Användarprofil Håkan Mossberg / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Håkan Mossberg

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Grejen med substantiv och pronomen

Hade Sara nu svarat ja...

10 april 2017

De som har läst min recension av Saras bok "Grejen med verb" minns kanske att den innehöll ett uppriktigt frieri, riktat till Saras hjärna. Hade hennes hjärna svarat ja, ja genom Sara då förstås men skall nu sanningen fram så svarade hon inte alls, så hade jag nu efter att ha läst uppföljaren "Grejen med substantiv..." omgående föreslagit att vi av romantiska skäl kunde förnya våra löften... :)

Skämt åsido och med djupaste respekt för författaren så beror min förtjusning på att denna bok, liksom den förra, är så full av logiska, humoristiska och förtjusande resonemang kring grammatiken att även den mest svårflirtade måste ge efter och erkänna att det svenska språkets uppbyggnad är vansinnigt intressant.

Författarens lysande val av exempelfraser, som det dessutom finns väldigt gott om genom hela boken, är så otroligt skojiga så att jag, också liksom i den förra boken, tvingar mig att bläddra fram och tillbaka för att läsa om dem. Ibland fnissande, då och då fnittrande men väldigt ofta frustande av skratt.

Som då, med "Grejen med verb", är den enda varning jag måste utfärda inför läsningen av denna bok att den kanske bör intagas i enskildhet. På bussen drar den till sig oskäliga misstankar om att jag drabbats av akuta paroxysmer alternativt håller på att fullständigt förlora förståndet.

Har du inte redan ...verb?
Köp båda...

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Grejen med verb : grammatik som du aldrig har sett d...

Fullkomligt lysande!

20 oktober 2014

Både vad beträffar pedagogik, retorik och faktainnehåll är boken fullständigt och fullkomligt lysande. Författaren visar upp en sällan exemplifierad kombination av intelligens och humor som gör boken såväl lättläst som utbildande, samtidigt som den hela tiden väcker lust till fortsatt läsning.
Inte minst för att de grammatiska exemplen är så underhållande i sig själva har jag vid många tillfällen bläddrat bakåt i boken för att läsa om avsnitt, och jag vet redan nu att den kommer att åka ut och in i bokhyllan under oöverskådlig framtid.
Man får liksom lust att fria till Sara Lövestams hjärna, om ni förstår vad jag menar.

När blir den upptagen som läromedel i skolan?

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Social Media Marketing: Using Facebook, Twitter, Ins...

Inte värd pengarna

10 april 2017

Tyvärr måste jag ge denna bok ett väldigt lågt betyg. Orsaken till att den trots det fått en stjärna är att den möjligen kan vara av ett visst intresse för den som så gott som fullständigt saknar kunskap om varumärkesbyggande.
Boken är ett tryck efter en e-bok och rör endast flyktigt vid de ämnen som omslaget hävdar och författaren tackar med all rätt i slutorden läsaren för att denna tagit sig igenom hela, trots att den är mycket tunn. 50 sidor om man frikostigt räknar med även försättsblad och flera sidor ©-text.

Man lär sig helt enkelt avsevärt mer om både marknadsföring i sociala medier och själva tekniken genom att läsa FaceBooks hjälpsidor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej