Användarprofil Viclo / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Viclo

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

Garn, garn, garn : kreativa projekt att sticka och v...

Bra bok för nybörjaren

18 mars 2012

I boken finns det både att virka och sticka. Ganska enkla projekt och idéer, inget superavancerat, vilket kan vara ganska skönt. Fotografierna av Magnus Selander är ljusa och färgglada. I slutet av boken finns det en liten snabbskola på både virkning och stickning.
Det är lite basic och lättsmält, men kanske är det det som är meningen. Alla ska kunna fixa det utan att kunna alla krusiduller.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Julpyssel de luxe

Julmys de luxe

21 september 2011

Boken är uppbyggd precis som den förra: fina bilder, plåtade av Sara Danielsson, visar varje projekt bredvid Josefins pysselbeskrivningar.
Som van pysslare kan jag tycka att en del pyssel känns lite mer som "bokutfyllnad" men en del projekt är verkligen fina och nyskapande. Dock har jag sett en del saker förut, i tidningar/på TV, även om Josefine har piffat upp dem lite. En jättefin gå-bort-bok innan advent.
Det är en bok med extremt blandad svårighetsgrad vilket gör den en bra present både till ovana och vana pysslare.
Även om jag önskat mer av boken får den ett relativt högt betyg, då jag tycker att det fortfarande finns dåligt med pysselböcker av och för oss nordbor. Josefins pyssel sprider dock en pysande mys-julkänsla vid vändandet av varje blad.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

El Choco : svensken i Bolivias mest ökända fängelse

En oförglömlig resa

15 mars 2010

En ung, svensk kille med drogproblem, försöker lösa sina skulder genom en kurirresa till Bolivia. Han ska ta hem kokain till Sverige för att bli kvitt sin skuld. Denna enda resa förändrar allt! Han åker fast och hamnar i Bolivias hårdaste fängelse. Den blonde, "El Choco", som han kallas, får försöka klara sig själv i denna miniatyrstad som uppenbarar sig innanför murarna. Men allt är inte elände. Han träffar också en person som kommer förändra hans liv ytterligare...

Boken är en av mina absoluta favoriter! Det är en sann historia om Jonas från Sverige som åker fast för knarksmuggling i Bolivia och vad som väntar i fängelset. Markus Lutteman har ett behagligt språk och det flyter lätt från pärm till pärm. Han träffade Jonas som turist, på en guidad visning i fängelset! Historien krävde någon som berättade den och som journalist kunde han inte motstå. Det kan inte jag heller som nog kommer läsa den igen, och igen och igen. Så bra är den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Virka amigurumi : söta små glädjespridare

Rolig och lätt

10 januari 2010

Jag fick den i julklapp och började virka på juldagen, sen dess har jag inte kunnat sluta. Superbra med de olika svårighetsgraderna som gör att man kan börja för första gången någonsin och sedan virka en "utmaning" efter tre veckor!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej