Användarprofil molkosaki / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av molkosaki

Antal betyg: 46
Antal recensioner: 39

Cirkeltecknaren

Underfundig,mycket FRANSK kriminalberättelse

26 december 2016

Roligt läsa nåt annorlunda. En helt annan berättarstil. Suveräna dialoger på polisstationen. Mytologiskt bakgrundsdjup i berättelsen. Mycket bra,klurigt,med espri. Skicklig språkbehandling!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Saknar dig

Medioker-gott hantverk,men ingen riktig nerv

26 december 2016

Besviken - och frågande ?? Fantastiska recensioner...för vad? Inte dålig , men definitivt ingen höjdare. En gammal kärlekshistoria i bakgrunden..som söker upplösning på slutet,jämsides gammalt brott och ny internetbaserad kriminalitet. Blir det för mycket helt enkelt , när dessa historier skall fogas ihop??

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Deras ryggar luktade så gott

En nära och insiktsfull skildring !

18 januari 2015

Starkt , osentimentalt , insiktsfullt , begåvat - det går att trava superlativerna i hög. Och ändå , eller just därför , rakt på , enkelt , utan att vara förenklande.
Deta år/blir en klassiker som skildring av den utsatthet och kärleksnöd som inte syns lika påfallande Undergrepp är ett bra ord på avsaknaden av värme kärlek och bli sedd och mött - tack för att jag fick träffa detta barn på känslomässig ökenvandring !. Rekommenderas varmt !!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Marconi Park

Helt ok deckare i typisk Edwardsson-stil

30 oktober 2014

Men harlite glappig känsla i förklaringen det historiska drama-trauma som grundat händelseförloppet. Känns inte skriven med nåt fullt engagemang-utan vissa saker har fått "duga". Den riktiga nerven saknas -och man blir inte helt uppkopplad till Winters febriga driv söka förklaring. Men ok som sagt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dold identitet

Ytterligare en lonesome cowboy-berättelse

30 oktober 2014

Följer mallen-tempo,våldsbeskrivningar,den hårde ensamme mannen med omutlig moral och hederskod-hjärta för de svaga brutalkall mot de onda. Läsvärd som underhållning -just denna med lite sex-beskrivningar och antydningar om att Reacher skulle ha ett känsloliv. Liksom James Bond , en psykopatisk person i det godas tjänst , som kan klå upp massvis med folk och tål oerhört mycket. En schablon förstås , men med rätt ingång och förväntningar , en lättläst kioskdeckare med högre kvalitet vad gäller autenticitetsdetaljer etc.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Levande och döda i Winsford

Nesser är bäst,även när han inte är bäst

20 oktober 2014

Mycket bra! Som vanligt ! Nesser är bara bäst på att ge spännvidden mellan det vardagsnära och det filosofiskt,existesiellt djupa - i ett . Så även här! Jag gillar att Nesser inte delar ut färdiga åsikter , bedömningar - utan mer överlåter åt läsaren att känna in och själv ta ställning. Tänk att någon -Håkan Nesser - har sån förmåga att bakom en berättelse lyfta frågor om moral , kränkthet , omedvetna känslodjup. Det är mycket bra litteratur ! Kanske inte bästa Nesserboken jag läst , men mycket bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alfabethuset

Intresseväckande förstlingsverk , ojämnt

20 oktober 2014

Denna bok med det begåvade uppslaget att beskriva från insidan , fångenskap i psykiskt sjukroll - är så bra i vissa stycken , att man vill förlåta att berättelsen utanför den mycket suggestiva kärnberättelsen , känns ganska tafatt. Märkligt - en bok som i grundberättelsen förtjänar fyra,snudd på fem stjärnor - och så i andra delar ligger på medioker två-stjärnenivå . Kanske upplever man den plattheten mer , just på grund av den klaustrofobiska suggestionens kraftfullhet i ursprungstemat ?
Även om jag som samlat intryck bara ger 3 stjärnor - skulle jag utan tvekan rekommendera läsning. Det är inte förvånande att Jussi A-O utvecklats till en av de riktigt bra deckarförfattarna som jag återkommande rekommenderar med Q-serien

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den sanna historien om Pinocchios näsa : en roman om...

Leif GW borde hålla sig till det han är bra på

20 oktober 2014

Jovisst ,underhållande - blir inget totalstopp i läsningen. MEN - blandningen av skröna och kriminalroman gör inte Leif GW rättvisa - han har som det verkar haft roligare själv över sin fyndighet och torroliga humor , än vad man som läsare har . Synd ! Leif GW skrockar bort det som är hans signum - att genom fackkunskap kunna ge autenticitet. Jag tycker han skulle skippa detta med skrönorna och hålla sig till det han kan!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Marcoeffekten

Högklassig underhållning med djupare kvaliteer

17 april 2014

Mycket bra! Igen! En av mina favoritdeckarförfattare som med utgångspunkt från nya aspekter i det samhälle vi lever i skapat spännande och intressant spänningslitteratur.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej