Användarprofil Fredrik Blomström / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Fredrik Blomström

Antal betyg: 10
Antal recensioner: 4

Lord of the Flies (50th Anniversary Edition)

Bästa utgåvan - än så länge

11 juni 2014

Berättelsen i sig är välkänd och har blivit recenserad och kommenterad om och om igen så jag bortser från den i denna recension och belyser andra aspekter.

50års-utgåvan av Lord of the flies är en vacker bok i behändigt format. Det känns som att bokförlaget har satsat både på kvalitet och utseende.

Jag var lite negativt inställd till att boken innehöll illustrationer då jag tycker att de många gånger hindrar läsning och fantasi. Men teckningarna av Ben Gibson är suggestiva, abstrakta och estetiska. De ger boken extra dimension.

Dessutom innehåller boken "extramaterial" som biografi över författaren, kritiska analyser av romanen samt ett förord av E.M. Forster till 1962-års utgåva för de som är intresserade.

Så, funderar du på att läsa Flugornas herre på engelska är det här nog den bästa utgåvan av boken du kan få tag på - än så länge.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nick Brandt

Ingen större variation men...

23 september 2015

Ingen större variation i bilderna men de är otroligt vackra. Nick Brandt har inte bara tagit bilder utan med sina fotografier i den här boken och i uppföljaren "Across the ravaged land" fångar han något viktigt, det vi håller på att förlora, det vi förstör, det vi borde ta till vara på åt kommande generationer... det är en elegi över en värld.. vår värld...
Så köp hans böcker och förundras, bli sorgsen, bli förbannad och hoppas på en förändring. Rekommenderas varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den hemliga historien

Dålig översättning

5 augusti 2015

Jag gillar själva historien och hur man får lära känna karaktärerna i boken men betyget dras ner rejält på grund av den usla översättningen. Den är full av stavfel, rena översättningsfel och syftningsfel. Jag köpte mig en engelsk utgåva och jämförde den svenska och engelska texten och blev så besviken. Översättaren har tagit sig friheter som en översättare inte har. Det är som att varken översättaren eller förlaget har satsat på den här boken och velat få ut en bra produkt på bokmarknaden. Skärpning Bonnier Pocket!
Jag slutade läsa efter dryga 400 sidor för att jag inte längre litade på översättningen. Det är ändå en bok värd att läsa, men gör er själva en tjänst och köp en engelsk utgåva.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Anders Petersen (svensk utgåva)

Läraren framför eleven

3 december 2014

Efter att ha sett Christer Strömholms bilder, bland annat i boken "Post Scriptum - Christer Strömholm", känns Anders Petersens som en upprepning. Istället för att utveckla sitt helt egna bildspråk känns det som att han i mångt och mycket försökt kopiera sin gode vän och lärare Christer Strömholm.
En annan sak som stör mig är att det inte finns några bildtexter. Det finns ett register längst bak i boken om var och när bilderna togs men inget om vem eller vad bilderna föreställer. Visst är det kul att få tolka bilderna helt själv och inte bli skriven på näsan. Men det skulle ändå ha varit trevligt med någon liten rad bredvid varje bild iallafall.
Men med det sagt så ska jag påpeka att Anders Petersen faktiskt är en mycket skicklig fotograf och hans bilder är starka. Men får jag välja, väljer jag läraren framför eleven.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Akira Volume 6

(enbart betyg)

2 januari 2017

Akira Volume 5

(enbart betyg)

2 januari 2017

Akira Volume 4

(enbart betyg)

2 januari 2017

The Elements of Typographic Style: Version 4.0

(enbart betyg)

2 januari 2017

Paris Versus New York

(enbart betyg)

30 april 2014

X-men: Dark Phoenix Saga

(enbart betyg)

17 april 2013