Användarprofil Marie W / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Marie W

Antal betyg: 2
Antal recensioner: 2

Kalla det vad fan du vill

Superbra som ljudbok

23 december 2015

Den här boken kommer jag aldrig att glömma. Fast jag lyssnade på den -- faktiskt DÄRFÖR att jag lyssnade på den. Inläsningen av Sanna Persson ger en otrolig extra dimension av boken, det blir teater, helt enkelt.
Jag vet inte hur hon gör, men det är skånska och rikssvenska och invandrarskånska och persiska om vartannat. Helbra! Jag ser att hon också läst in en annan bok av Marjaneh Bakhtiari. Den måste jag helt enkelt också lyssna på.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Belsassars dotter

Brott och polisliv i mustig Istanbul-miljö

9 december 2014

Hela den här deckarserien tycker jag är riktigt spännande, rolig och intressant. Kriminalkommissarien Ikmen är en kul figur som har moderna problem med sig själv och sin stora familj i en gammaldags kultur i förändring. Morden och intrigerna har alla grund i reella problem i Turkiet, kanske mer specifikt Istanbul, en stökig blandning av högt och lågt, modernt och murket.
Jag har tillbringat sex månader i staden och använde böckerna lite som en guide och besökte många av de ställen som beskrivs i deckarna. Eftersom jag läste serien innan mitt besök, sporrades min nyfikenhet för staden rejält. Turistindustrin i Istanbul borde faktiskt organisera vandringar med romanerna som grund, som man gjort i Ystad och Stockholm. Det vore suveränt!
I varje bok finns dessutom verkligt användbara saker som en karta, ordförteckning, uttalstips och en allmän orientering om turkiska företeelser.
Nu väntar jag bara på del åtta och nio i serien! När kommer de?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej