Användarprofil Carola Kristina Wallin / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Carola Kristina Wallin

Antal betyg: 7
Antal recensioner: 7

När Finland var Sverige

FI-SV

1 november 2017

Ett ämne, som jag läser mycket om, av personliga och naturliga orsaker. Alla som följer med intresse vad som händer idag, och som läst mycket om dessa länders gemensamma historia, läser säkert Hermann Lindquists bok, även denna, fast det skrivs och skrivits mycket genom åren om ländernas gemensamma väg till 1809, och nu spännande se hur det fortsätter in på 2000-talet. Har man inte läst så mycket om FI-SV och vår tidigare gemensamma historia, så kan jag rekommendera denna ändå. Hermann Lindquist skriver populärt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Suomi Finland

Finlandskännare - en bok för dem

28 februari 2017

Hej, jag har rubricerat att boken Suomi Finland av J. Donner skulle vara enbart en bok för Finlandskännare och för speciellt insatta. Själv har jag läst boken, och född finländare men med för långt förflutet bakåt i tiden i det land där jag föddes, så hängde jag kanske inte med i alla svängar, man ska nog ha följt med i media, på kultursidor och ledarsidor ordentligt för att riktigt kunna ta till sig i de svängningar Donner gör, generellt Donner, rätt orädd att säga vad han tycker och tänker, så ur den synvinkeln var boken bra. Alltså "typiskt Donner".

Det var direkt rubriken som lockade mig att köpa boken, så om den har någon koppling från Donner till årets märkesår, vilket boken otvivelaktigt har som jag uppfattat det, så var den tummen på. Donner förskönar inte, Finland var med i 2VK, Fi kämpade 1918, ett krig som fortfarande engagerar, ett krig som man så sent som på 80-, 90-talet gav ett ansikte, då staten erkände vad som hade hänt, allt är än så länge inte avslöjat.
Den som läst Donner tidigare, så är boken att rekommendera.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade...

Älskar hundar

1 november 2017

Jag har inte läst om Arthur ännu, däremot läste jag för rätt många år sedan om en annan vildhund från Patagonien, som också räddades (om jag får säga så) till Sverige. Den hunden fick namnet "Sigge" och lär ska ha blivit en utmärkt älghund.
Men älskar man djur, och hundar i synnerhet, så kan jag fast jag inte ännu läst om Arthur, säkert säga att boken om Arthur kommer att värma en hundväns hjärta.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Totalitarismens ursprung

Djupdykare

1 november 2017

Icke en bladvändare av det slaget som en bladvändare är, den här boken går på ett annat plan. Jag har bara börjat på denna bok, och inser att jag inte borde ha börjat på den, skulle behöva kortare snabbare vägar via annan läsning för att kunna ta till mig av och om olika teorier med anknytning till ämnet. Men ett ämne som vi skulle behöva höra mera talas om i olika debattforum, tror jag.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svenska Akademiens ordlista över svenska språket

En bok som bara måste finnas

1 november 2017

I och med rubriken, så är allt redan sagt. Den är vår tids bibel - för språket - och bör finnas i bokhyllan, på skrivbordet, att fort få tillgång till, ett uppslag man inte kan vara utan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nortons filosofiska memoarer

Till alla vi som älskar och värnar om våra hundar

28 februari 2017

Bara så underbar! Bara att läsa, jag rekommenderar, kan ges till dina vänner och bekanta som gåva, och som har eller haft hund, det kan inte vara fel!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Armfeldts armé : historien om en katastrof

Armfeldts armé - Karoliner kärlek o. tragedi

1 november 2017

Jag är förlorad i kärlek till vad vår historia varit med om, och till allt det jag som ung gymnasist lärde mig om karoliner, även fast jag var uppväxt i det forna svearikes östra utpost Finland. Karolinerberättelser har alltid fängslat mig.

Men jag kan inte säga så mycket om just denna bok, så här kort tid efter köpet, då jag inte hunnit läsa boken ännu, men generellt, även om jag är "ung gymnasist" ännu i sinnet, så är historia intressant, och jag är den som anser att känner man inte till om det som hänt tidigare, så hur ska man förstå nuet och framtiden. Jag har i andra källor tidigare läst om den ödesdigra marschen, men släkten Armfeldt i senare generationer (1700/1800) är lika spännande att följa, och de intriger som då gällde.

Nu ska jag inte säga någonting mera.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej