, fiffigt dramatisk upplösning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej