Användarprofil S / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av S

Antal betyg: 7
Antal recensioner: 7

Lycka nu : en praktisk guide i mindfulness

Inte för den med ADHD ^^

14 juni 2015

Ja, alltså boken är bra skriven och hon kan väl sin sak, men har man ADHD så kan jag lugnt säga att det mesta om hur människans psyke fungerar (enligt författaren) inte är användbart. Hon utgår från att man bara kan ha en sinnesstämning och känsla åt gången i stort sett alla sina övningar och bara tänka på en sak samtidigt och det blir ärligt talat verkligen förvirrande för någon som tänker på trehundra saker samtidigt och har fem sinnesstämningar samtidigt. Fick bara en total känsla av utanförskap efter att jag läst den. Liksom, jaha? Är jag verkligen SÅ annorlunda? Trodde att alla människor var som jag, mer eller mindre.

Men i övrigt är det väl en bra bok med övningar. Jag har inte heller dissat allt utan tagit till mig av avslappningsövningar och andningsövningar och så får man väl översätta en del och ta till det man kan använda. De flesta skulle nog tycka att boken är bättre än vad jag tyckte.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pigg och glad med raw food

Bra och rejäl bok

21 mars 2016

Tycker att boken är bra på det stora hela, men jag är inte en av författarinnans största fans pga hennes "hippievinkel" på raw food. Jag älskar raw food men är inte ett fan av "new age"-karusellen vissa har som sysslar med sådant. Böner till modergudinnan osv...

Själv fattar jag inte heller grejen med att det ska göras reklam för viner och alkohol i den. Har ganska svårt att tro att det plötsligt är hälsosamt med alkohol för att "man måste få njuta av livet". Då kan man väl lika gärna säga det om Ballerinakakor och flintastekar också. Om enda förklaringen är att man måste få njuta lite :)

Boken är gigantisk och stor! Men den är jättevacker. Inte så praktisk att ha i ett kök dock. Jag är glad att jag köpte den även om den inte är min bästa raw food-bok.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Raw Fast Food

Bra på det stora hela!

21 mars 2016

Jag är ganska insatt i raw food sedan många år och tycker att många av recepten var goda och bra MEN jag har (precis som med Vibeke Amidsens första bok och visste om det men köpte denna på bokrean billigt) problem med alla överdrivna hippiereferenser och halvreligiösa inslag. Hon blandar vilt mellan buddhism, hinduism och gamla egyptiska gudar. Ett kapitel heter "Mat för älvor". Mycket om magi osv. Översättningen är också sådär. Plötsligt en dikt på danska om älvor. Stavfel på bokomslaget.

Vi har religionsfrihet såklart men jag skulle ju inte skriva en bok med Jesus Kristus-sallad med inspirerande citat från Påven heller direkt om jag skrev en kokbok. "Ave Maria-rågknäcke", ni förstår vad jag menar. Kanske man kan men mat är en sak och religion en annan, kan jag tycka. Tycker också att det känns lite respektlöst att bara dra in massa utvalda delar från olika religioner som "inspiration". Känns gammalt och 90-tal.

De slarvigt blandade hippieinslagen drar ner betyget trots att det var meningen att det skulle vara inspirerande, MEN recepten är faktiskt bra och goda! Det ska man inte glömma. Bilderna är
vackra!

Raw food-böcker jag hellre skulle se översatta till svenska är Mimi Kirks böcker. De är fantastiska och finns att beställa via Bokus!

Klart värd 69 kr som den kostade på bokrean, tycker jag att den var dock!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Eating in the Raw: A Beginner's Guide to Getting Sli...

Inte så bra

21 mars 2016

Nja, inte vad jag väntade mig. Inga bilder alls, väldigt mycket text med teorier som hon har subjektiva åsikter om. Inte vegetarisk eller vegansk kost eftersom det även diskuteras att äta rå fisk, råa ägg mm. Dock intressant emellanåt. Jag väntade mig främst en kokbok med mycket bilder och blev därför besviken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Live Raw Around the World

En av de bästa raw food-böckerna

21 mars 2016

Älskar Mimi Kirks böcker om raw food! Vackra bilder, inspirerande och lätta att tillaga efter att man översatt måtten till svenska mått! Rekommenderas verkligen. Förstår inte varför hennes böcker inte finns översatta till många fler språk!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I huvudet på din bebis : om barns utveckling och behov

Tyvärr inte så bra

14 juni 2015

Borde kanske ha köpt denna bok när jag väntade bebis istället för när jag redan fått en bebis. Det är mer eller mindre bara intervjuer med familjer som skriver om hur deras barn utvecklas. Som att läsa ett magasin eller på ett forum på internet. Då kan man hellre bara prata med en väninna om hur bra deras barn är på allt :)

Bättre att köpa en läkarbok om barns sjukdomar och utveckling.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kickstarta med superfoods : sundare viktminskning, e...

Onödig bok

20 maj 2015

Alla är ju olika men jag tyckte att denna bok var konstig utgiven av någon som verkar förespråka en hälsosam livsstil. Dessutom på omslaget står det Minus 3 kg på en vecka, vilket säkert fungerar eftersom man inte äter något nästan, men det säger sig självt att det är vätska (precis som vid vilken svältdiet som helst). För att gå ner 3 kg i vikt på en vecka i riktig fettvikt betyder det minus 27 000 kcal på en vecka (1 kg fett är 9000 kcal) och en normal vuxen ska äta max 21 000 kcal per vecka i vanliga fall så att äta på minus går ju inte. Går man ner 3 kg på en vecka så är det vätska eller/och rent skadligt.

I övrigt så är alla recept typ ät chiafrön och en halv grapefrukt och tänk på något annat än att du är hungrig. Som bantningstips från 90-talets veckotidningar.

Jag gillar verkligen hennes andra böcker, men även dem tar jag numera mindre på allvar med tanke på att hon i denna bok skrivit att hennes make nu (efter ca fjärde boken om hälsokost) lärt henne räkna kalorier. Det hade man förväntat sig att någon som skriver böcker om hälsa och detox redan skulle kunna? Men det förklara iofs varför hälften av alla recept består av mandel och dadlar i de andra böckerna och det är knappast bra att äta hela tiden men det förstår de flesta.

USCH vad elak jag låter, men rekommenderar er VARMT att köpa hennes andra böcker istället!

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej