Användarprofil Margaretha Katarina Dagsund / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Margaretha Katarina Dagsund (Malmö)

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 5

Återstoden av dagen

Återstoden av dagen

17 januari 2018

Året är 1956. Inom en förnäm herrgårdsmiljö - Darlington Hall - tjänstgör den engelske butlern Mr. Stevens. På initiativ utav sin nye hosbonde Mr. Farraday från Förenta Staterna arrangerar Mr. Stevens sitt livs första semester - en sexdagars bilfärd genom det engelska landskapet. Under resans gång blickar i berättande form Mr. Stevens tillbaka på sitt liv som butler - gamla minnen blir tydliga samtidigt som nya upplevelser tar form. Boken inbjuder till fördjupning i en rad olika teman: lojalitet, tid, humor, kärlek, sorg, värdighet, plikt, kompetens, karriär och prestige. Författaren fångar genom sin otvungna och fridsamma skrivstil läsarens intresse från början till slut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Världsarv i Sverige

Område som omfattar kultur,- och naturmiljöer

24 april 2017

I boken frambringas en förklaring om vad ett världsarv är jämsides en utförlig beskrivning utav dessa som finns i Sverige. En trevlig förkovran inom det område som omfattar kultur,- och naturmiljöer värdefulla ur ett långsiktigt perspektiv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Astrobiologi

Ett nära möte med astrobiologi

22 mars 2017

En bok välfylld med grundläggande kunskap som omfattar ämnet astrobiologi. Inspirerar nybörjaren inom ämnet astrobiologi att läsa i återkommande form. Framhåller studien av förutsättningar för liv i rymden. Kapitel med avslutande uppgifter.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sveriges naturum / Swedish visitor centres in nature

Möte mellan natur och arkitektur

9 mars 2017

Ett grundläggande möte mellan natur och arkitektur jämsides en resa i bilder till Sveriges olika landskap. Ett framförande i såväl det svenska som på det engelska språket framhåller ett internationellt perspektiv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Om arkitektur (ur ett pågående samtal)

Rum för omläsning

8 mars 2017

En i sin helhet otvungen språkstil med förbindelse till arkitektur. Inbjuder till vidareläsning om arkitekturteorier och historia. Frambringar rum för omläsning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej