Användarprofil Maria / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Maria

Antal betyg: 6
Antal recensioner: 4

Alla barnens ABC

Jätteroliga rim

9 december 2016

Båda barnen, 3 och 1,5 år gillar bilderna och rimmen, mycket att peka på och prata om. Den funkar även som godnattssaga, om man berättar rimmen i lugn och tyst takt kan det hända att dom somnar. Bra betyg alltså :-)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan inga kolhy...

Vanlig mat utan kolhydrater

15 februari 2011

Jag köpte Ulrikas bok som min första LCHF-bok och tyckte den var ok från början. Men nu har jag bläddrat i massa andra LCHF-böcker och tycker inte att den är lika bra. Det är i princip vanlig mat fast man bara struntat i potatisen, riset, eller pastan.
Kött med sås liksom, det kan man ju göra ändå. Jag vill ha rätter som är mera kompletta och där det finns bra motsvarigheter till bröd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vi, de drunknade

En pärla i ett ostron

10 mars 2010

Staden Marstal har i alla år fostrat och utbildat sjömän. Pojkarna växer upp under sin mors stränga översyn och på ett sätt blir det som en befrielse när de runt 15 års ålder för första gången får mönstra på ett segelskepp och ge sig ut i världen. Många pojkar blir män på skeppen, de är hemma ett par månader åt gången för att göra sin fru med barn, men sina barn ser de inte mycket av. Deras söner växer upp med sin far sjömannen som sin största förebild och längtar till de själva blir gamla nog att börja segla.

Många av kvinnorna finner sig i sitt ensamma liv. Marstal är egentligen kvinnornas stad, flera månader per år finns det nästan inga män alls i Marstal.

Man får följa några av Marstalborna mer än andra. Personligen gillade jag historierna som utspelar sig på haven mer än det som händer i staden. Man får följa träskeppen blir avlösta av stålskeppen, som i sin tur blir ersatta av ångfartygen och senare dieselbåtarna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

A Spell of Winter

Mystisk och poetisk

10 mars 2010

Det är tidigt 1900-tal i England. I ett stort och vackert, men också kallt och förfallet hus, bor Cathy och hennes bror Rob. Där bor också deras morfar, en husjungfru och en del tjänstefolk. Syskonens föräldrar verkar inte finnas till men under historiens gång får man veta bakgrunden till varför barnen bor hos sin morfar.

Det handlar om Cathy, om hennes liv i huset och om hennes speciella förhållande till sin bror. Deras syskonkärlek är stark och vacker, men den går ofta svindlande nära gränsen för destruktiv och ibland även över gränsen.

Det här är en av de vackraste romaner jag läst. Bara titeln ger mig en sån skir känsla av mysticism och under den här smällkalla vintern kunde ingen annan titel passa bättre. Cathy älskar vintern, hon älskar kylan och vad den gör med henne. Det känns som att den renar henne från alla hemska tankar och funderingar hon har. Den här romanen var så innerlig, så dyster men ändå med ett ljust slut som jag älskade.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bojan och brandbilen

(enbart betyg)

9 december 2016