Användarprofil Sofie / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Sofie

Antal betyg: 51
Antal recensioner: 5

Andras döttrar

Urusel.

2 juni 2018

Denna bok var usel, för att vara snäll. Sämsta bok jag läst på år och dagar. Rörig, seg, konstigt språkbruk, ibland ofattbart, meningarna är osammanhängande, vet inte om det beror på dålig författare eller ännu sämre översättare. Den första femtedelen var läsbar, riktigt dålig, men ändå så man hade hopp om att boken skulle bli bättre. Men boken blir bara sämre och sämre för varje kapitel. Bland den sämsta boken jag har läst.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Science of Evil

Hemsk bok

30 januari 2017

Denna bok framställer människor med borderline, därmed mig själv, som monster. Författaren har noll insikt i hur det är att leva med denna diagnos, men är tydlig med att man är en sämre människa om man har den. Han förstår inte att alla är olika. Min borderline är inte som din, om någon som lider av samma personlighetsstörning, läser det här. Han har helt fel i många aspekter. Bland annat när han går på om avsaknaden av empati från personens roll. I många fall är det tvärtom. Jag har gått i DBT, och där fanns många som påverkades starkt när andra människor far illa, starkare än vad en "normal" person gör. Jag saknar inte heller empati.
Jag rekommenderar INTE denna bok till NÅGON då författaren är ute på obehagligt hal is. Och människor med borderline bör verkligen inte läsa denna bok. Risken finns att man känner sig tusen gånger vidrigare, elakare och mer usel än vad man redan gör efteråt.
Författaren bör skämmas.

2 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

When I Was Invisible

Dorothy Koomson levererar som vanligt!

11 april 2017

Dorothy Koomson är en av mina absoluta favoritförfattare, och har aldrig läst något av henne som jag inte tyckt om. Denna bok är gripande, spännande, one of a kind, så som hennes berättelser alltid är. Den hoppar lite i tiden, så man måste vara lite på alerten. Men det är verkligen en bok som jag varmt rekommenderar om man är ett fan av denna sorts genre eller författaren överlag. En riktig femma, helt enkelt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett litet liv

Obeskrivlig läsupplevelse

17 juli 2019

Kan inte minnas senaste gången en bok berörde mig så starkt som "Ett litet liv" gjorde. Denna bok är fantastisk, otroligt hemsk, vidrig, vacker, helt underbar. Även efter att ha läst ut den tänker jag på karaktärerna, av någon anledning får författaren läsaren att verkligen bry sig om dem. Stundtals värkte det i hjärtat när jag läste boken, och jag fick ibland lägga den ifrån mig för att andas och ta in det omänskliga huvudkaraktären utsätts för, både från andra,men också från sig själv.
Men sedan blir jag varm i hjärtat när man ser hur älskad han är, och den kärleken ensam rör en till tårar. Men det finns fler tårdrypande avsnitt, allt från chockerande, omänskliga och tragiska till kärleksfulla, hoppfulla och lär oss att familjen vi väljer kan rädda liv, och den är nödvändigtvis inte samma familj vi föddes in till.
Med det sagt: läs den. Du kommer inte att ångra dig.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Livet kan börja

"Livet kan börja"

2 juni 2018

Förevarande litterära verk äro icke ett verk vilket kan rankas som ett mästerstycke. Denna giver jag en trea, icke klandervärd, men icke desto mer förstklassig.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tre önskningar

(enbart betyg)

24 januari 2021

Lazarus

(enbart betyg)

24 januari 2021

Under ytan samlas dropparna

(enbart betyg)

24 januari 2021