Användarprofil Ms Harmony / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Ms Harmony

Antal betyg: 16
Antal recensioner: 9

Sjuka själar

Tyvärr en besvikelse

22 oktober 2017

Just Kristina Ohlsson är en av mina favoritförfattare men den här boken blev jag besviken på. Tror att det kan vara så att just skräckgenren inte är Ohlssons bästa gren. Har dock inte tappat hoppet om författaren utan ser den här boken enbart som en tillfällig svacka.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Slutet på sommaren

Överraskad

22 oktober 2017

Har tidigare bara läst Gejm som jag inte blev så förtjust i. Den här tycker jag var enormt bra. Det märks att författaren utvecklats sen debuten. Sätter en 4a då jag är ganska säker på att de la Motte kommer att fortsätta leverera. Vill ha kvar möjligheten att ge ett bättre betyg.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vildsint gryning

En härlig blandning av korta berättelser som passar...

8 juni 2013

En härlig blandning av korta berättelser som passar bra i hängmattan eller på bussen till stranden. Några är bara roliga andra lämnar plats för eftertanke. En av de bästa 'Om jag slutar drömma' vann Kapitel1.se's novelltävling 2012. Helt klart läsvärd.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stanna innan du går

Perfekt feelgood för sommarlata dagar

9 juni 2015

Historien handlar om Malin som blir sviken i sitt äktenskap och som åker ut till Stockholms skärgård för att hitta sig själv igen. På en solig skärgårdsö träffar hon både gamla och nya vänner och börjar komma på fötter. Men en trasig trappa leder till mer än vad Malin kunnat föreställa sig. En ung man väcker hennes intresse ochallt hade kunnat vara frid och fröjd om det inte vore för att mannen är son till Malins bästa OCH jämnåriga väninna.
Stanna innan du går är en härlig berättelse i bästa feelgood-anda skriven av debutanten Åsa Bonelli, och som lämpar sig perfekt för sommarens lata dagar. Läs den i hängmattan, på stranden eller vid poolen. Eller när och var som helst faktiskt, och håll ögonen öppna efter fler böcker av författaren framöver, för hon är här för att stanna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hennes iskalla ögon

Jag gillar verkligen Carin Gerhardsen Hammarbypoliser...

16 oktober 2013

Jag gillar verkligen Carin Gerhardsen Hammarbypoliser och hennes Stockholmsskildringar. Jag har lite svårt att hänga med i trådarna (av vilka några inte avslutas) i den här boken, men jag är ändå nöjd när jag läst klart och väntar nu på nästa bok för att få reda på vad framtiden har i sitt sköte för Hamad och de andra. Om du inte läst någon annan av böckerna i serien är det nog bäst att börja med den första då böckerna hänger ihop om än med lösa trådar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En nästan vanlig man

Herrarna Buthler och Öhrlund är duktiga på att skriva...

16 oktober 2013

Herrarna Buthler och Öhrlund är duktiga på att skriva rent generellt men det här är den första boken där psykopaten Christoffer Silvferbielke är med. Jag vill nog avråda den här boken för dem som tycker det är jobbigt med ingående beskrivningar av bestialiska och/eller råa mord och våldtäkter. Vill man ändå läsa något av författarduon kan jag rekommendera "Förlåt min vrede" som jag gillade mer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fotografen

Det här är en bra debutbok. Eva Rydinger har ett...

16 oktober 2013

Det här är en bra debutbok. Eva Rydinger har ett välutvecklat skriftspråk som tilltalar mig som läsare. En bra historia men kanske något långsamt berättarsätt. Jag ser fram emot nästa bok som Rydinger förhoppningsvis sitter och skriver på. Med hennes språkkänsla kan det bli något riktigt bra tror jag.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sonjas sista vilja

Sonjas sista vilja handlar om ett testamente som...

16 oktober 2013

Sonjas sista vilja handlar om ett testamente som ställer krav på arvtagarna, men det är inga plågsamma sådana utan kraven innebär ett liv i sus och dus. Den döda som inte visste när hon skulle trilla av pinn har ändå haft möjlighet att planera sin arvtagares liv in i minsta detalj. Jag undrar om hon över huvud taget hann leva själv innan hon dog.
Jag trodde att det här skulle vara en bra bok för kvinnor mitt i livet men inser efter ett tag att den mest påminner om de Harlequinböcker jag läste och gillade som tonåring. Jag är alltså besviken och kommer inte läsa färdigt boken. Livet är för kort för för att läsa alla böcker.
MEN OM du gillar historier utan någon som helst verklighetsanknytning utan hellre vill läsa fantasy för romantiker så är den här boken ett bra val. Jag ger den en tvåa i betyg men har samtidig i tankarna att det här är en debutant(?) och det som är mediokert kan ju åtminstone bli bättre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lust

En spännande och välskriven historia om en kvinnlig...

8 juni 2013

En spännande och välskriven historia om en kvinnlig författare som hamnar i rollen som den andra kvinnan. Situationen får henne att börja skriva på ett nytt sätt och plötsligt börjar det hända saker i verkligheten som inte är helt enkla att förklara. Slutet på boken är riktigt medryckande och jag kunde inte lägga ifrån mig den innan den sista meningen var läst. Så läs den! Du kommer inte att ångra dig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej