Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 308
Antal recensioner: 305

Där kräftorna sjunger

Fantastisk bok!

28 maj 2020

Kya växer upp i våtmarken utanför en liten by vid North Carolina. Hon lever i en fattig familj och en efter en ger sig hennes familjemedlemmar av. Till slut är hon själv.
Kya är ett barn som tvingas att överleva själv. Som isolerad från omvärlden blir hon istället ett med naturen. Hon utforskar, dokumenterar och samlar på sig kunskap.
Det här är en bok som kommer stanna kvar länge hos mig. Berättelsen om Kya är fantastisk. Jag fascineras över hennes styrka, hur hon kämpar och tar sig över hinder. Hur hon bygger upp sitt liv och överlever. Hennes sorg och hennes glädje träffar mig och jag kommer att tänka på henne länge.
Jag älskade den här boken, hur berättelsen är uppbyggd. Språket är så vackert, målande, beskrivande och det är både sorgset och hoppfullt.

Där kräftorna sjunger är nominerad till Årets bok 2020 och jag förstår varför. Det är en roman som har allt, kärlek, vänskap, hemligheter och ett otroligt vackert språk.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett oväntat arv

Läs och njut!

7 september 2020

"Ett oväntat arv" är den första delen i Kungsbackakvartetten. Madeleines föräldrar omkommer i en tragisk olycka och kvar står hon och brodern Erik med familjens hästgård, en gård som funnits i släkten genom generationer.

Ett oväntat arv är en charmig bok om kärlek, vänskap, familjehemligheter och sorg. Historien växlar mellan nutid och dåtid och bit för bit får vi pusselbitarna till de gömda hemligheterna kring karaktärerna på hästgården Fors gård.

Jag tycker om hur Sofia bygger upp sin historia och hur hon gör karaktärerna och miljöerna så levande. Man börjar läsa, sjunker in i handlingen och känner sig hemma där. Det är en underbar läsupplevelse och jag är glad att det kommer fler böcker! Sofia kan feelgood och har du inte läst så gör det och njut!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En annan kvinnas man

En bladvändare!

6 augusti 2019

Det här är en bok om flera färgstarka kvinnor och hur deras val och handlingar påverkar deras och andras liv. Det är en bra bok som fastnar och som du bara måste läsa en sida till. Och en sida till. Vi möter två parallella historier, en från 1900 talets början och en som rör tiden 1997. Historierna vävs ihop och det är något som Gill Paul är bra på, historierna blir en helhet. Boken är spännande och väldigt levande berättad. Färgstarka personporträtt och miljöbeskrivningar möter mig när jag läser. Jag tycker väldigt mycket om hur @gill.paul1 skriver, språket känns vackert och är lätt att ta till sig. Boken är både romantisk men även väldigt sorglig. En bok jag kommer att tänka på ett tag.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det första chiffret

Kvinnor för rikets säkerhet!

1 maj 2019

"Det första chiffret" av Denise Rudberg är en roman där vi förs tillbaka till 1940-talets Sverige. Världen är i krig och Sverige upplever ett hot från Tyskland och Nazisterna. Boken handlar om tre starka och modiga kvinnor som förs samman genom sin förmåga att se mönster och koder för att genom signalspaning knäcka nazisternas kod. I boken får man växelvis följa Signe, Elisabeth och Iris, hur deras är och hur deras liv flätas samman genom att de blir utvalda av regeringen för att göra ett jobb.

Jag har läst det mesta som Denise Rudberg har skrivit allt från chic-lit, hennes elegant crime serie och hennes ungdomsböcker. Jag älskar hennes böcker! Men detta är bättre, en historisk roman där fokus ligger på kvinnor och deras öden. Denise är skicklig på att beskriva tidens anda, hur livet var under 1940-talet med alla de faror och oron som fanns och att leva med ransoneringskuponger när man skulle handla. Hon är väldigt bra på att fånga språket och miljöerna som är typiska för tiden. Det var inte en lätt tid att leva och inte en lätt tid för kvinnor att leva i. Jag tycker att det är underbart att få läsa en roman som handlar om just starka kvinnor, som tar för sig, som uppskattas och som säger ifrån mot männen.

Denise har en förbaskat bra historia som hon berättar för oss! Jag tycker att hon skriver väldigt målande och beskrivande och det gör att jag kan se historien framför mig, se miljöerna och människorna. Det är en lätt bok att läsa, sidorna flyger fram och boken är svår att lägga ifrån sig. Dessutom slutar boken med en rejäl cliffhanger, så jag hoppas verkligen att bok nummer två kommer snart!

Denise har lyckats än en gång, det här är hennes bästa bok

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hon som var jag : En memoar om Alzheimer

Öppen och ärlig skildring

11 april 2019

"Hon som var jag" av Wendy Michell är en väldigt öppen och ärlig bok om alzheimers. Wendy fick själv diagnosen när hon var 58 år och i boken får vi följa hennes resa, hennes tankar, hennes rädslor och hur hon hittar strategier för att kunna leva ett så normalt liv som möjligt. Det är en bok som väcker tankar och funderingar. En bok jag tror att fler skulle läsa, då den ger en ökad förståelse för sjukdomen och dess biverkningar. #honsomvarjag är välskriven och lätt att läsa och ta till sig. Jag blir berörd av boken och den är svår att släppa. Dessutom, kolla in omslaget! 😍 Hur vackert är inte det?! Boken rekommenderar jag varmt!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svarta näckrosor

Spännande bladvändare!

7 april 2019

Det här är en bok du inte får missa! "Svarta näckrosor" av Michel Bussi. Det är En spännande historia som spelas upp framför mina ögon. En konstintresserad man hittas död i den franska byn Giverny och tre kvinnor visar sig på olika sätt vara involverade i hans död. Som med Michels förra bok måste man vara koncentrerad när man läser då det är många personer involverade. Det händer mycket och boken är spännande från första stund. Jag uppskattar författarens språk väldigt mycket då det är gestaltande och mycket målande. Jag hade svårt att släppa boken ifrån mig. Alla händelser vävs ihop och det finns en grymt intressant och spännande twist i handlingen. "Svarta näckrosor" är mycket bättre än hans föregående bok "Trollsländan". Rekommenderas!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Familjereceptet

En bok du inte vill missa!

30 mars 2019

Vilka pärla "Familjereceptet" av #veronicahenry är! 😍📚 Boken är lika bra som omslaget är vackert. En fascinerande historia spelas upp framför mig som vävs ihop av både nutid och tiden för andra världskriget. Boken är väldigt lätt att komma in i och det är definitivt en bladvändare! Jag har inte läst något av Veronica Henry förut, men jag är glad att det släpps två till böcker av henne inom en snar framtid. En varm, tänkvärd, sorglig, mysig och bra bok! Rekommenderas varmt! Betyg: En klar fullpott!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Renoveringsobjekten

Varm och gripande roman!

22 juni 2020

En varm och gripande roman om kärlek och vänskap. Susanne har brutit upp från sitt äktenskap och jobbet på en arkitektfirma i Stockholm. När hon får ett frilansuppdrag i Roslagen blir det en chans att börja om. Men uppdraget blir mycket större och mer komplicerat än vad Susanne tänkt sig.

Renoveringsobjekten är en kärleksfull roman med hjärta och smärta. Det är en underbar och charmig berättelse som man inte vill ska ta slut för fort. Eli är bra på att bygga upp en vacker historia, relationer och att beskriva och gestalta personer och miljöer. Språket är lätt och boken går fort att läsa. Det här är en ljuvlig bok som passar bra till sommarledigheten.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svärmodern

Fantastisk bok!

22 juni 2020

Vilken fantastisk bok! Jag sträckläste, det gick liksom inte att lägga boken ifrån sig. Men boken väckte känslor, många känslor. Jag var arg, ledsen, glad, irriterad och allt däremellan. Jag blev väldigt berörd av berättelsen.
I boken får vi träffa Åsa, som är ensamstående med sin son Andreas. De har en nära relation som förändras när Andreas träffar Josefine. När Åsa försöker knyta an till svärdottern och hjälpa till uppfattas hon som gränslös och det är början till en konflikt som kommer splittra hennes familj!
Det här är en stark berättelse om hur bilden av oss själva och hur andra uppfattar en kan skilja så mycket. När man inte egentligen förstår vad det är man har gjort fel, om man ens har det?

Att som barn bryta med sin mamma och inte låta henne träffa sitt barnbarn är hårt. Jag lider med Åsa i boken, känner mig arg över sonens och svärdotterns val.
Boken är uppdelad och man får möta karaktärernas olika perspektiv av det som händer och har hänt. Det är lättläst, gripande, träffsäkert och relationerna i boken är förbannat bra skildrade. Lysande och briljant! Rekommenderas varmt!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej