Användarprofil Malin Olsson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Malin Olsson

Antal betyg: 2
Antal recensioner: 2

Livstjuvarna

Härlig bladvändare i ett annorlunda dödsrike

4 september 2019

Detta dödsrike liknar inget jag tidigare läst om. Det är unikt, det knasigt, det är skrämmande och helt upp-och ner!
Följ med sextonåriga Mariell i hennes kamp för att återvända till de levande. Möt spännande karaktärer, skratta och torka en tår ur ögonvrån.
En härlig blandning av spänning, dråpligheter, humor och värme gör denna bok till en riktig bladvändare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Av gudarna märkta

Spännande, gripande och helt enkelt storslaget

9 augusti 2019

"Av gudarna märkta" av Snezana Lindskog är
en storslagen, forntida saga vars handling utspelas i gränslandet mellan realism och fantasy. Hedda, Tassim, Oge, Evinge och Torve lever under järnåldern och är alla övertygade om att asagudarna har något alldeles särskilt i beredskap åt dem. Varje scen är indelad i stycken där vi får följa händelseförloppet genom respektive karaktärs ögon, vilket skildrar handlingen ur flera spännande perspektiv.
Snezana skriver detaljerat, djupgående och inlevelsefullt, därför blir detta en stark bok som gräver sig djupt in i hjärtat. Den frammanar ett helt spektrum av känslor inför de olika karaktärerna och deras välgärningar, strävan och illdåd.
Boken skildrar livet som det med all säkerhet kunde vara under järnåldern; tufft, rått och aningen barbariskt. Samtidigt växer parallellt en vacker kärlekshistoria fram - en fin kontrast mot det stundtals mörka. Här finns även glimtar av ljus, ömhet, empati och framtidstro.
I boken har asagudarna en avgörande roll för karaktärernas öden, och jag tänker att gudarna mycket väl kan symbolisera männoskorna vi har runtomkring oss. Hur stor makt har egentligen andra över våra liv? Hur mycket låter vi oss påverkas?
Känsliga läsare varnas då det förekommer våld, både av sexuell och ickesexuell art. Inte i syfte att frossa, utan mer som naturliga inslag i det hårda klimat karaktärerna lever i.
Detta är en stark bok både vad gäller story, karaktärer och berättarteknik. Påminner lite om en råare, mer vuxen variant av Sagan om isfolket.
Jag ser verkligen fram emot att få läsa mer av Snezana, både inom denna genre och andra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej