Användarprofil MiaMaria / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av MiaMaria

Antal betyg: 12
Antal recensioner: 12

Den stora verklighetsflykten

Magisk och underhållande bok

6 april 2019

Huvudpersonen är rätt misslyckad. Han är trollkarl och får mest uppträda på serviceboenden och liknande. Han klarar sig ekonomiskt men är inte rik som kompisen som han slutat umgås med.

Historien blandas med tillbakablickar om hur det var när Anton och Sebastian träffades och började trolla och allt som sedan hände.

En bok som kan sammanfattas i en mening: Plocka sju sorters blommor om en liten flicka (oknytt) ber dig om hjälp. Fast hade Anton gjort det så hade jag inte haft en stund underhållning som vid vissa tillfällen fick mig att småfnissa när jag läste.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Orianas bälte

Spännande och välskrivet

6 april 2019

Tredje boken i serien ger fortsättningen på vad som händer med personerna från de olika elementen. Hur ska de klara sig nu när drakäggen kläcks och drakarna flyger ut över landet?
Det enda dåliga med boken är att nästa del inte finns att läsa redan nu. Ser fram emot fler böcker i serien!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jorden vaknar

Det är spännande och välskrivet

18 november 2018

En serie om uråldrig ondska i Gästrikslands skogar. Vill inte avslöja något om handlingen och det bästa är att börja med första boken direkt. Nu finns alla tre delar ute så det är bara att sträckläsa

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hantverkaren

Läskig och spännande!

2 november 2018

Boken börjar med att polisen Florence Lovelady är på Larry Glassbrooks begravning 1999. Hon var den som fick fast honom 1967 och hon har besökt honom flera gånger i fängelset. Det är ingen vanlig begravning, istället för att kasta blommor på kistan så spottar flera av besökarna på den istället. Larry var kistmakare som satt i fängelset för att ha grävt ner flera personer levande i kistor som han tillverkat. Han erkände och Florence fick en lysande karriär efter det uppmärksammade fallet.

Efter den korta inledningen får man följa polisen och människorna i byn 1967 och veta mer vad som hände. Intressant med en kvinnlig polis på den tiden och hur hon bemöts.

Läskigt och spännande!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Dan and Phil Go Outside

För Dan & Phil fans

31 januari 2017

Är man ett fan av killarna och har varit på deras Dan & Phil go outside turné, eller missade den, så är denna bok perfekt. Här finns bilder från turnén i USA som nästan var som den i Sverige.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Night Circus

Fantastisk bok!

31 januari 2017

Underbar bok där berättelsen och språket fångar mig och gör att jag vill läsa om den igen och igen. En ung man och kvinna tävlar mot varandra på en circus där allt verkar möjligt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Harrow County Volume 1: Countless Haints

Skrämmande och vackra bilder

31 januari 2017

Fina bilder och en spännande berättelse om Emma som bor i Harrow county där det finns monster. Och nu närmar sig hennes 18:e födelsedag.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Odinsbarn

Bra början på en fantasyserie som man måste läsa

2 december 2016

Hirka är inte som alla andra. Hon saknar något som alla andra har, hon har ingen svans. Hennes far har sagt att det var en varg som bet av den när hon var liten, och hon har ärr kvar som visas det och vargtanden i ett band runt halsen. Den svanslösa. Hirka är femton är och det är dags för Riten, där alla ska visa att de har Kraften och kan famna. Alla ska stå inför Rådet, även Hirka, men hon kan inte famna. Kan det vara att hon är ett odinsbarn, ett svanslöst odjur från en annan värld som kommit genom stenringarna? Odinsbarn kommer med rötan som alla är så rädda för. Är det sant att de blinda också kommit tillbaka genom stenringarna?

Betyg 4,5 stjärnor, en väldigt bra serie så bara läs!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Long Way Home

Three Pines och Inspector Gamache

31 mars 2016

Tionde boken i serien börjar lite ovanligt, inget mord. Nu bor Gamache och hans fru i lilla Three Pines men Claras man har inte kommit hem och flera blir involverad i letandet. Gillar serien och den lilla byn med sina speciella personer, men hoppas ändå på att nästa bok blir en vanlig mordgåta.

Har man inte läst serien så börja med första delen, Mörkt motiv. Fer delar kommer ut nu på svenska och det är kul för då kan fler läsa denna lilla mysiga serie :)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej