Användarprofil Gullis lästips / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Gullis lästips (Rönninge)

Antal betyg: 361
Antal recensioner: 361

Norrsken

En magiskt vacker & förtrollade berättelse.

6 januari 2020

Resan till Jotundalen är första boken i den grafiska serieromanen i Norrsken~serie som är en magiskt förtrollade fantasy berättelse där nordisk folktro möts i ett spännande Peter Pan-aktigt äventyr bland fjordar och fjäll i en magisk del av nord Norge.

Illustrationerna är förtrollade vackra och skapade i lockande Disneystil med en lättläst och fängslade berättelse.

Det är en fantastiska bok som är svår att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Magisk december

Ett gnistrande magiskt juläventyr.

14 november 2019

Det är en varm, berörande och stämningsfull julberättelse i 24 delar där både ensamhet, magi och mystik skickligt vävs samman, med en berättelse som är full av längtan och förväntan.

"Magisk december" är verkligen en tidlös berättelse där det säkert finns många som känner igen sig i. Som det stressande föräldrarna som bara jobbar och inte hinner med familjen. Att vara ensam var sig man har blivit av med en kompis, eller om man har skilda föräldrar och flyttar till en ny plats eller om man är gammal och bor ensam och till alla ensamma singlar. Julen är verkligen en tid man uppmärksammar hur viktigt det är med nära och kära och att ta vara på den tid vi har ihop.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tomtens adventskalender

En otroligt julmysiga adventskalender.

17 oktober 2019

I denna otroligt julmysiga adventskalender med stämningsfulla och vackra bilder får barnen känslan av en äkta gammaldags jul. Barnen får en mysig och rolig stund varje dag som varar hela vägen fram till julafton för bakom varje lucka finns små sagor kring en gårdstomte familj.

Här får vi följa en gårdstomte familj som består av hustomten, tomtemor och deras två barn. Vi får ta del av olika bestyr under hela december som gårdstomte familjen tar för sig. Det kommer att bli allt från pepparkaksbak, julstök, luciafirande, grötkok, julbad och lackande av paket, snöbollskrig och mycket annat. Men läsarna får även lära sig olika saker som att skapa fågelmat och den perfekta snöbollslykta samtidigt som vi får ta del av olika pysseltips och mycket mer".

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nidstången

Fruktansvärt spännande, skrämmande & helt magiska!

8 juli 2019

PAX-böckerna är fruktansvärt spännande, skrämmande och helt magiska.
Fyllda med mystik, absolut beroendeframkallande och fängslande och ganska nagelbitande läskiga samtidigt som dom är roliga.

I PAX-bokserie växer de gamla sagorna fram och ger ett nytt liv åt de bortglömda och gömda väsen och tillsammans med en modern skildring blir böckerna till riktigt fängslande, spännande och mystiska bladvändarserie.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett litet djur åt Pelle

Ett charmigt skärgårdsäventyr bland kobbar & skär!

27 juni 2019

Denna mysiga bilderbok är i ett större format så att de härliga skärgårdsbilderna med rätta Saltkråkan-känslan verkligen får plats. Tillsammans med de fantastiskt detaljrika naturbilderna finns en berättelse som smälter in i bilden, dock är det väldigt kompakt och mycket text.

Det jag tycker är extra bra är när klassiska kapitelböcker blir omgjorda till bilderböcker med massa illustrationer så att berättelsen blir mer tillgänglig till en bredare publik och framförallt åt den yngre åldern.

Ett litet djur åt Pelle är ett charmigt skärgårdsäventyr bland kobbar och skär.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handbok för superhjältar 1 - Handboken

Att finns sitt självförtroende & självkänsla.

15 mars 2018

Handbok för superhjältar är helt klart en modern historia om att hitta sina inre krafter eller rättare sagt superkrafter.

I denna berättelse behöver man varken vara barn till en Gud, bli biten av en radioaktiv spindel och inte blir man född med den.

Allt som behövs är lite träning, en grym pyjamas och en mask gjort utav morfars gamla slips och en handbok i hur du blir en superhjälte.

Här har paret Vhålund lyckats med konststycket att få till en actionfylld bok och på ett annorlunda och fantasifullt sätt har man fått huvudkaraktären att hitta tillbaka till sin självkänsla, självförtroende och sin inre kämparglöd. Författare och illustratör har helt enkelt på ett smart sätt skapat en magisk, fantasifull, fartfylld, rolig och lite sorglig modern bok med en underton av vardag och allvar och slutprodukten har blivit en bok som måste sträckläsas!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handbok för superhjältar 2 - Röda masken

Actionfylld berättelse med en allvarlig underton.

12 mars 2018

Innehåller otroliga färgrika och uttrycksfulla illustrationerna i serieformat tillsammans med de unikt samarbete där texten är indelad i små serierutor ger det ett maximalt stöd i läsupplevelsen.Detta är en bokserie som kommer bli en klassiker.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väsenologi : en lättbegriplig vetenskapligt grundad ...

Spännande, skrämmande lite snuskiga & små rolig!

20 september 2019

Väsenologi är en faktabok om väsen ur den nordisk folktro som lockar läsare i åldrar från 9 till 99 år med en fascinerade framsida av olika krälande väsen som lämnade sina röda rivmärken i bokomslaget tillsammans med en guldskimrande titel.

Här får vi lära oss om tolv olika otäcka, skrämmande och intressanta väsen som är indelade i olika kategorier som dödsväsen med gengångare, hamnskiftare med varulven, rådare med sina vättar, odjur med lindormen, dragväsen som en spiritus och andra oknytt som troll.

Det här är verkligen en otroligt genomarbetad faktabok där man har blandat lärorik fakta med spännande historier som är skriven på ett pedagogiskt sätt så att alla läsare ska förstå vad boken handlar om oavsett ålder. Tillsammans med fascinerande och skrämmande illustrationer är det en gastkramande och lättbegriplig bok, men den bör inte läsas efter mörkrets inbrott om man är lättskrämd av sig. Dock är det en bok som som bara måste läsas av alla som är nyfiken på nordiska väsen.

Denna olidligt spännande, skrämmande lite snuskiga och små roliga faktabok om intressanta nordiska väsen är verkligen en bok som är som "grädden på moset" i mitt sökande efter böcker om "Nordiska- natur och sagoväsen".

Denna maffiga bok är verkligen värd sina fem av fem möjliga poäng och den skulle fått högre poäng om jag haft det på min pängskala.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Forntiden

En historisk spännande faktabok på ett nytt sätt.

18 juni 2021

Med hjälp av härligt färgstark mix av seriebilder och faktarutor är detta som en hybridbok där man får lära sig mer om renjägarna under äldre jägarstenåldern, samlarna under yngre jägarstenåldern, bönderna under bondestenåldern och bronsfolket under bronsåldern.

Här får vi lära oss mer om hur familjekonstellationerna kunde se ut, vad allas olika uppgifter gick ut på, hur barnens liv såg ut, hur lägren och husen kunde se ut, kläder, mat, traditioner, fester och livet efter döden och mycket annat historiska spännande under de olika tidsperioderna.

Det här är första delen av fyra om Sveriges fantastiska historia. Det är en faktaspäckad och spännande bok för alla historienördar och barn som vill läsa en bok som påminner om en modern familjen Hedenhös fast med mer korrekt fakta.

Så följ med på en resa bakåt i tiden och slå dig ner bland ett gäng renjägare vid en sprakande lägereld, och ge dig ut och leta växter tillsammans med samlarna. Hälsa på hos en bondefamilj som odlar vete hemma på gården, och var med och fira solguden på bronsfolkets årliga eldfest.

Till boken finns en tillhörande lärarhandledning där lärarmaterialet
till boken är uppbyggt på ett sätt som gör att du kan skapa ett projekt kring forntiden tillsammans med dina elever. Varje kapitel i boken har tre tillhörande "moment" där ni fördjupar er i vissa delar. Övningarna och aktiviteterna knyter an till Lgr11 men är inte tänkt som en regelrätt lärarhandledning.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej