Användarprofil Maja / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Maja

Antal betyg: 16
Antal recensioner: 16

Bränn alla mina brev

Tung läsning

20 januari 2019

✉️Dags för recension✉️
Bränn alla mina brev av Alex Schulman
--------------
Denna bok var jag skeptisk till en början-eftersom jag inte har läst något av Alex innan. Men vad fel jag hade! Han skriver så öppet och sårbart. Han är duktig i sitt skrivande jag tycker om hur han väver ihop olika händelser i denna bok.
Boken rör sig genom tre olika perspektiv där vi följer Alex i nutid, då han var barn och även hans mormor Karin och morfar Sven Stolpe.
Denna bok mina vänner är en underbar kärlekshistoria som aldrig fick se dagens ljus att blomma ut, och som fick en tragisk slut. Men inte mellan Karin och Sven, utan mellan Karin och Olof.
Jag tyckte mycket om Karin, Alex har fångat upp henne som en stark kvinna med mycket personliget. Men inte när det kom till Sven. Hon var så undergiven sin man och i viss mån rädd för honom. Genom hela boken, och genom hela deras liv, plågar han henne med det destruktiva äktenskap pga att hon älskade en annan man. Karin var ett fånge i sitt äkenskap i hela sitt liv.
Jag tycker att det är så sorgligt.
I boken tar vi del av autentiska utdrag ur dagböcker och kärleksbrev mellan Karin och Olof.
Så bra skriven. Läs den om du har möjliget.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Familjen

Spännande

20 januari 2019

📗 Dags för recension📗
Familjen av Lotta Lundh ---------------
Detta är min första bok jag läser av Lotta Lundh.
Boken handlar om en ung kvinnas försvinnande och den desperata kampen mot klockan att hitta henne. När sedan en till flicka försvinner sätts den lilla samhället i skräck. Finns det koppling mellan de två försvinnanden, är det samma gärningsman som har tagit de, är det undre världen som är boven?
Familjen är en bok som har berört mig mycket och jag kommer att bära den med mig länge. Det är varje föräldrars mardröm att få vara med en sån svår sak som att ens barn försvinner. Jag har själv en flicka som är på väg mot puberteten och vuxna världen och det kan vara därför jag reagerade så starkt på boken.
Den är välskriven och spännande. Den är brutal och ärlig. Det finns en driv i boken som tvingar dig att läsa vidare. Man kan absulut inte gissa vem som är gärningsman i denna bok ända till slutet, så den är definitivt inte förutsägbar!
Läsvärd.
Det är den första delen av en tänkt serie om polisen Erik Ljung och hans kollegor vid Sunnepolisen.
Jag ser fram emot att läsa mer av Lotta Lundh.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Livet blir aldrig som man tänkt

Bra debut av författaren

8 juni 2018

Boken Livet blir aldrig som man tänkt av Anethe Bergendahl är en bok om det verkliga som händer i livet som kan faktiskt drabba oss alla.Den är skriven på ett lätt, förståerlig språk. Väldigt lättläst även om jag upplever att vissa delar kunde hon utelämna. Beskrivningarna av miljöerna är fina, man kan riktig se framför sig fina villorna där karaktärerna bor. Boken handlar väldigt mycket om känslor stora som små, om vägskäl i livet och stora beslut.Obesvarad kärlek och precis nyfunnen kärlek.Den handlar om skillsmässor och nybörjan. Den är underhållande men på väg att bli lite dyster mellanåt, men man vill ta reda på mer. I slutet ser man att det kommer mer av Jessica och hennes nya kärlek Maria. För mig är boken helt klart en bra debut av författaren. Läsvärt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lite död runt ögonen

Sorglig bok om dagens samhälle

30 januari 2020

..............................
Alla pratar om denna bok just nu.
Allt jag har att säga om denna bok är att den är lysande debut av David Ärlemalm. Vill självklart läsa mer av honom.
Välskriven, naken, sann vardagshistoria som går rakt in i hjärtat. Tungt, trassligt bagage vår huvudperson bär med sig, efter att hans sambo dog i överdos och lämnade Arto ensam med deras sexåring.
Pappas kamp varje dag med både bra och dåliga beslut, oftast dåliga, visar hans kämparglöd att bli en bättre människa och en bra förälder. Jag är hela tiden på Artos sida, just när han tar dåliga beslut vill jag bara skrika åt honom, kämpa människa, kämpa!
Språket i boken bara flyter på, det gör att jag inte läser, utan upplever varje sida i hans bok!
Om du inte har läst, rekomenderas den starkt. Den kommer stanna hos mig under en lång tid framöver.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

TigerLily : tidig vårblomning

Känn efter vad du vill göra i livet

30 januari 2020

Jag fick förfrågan av författaren själv om jag ville läsa hennes bok i utbyte mot en ärlig recension. Jag blev nyfiken och svarade ja, fast det här är inte alls en bok som jag skulle köpa eller låna på biblan. Jag blev positivt överraskad- först av mig själv eftersom jag gick helt ur min comfort zone, och boken självklart - för att den levererade!
Själva budskapet i boken är ju mer än tydlig: lev i nuet, stanna upp, lyssna, känn!
Är livet verkigen bara rusa fram och inte ha tid med något?
Det frågar sig själv vår huvudkaraktär Tiger Lily när hon försöker hinna med allt i hektiska New York. Sjukt högt tempo i modevärlden. Ytliga människor, fester, droger.
Språket är bra och flytande, men jag hade lite svårt med dialogerna ibland.
Tänkvärd bok, om att ta sig tid och fundera på vad man egentligen vill ha av livet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Krokodilväktaren

Spännande Köpenhamnsdeckare

2 juni 2019

Katrine Engberg känner jag inte sen innan. Det visar sig att hon debuterade med Krokodilväktaren redan 2016 och fick strålande recensioner.
Jag tyckte att boken är bra. Den började spännande men sen hände nåt mot mitten av boken, den började bli lite utdragen och seg.
Som tur är varade det inte så långt, några kapitel och jag är glad att jag inte gav upp boken så lätt. Spänningen byggdes upp på nytt med några rappa händelser och konstiga twists. Jag ville så gärna lära känna mer polisparet Jeppe och Anette, men författaren går inte så mycket på djupet av karaktärerna. Hoppas få veta mer av de i nästkommande böcker, eftersom denna är bara första delen av Köpenhamnsserie.
Bra miljöbeskrivningar, boken är skriven på lätt språk, oförutsägbar och mot slutet mycket variation.
Jag har redan i början undrat om själva titeln på boken, men det kommer ni att förstå nästan mot slutet. Bra metafor förresten.
Jag rekommenderar boken varmt.
Tack Bokus för att jag blev utvald som förhandsläsare, jag fick ögonen för ännu en bra dansk författare som jag kommer följa vidare.
Tack.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Zigenarjäveln Del 1, 1965-85

Stark historia

28 mars 2019

🔹Dags för recension🔹
Zigernarjäveln av Kent Bersico med Thomas Sjöberg och Oliver Dixon
..............................................
Alltså det här med biografier. Det kommer alltid att vara något som ligger mig varmt om hjärtat. Antigen blir man glad, eller sur eller som i detta fall väldigt, väldigt förbannad.
Denna bok innehåller så mycket sorg och orättvisa att det skulle kunna räcka till två livstid.
Kent Bersicos liv var eller är så innehållsrikt att man kan knappt fatta att det jag läste i denna bok bara hände under 20 år. Alltså 1965 då han föddes fram till 1985.
Del 2 alltså bok nr 2 kommer ut nu i vår och bertättar om fortsättningen.
Boken är välskriven med enkla ord, den är en riktig bladvändare. Varför? Ja, just därför att den bara innehåller brutal sanning, ren orättvisa, rasism, mobbning, kidnappning, mord mm.
Många, många ljusår från min värld. Sorgligaste var nog faktum att många hade valt att blunda när en familj hade hamnat på samhällets sista trappa.
Alla borde läsa denna bok! 😢

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vår älskade

Alla borde läsa denna bok

28 mars 2019

🌸Dags för recension🌸
Vår Älskade av Kamila Shamsie
......................................
Jag hade hört så mycket bra om denna bok, så jag hade väldigt höga förväntningar på den. Jag vet inte riktigt om den levde upp till dem.
Visst, boken är bra. Välskriven, med vackra ord och skilldringar. Men den var lite rörig för mig stundvis.
Boken handlar om stark kärlek mellan syskon, om lojalitet och viktiga val i livet.
Om hur det är att leva som muslim i dagens samhälle.
En Pakistansk familj i London. En äldre syster som försöker hålla ihop familjen efter att mamman dog, och pappan försvann som jihadist att kriga i olika länder. Brodern försvinner en dag, precis som pappan gjorde och det blir början på slutet för denna familj. Jag blir förvånad och arg över faktum hur lätt det är att värva unga människor till att ansluta sig till jihadisterna och deras olika trupper.
En tänkvärd bok, men som sagt den fångade inte riktig mig, kanske för att den är skriven utifrån de olika personens perspektiv på saken. Därför gjorde det att ibland flöt storyn samman och ibland stämmde den inte tidsmässigt.
Men som sagt, tänkvärt och jätteviktigt ämne i dagens samhälle. 😢

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Brudslöjan

Rapp med korta kapitel

28 mars 2019

🔸Dags för recension🔸
Brudslöjan av Kamilla Oresvärd
..............................................
Jag har inte läst Kamillas böcker innan. Brudslöjan är min första bok av henne.
Jag hade jättehöga förväntningar på denna bok. Alla pratade bara om hur de längtade när den skulle komma ut, så spända och förväntansfulla.
Jag kan inte säga att jag blev besviken på denna bok, absolut inte, men jag var inte heller eld och lågor direkt.
Den är bra. Det måste jag medge. Men liiite mer förväntade jag mig.
Hennes huvudkaraktär, Mona, förre detta domare, som har flyttat till Vargön efter många år utomlands, är så mörk och hemlighetsfull.
Jag ville gräva mer där, jag ville veta mer. Att hon var ekonomiskt oberoende och gillade märkeskläder, seranoskinka och goda viner, det fick vi veta men inte vad som hände med hennes man, varför hon lämande sina två barn, varför kom hon tillbaka.
Hon bär på många hemligheter, kanske får vi veta mer i kommande böcker, eftersom detta är bara början på en serie om Vargön.
Jättefina miljöbeskrivningar som gör att jag önskar åka och besöka Brudslöjan.
Välskriven med korta kapitel som gör att man vänder blad fort.
Vill du läsa om mörka hemligheter och hur man löser andras brott- då ska du läsa denna bok. 💭🔶

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej