Användarprofil Gullis lästips / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Gullis lästips

Antal betyg: 270
Antal recensioner: 270

Magisk december

Ett gnistrande magiskt juläventyr.

14 november 2019

Det är en varm, berörande och stämningsfull julberättelse i 24 delar där både ensamhet, magi och mystik skickligt vävs samman, med en berättelse som är full av längtan och förväntan.

"Magisk december" är verkligen en tidlös berättelse där det säkert finns många som känner igen sig i. Som det stressande föräldrarna som bara jobbar och inte hinner med familjen. Att vara ensam var sig man har blivit av med en kompis, eller om man har skilda föräldrar och flyttar till en ny plats eller om man är gammal och bor ensam och till alla ensamma singlar. Julen är verkligen en tid man uppmärksammar hur viktigt det är med nära och kära och att ta vara på den tid vi har ihop.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tomtens adventskalender

En otroligt julmysiga adventskalender.

17 oktober 2019

I denna otroligt julmysiga adventskalender med stämningsfulla och vackra bilder får barnen känslan av en äkta gammaldags jul. Barnen får en mysig och rolig stund varje dag som varar hela vägen fram till julafton för bakom varje lucka finns små sagor kring en gårdstomte familj.

Här får vi följa en gårdstomte familj som består av hustomten, tomtemor och deras två barn. Vi får ta del av olika bestyr under hela december som gårdstomte familjen tar för sig. Det kommer att bli allt från pepparkaksbak, julstök, luciafirande, grötkok, julbad och lackande av paket, snöbollskrig och mycket annat. Men läsarna får även lära sig olika saker som att skapa fågelmat och den perfekta snöbollslykta samtidigt som vi får ta del av olika pysseltips och mycket mer".

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pax. Nidstången

Fruktansvärt spännande, skrämmande & helt magiska!

8 juli 2019

PAX-böckerna är fruktansvärt spännande, skrämmande och helt magiska.
Fyllda med mystik, absolut beroendeframkallande och fängslande och ganska nagelbitande läskiga samtidigt som dom är roliga.

I PAX-bokserie växer de gamla sagorna fram och ger ett nytt liv åt de bortglömda och gömda väsen och tillsammans med en modern skildring blir böckerna till riktigt fängslande, spännande och mystiska bladvändarserie.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handbok för superhjältar 1 - Handboken

Att finns sitt självförtroende & självkänsla.

15 mars 2018

Handbok för superhjältar är helt klart en modern historia om att hitta sina inre krafter eller rättare sagt superkrafter.

I denna berättelse behöver man varken vara barn till en Gud, bli biten av en radioaktiv spindel och inte blir man född med den.

Allt som behövs är lite träning, en grym pyjamas och en mask gjort utav morfars gamla slips och en handbok i hur du blir en superhjälte.

Här har paret Vhålund lyckats med konststycket att få till en actionfylld bok och på ett annorlunda och fantasifullt sätt har man fått huvudkaraktären att hitta tillbaka till sin självkänsla, självförtroende och sin inre kämparglöd. Författare och illustratör har helt enkelt på ett smart sätt skapat en magisk, fantasifull, fartfylld, rolig och lite sorglig modern bok med en underton av vardag och allvar och slutprodukten har blivit en bok som måste sträckläsas!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handbok för superhjältar 2 - Röda masken

Actionfylld berättelse med en allvarlig underton.

12 mars 2018

Innehåller otroliga färgrika och uttrycksfulla illustrationerna i serieformat tillsammans med de unikt samarbete där texten är indelad i små serierutor ger det ett maximalt stöd i läsupplevelsen.Detta är en bokserie som kommer bli en klassiker.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rollspelet

Bli en superhjälte!

27 januari 2020

Bli din egna superhjält i rollspelet Handbok för superhjältar.

Nu när det mörka tiden på året är här och det inte finns någon möjligt att leka utomhus i snön. Då finns det istället möjligheten att hitta på egna fängslande och spännande äventyr tillsammans med dina vänner där ni med fantasin kan bli superhjältar med hjälp av berättarspelet "Handbok för Superhjältar: Rollspelet."

Baserat på den oerhört populära och bästsäljande bokserien Handbok för Superhjältar kan du skapa din egen berättelse och bli en hjälte i Lisas gäng och bekämpa brott och elakheter i Rosenhill tillsammans med guidning av regelboken "Handbok för Superhjältar: Rollspellet".

Fånga skurkar och banditer, lös mysterier eller bekämpa superskurkar ihop med Lisa i Rosenhill. Genom enkla regler kan alla bli en del av berättelsen om Lisa och boken som ger henne superhjältekrafter. Kom till Rosenhill och bli en hjälte i Röda maskens hjältegrupp: Alla för en! Allt du behöver är några vanliga tärningar - och en portion fantasi.

Rollspelets spelar kommer känna igen sig från böckernas värld där man även i spelet tar avstånd från mobbing och våld, samt att man även finner flera olika karaktärer med olika utseende från olika kulturer.

Rollspel är en perfekt aktivitet och ett allternativ att göra både med sina vänner hemma, som på fritids, på rasten och i ett bibliotek istället för att sitta vid datorn/mobilen/surfplattan hela tiden.

Med hjälp av rollspel stimulera man fantasin, samarbetsförmågan och att växa som personer i och med att barnen ser att de klarar uppdragen i spelet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I skogsfruns våld

En värd fylld av väsen från sagomytologin.

20 januari 2020

"Bortrövad - I skogsfruns våld" är den andra fristående delen i den mystiska fängslande och övernaturliga bokserien "Bortrövad" som tagit inspiration från vårt lands äldre sägner och folktro och som tar sina läsare rakt in i den svenska sagomytologin. Här får vi läsa om olika mytologiska varelser som tomtar, troll, lyktgubben, näcken och skogsfrun.

Boken "I skogsfruns våld" är en mycket spännande och händelserik bok från början till slut. Denna övernaturliga fantasy är verkligen tilltalande för målgruppen, med den mystiska lockande framsidan tillsamman med en fängslande berättelse som bjuder på spänning, folktro och fakta.

Handlingen är skriven med luftig text och korta kapitel med tillhörande stämningshöjande svartvit illustrationer till varje kapitel som passar perfekt ihop med berättelsen och som ger ännu mer djup till handlingen som oftast avslutas med en cliffhanger, något som gör att man bara måste läsa ett kapitel till.

Bokserien Bortrövad passar både till högläsning som till individläsning och det är verkligen böcker som passar som klassrumsuppsättning för hela grundskolan, där det även tillkommer tillhörande lärarhandledningen till de enskilda böckerna som är kopplat till kursplanen i samhällskunskap, svenska, svenska som andra språk och i bild.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Norrsken

En magiskt vacker & förtrollade berättelse.

6 januari 2020

Resan till Jotundalen är första boken i den grafiska serieromanen i Norrsken~serie som är en magiskt förtrollade fantasy berättelse där nordisk folktro möts i ett spännande Peter Pan-aktigt äventyr bland fjordar och fjäll i en magisk del av nord Norge.

Illustrationerna är förtrollade vackra och skapade i lockande Disneystil med en lättläst och fängslade berättelse.

Det är en fantastiska bok som är svår att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pompejis öde

En spännande & dramatisk bok!

22 december 2019

Pompejis öde är en spännande och dramatiska bok som tar läsarna på en resa bakåt i tiden till romarrikets tid där vi får lära oss mer om den historiska platsen Pompeji och den dramatiska katastrofen som bygger på en verklig händelse.

Här har författaren skapat en historiskt spännande fantasy som tar läsarna på en fängslande tidsresa bakåt i tiden och tillsammans med illustratören dramatiska och fascinerande framsida lär boken locka många historieintresserade bokslukare.

Det här är den tredje fristående delen i en äventyrstrilogi som är en historiskt spännande bladvändare för bokslukare i åldrarna 9-12 år.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej