Användarprofil Gullis lästips / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Gullis lästips (Rönninge)

Antal betyg: 407
Antal recensioner: 407

De sista barnen på jorden

Underhållande & actionfylld bokserie!

8 december 2019

"Efter att det gått fyrtiotvå dagar sedan staden Wakefield utsätts av en monsterapokalypsen och i stort sett alla har flytt från staden, har 13 åriga
Jack Sullivan själv överlevt i en trädkoja - beväpnad till tänderna, med sitt tv-spel och ett jättelager av kakor och snacks som han samlat i övergivna affärer. Men efter att han råkat såra den kusligt intelligent monster kallas Blarg är han i desperat behov av hjälp att hitta någon annan som överlevt, någon som kan slåss vid hans sida. På sin livsfarliga jakt på överlevande hittar han sin väldigt intelligenta och bästa vän Quint, men även skolans största bråkstake Dirk och även Jacks stora kärlek June.
Tillsammans blir de apokalyptiska actionhjältar som behöver samarbeta för att överleva i en värld fylld av monstret och zombies, en värld i kaos."
.
Det här är verkligen en actionfylld, spännande och humoristisk ny bokserie som är lättläst och skrämmande kul. Böckerna är skrivna med ett galet härligt språk och kluriga och roliga uttryck med en lättläst text och svartvita illustrationer i seriestil. Berättelserna är fyllda av komiska upptåg och massa knasiga händelser som blandas med skrämmande läskigheter på en humoristisk nivå.

Denna härligt nya actionladdad och rysligt rolig bokserien passar till alla som älskar att läsa Jeff Kinney och Dagbok för alla mina fans böcker och Kapten Kalsong böckerna.
Böckerna är uppbyggda på samma sätt och kommer älskas av alla ovilliga läsare och barn i bokslukaråldern.

Idag finns det två böcker ute i serien; "De sista barnen på jorden" som är samma namn på bokserien och "De sista barnen på jorden och zombieparaden" och snart släpps även "De sista barnen på jorden och mardrömskungen".

Är det några böcker du ska ge i julklapp till en ovilliga läsare och bokslukare så är det böckerna i bokserien De sista barnen på jorden. Som är böcker om vänskap, kärlek och zombier.

Bokserien har blivit så populär att de blivit New Yorks bäst säljande böcker och även blivit en actionfylld tv-serie på Netflix som är baserat på böckerna.

Det är en underhållande och actionfylld bokserie som helt klart är värd fem av fem möjliga poäng.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Norrsken

En magiskt vacker & förtrollade berättelse.

6 januari 2020

Resan till Jotundalen är första boken i den grafiska serieromanen i Norrsken~serie som är en magiskt förtrollade fantasy berättelse där nordisk folktro möts i ett spännande Peter Pan-aktigt äventyr bland fjordar och fjäll i en magisk del av nord Norge.

Illustrationerna är förtrollade vackra och skapade i lockande Disneystil med en lättläst och fängslade berättelse.

Det är en fantastiska bok som är svår att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Magisk december

Ett gnistrande magiskt juläventyr.

14 november 2019

Det är en varm, berörande och stämningsfull julberättelse i 24 delar där både ensamhet, magi och mystik skickligt vävs samman, med en berättelse som är full av längtan och förväntan.

"Magisk december" är verkligen en tidlös berättelse där det säkert finns många som känner igen sig i. Som det stressande föräldrarna som bara jobbar och inte hinner med familjen. Att vara ensam var sig man har blivit av med en kompis, eller om man har skilda föräldrar och flyttar till en ny plats eller om man är gammal och bor ensam och till alla ensamma singlar. Julen är verkligen en tid man uppmärksammar hur viktigt det är med nära och kära och att ta vara på den tid vi har ihop.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tomtens adventskalender

En otroligt julmysiga adventskalender.

17 oktober 2019

I denna otroligt julmysiga adventskalender med stämningsfulla och vackra bilder får barnen känslan av en äkta gammaldags jul. Barnen får en mysig och rolig stund varje dag som varar hela vägen fram till julafton för bakom varje lucka finns små sagor kring en gårdstomte familj.

Här får vi följa en gårdstomte familj som består av hustomten, tomtemor och deras två barn. Vi får ta del av olika bestyr under hela december som gårdstomte familjen tar för sig. Det kommer att bli allt från pepparkaksbak, julstök, luciafirande, grötkok, julbad och lackande av paket, snöbollskrig och mycket annat. Men läsarna får även lära sig olika saker som att skapa fågelmat och den perfekta snöbollslykta samtidigt som vi får ta del av olika pysseltips och mycket mer".

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nidstången

Fruktansvärt spännande, skrämmande & helt magiska!

8 juli 2019

PAX-böckerna är fruktansvärt spännande, skrämmande och helt magiska.
Fyllda med mystik, absolut beroendeframkallande och fängslande och ganska nagelbitande läskiga samtidigt som dom är roliga.

I PAX-bokserie växer de gamla sagorna fram och ger ett nytt liv åt de bortglömda och gömda väsen och tillsammans med en modern skildring blir böckerna till riktigt fängslande, spännande och mystiska bladvändarserie.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett litet djur åt Pelle

Ett charmigt skärgårdsäventyr bland kobbar & skär!

27 juni 2019

Denna mysiga bilderbok är i ett större format så att de härliga skärgårdsbilderna med rätta Saltkråkan-känslan verkligen får plats. Tillsammans med de fantastiskt detaljrika naturbilderna finns en berättelse som smälter in i bilden, dock är det väldigt kompakt och mycket text.

Det jag tycker är extra bra är när klassiska kapitelböcker blir omgjorda till bilderböcker med massa illustrationer så att berättelsen blir mer tillgänglig till en bredare publik och framförallt åt den yngre åldern.

Ett litet djur åt Pelle är ett charmigt skärgårdsäventyr bland kobbar och skär.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handbok för superhjältar 1 - Handboken

Att finns sitt självförtroende & självkänsla.

15 mars 2018

Handbok för superhjältar är helt klart en modern historia om att hitta sina inre krafter eller rättare sagt superkrafter.

I denna berättelse behöver man varken vara barn till en Gud, bli biten av en radioaktiv spindel och inte blir man född med den.

Allt som behövs är lite träning, en grym pyjamas och en mask gjort utav morfars gamla slips och en handbok i hur du blir en superhjälte.

Här har paret Vhålund lyckats med konststycket att få till en actionfylld bok och på ett annorlunda och fantasifullt sätt har man fått huvudkaraktären att hitta tillbaka till sin självkänsla, självförtroende och sin inre kämparglöd. Författare och illustratör har helt enkelt på ett smart sätt skapat en magisk, fantasifull, fartfylld, rolig och lite sorglig modern bok med en underton av vardag och allvar och slutprodukten har blivit en bok som måste sträckläsas!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handbok för superhjältar 2 - Röda masken

Actionfylld berättelse med en allvarlig underton.

12 mars 2018

Innehåller otroliga färgrika och uttrycksfulla illustrationerna i serieformat tillsammans med de unikt samarbete där texten är indelad i små serierutor ger det ett maximalt stöd i läsupplevelsen.Detta är en bokserie som kommer bli en klassiker.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem

En sagolikt härlig adventsbok.

24 november 2019

Det är första december och den första snön har just börjat falla. Genom den kalla natten galopperar Ken Taur på väg hem till kentaurernas hemliga rike. Som ligger gömt på Nordpolen. Där även tomten bor! Han har varit borta från sin familj länge då han har tvingats arbeta på en cirkus men nu är fri. Han längtar så efter att återförenas med sin familj och att få fira jul med dem igen. Men det är bråttom och endast några dagar kvar till julafton, om bara inte vägen varit så lång, om bara inte mörkret varit så stort, om han bara inte varit så väldigt ensam...

Ken börjar sin resa ensam men får snart sällskap av eldflickan Gnista. De vandrar genom ett snöigt sagolandskap och det blir ett långt äventyr med olika faror och hinder att övervinna och på sin väg till kentaurernas hemliga rike möter de
nya hjälpsamma vänner på vägen.

De träffar en prinsessa som låtit stora törnrosbuskar växa upp runt slottet, för att någon himla prins kom och pussade på henne när hon låg och sov. Och en häxa, som är hemlös och hatar barn för att ett par onda syskon åt upp hennes pepparkakshus. Och en varg, som blivit anklagad för mordet på sin bästa vän. Det visar sig att sanningen inte alltid är som i sagorna.

Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem är en tankeväckande berättelse som ger plats åt normbrytande karaktärer och tar upp viktiga ämnen som samtycke och fake news samt den konsumtionshets och girighet som präglar dagens samhälle. Samtidigt som de är en berättelse om vänskap, hemlängtan och om hur svårt det kan vara att skilja sagor från sanning.

Det är en spännande, rolig och fartfylld adventsbok, med lagom långa kapitel med spännande cliffhangers till nästa dag, tillsammans med sagolikt stora bilder i färg vilket gör boken perfekt för högläsning för alla stora och små som otåligt väntar på julen.

Det här är en sagolikt härlig adventsbok som sjuder av känslor och olika stämningar.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej