Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

En helt vanlig familj

En av årets bästa böcker!

3 oktober 2019

Varför väntade jag så länge med att läsa denna? Och varför var denna bok inte nominerad till #åretsbok2019 ?? Det här är en sträckläsningsbok, en bok du inte kan lägga ifrån dig förrän den är klar. Det är en spänningsroman om en familj där dottern i familjen blir anklagad för mord. En mardröm för föräldrarna. Vad var det som egentligen hände och är deras dotter skyldig?

Mattias berättar den här historien ur tre perspektiv, fadern, dottern och modern. Vi får följa deras tankar, händelseförloppet och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.

Det här är en förbaskat bra bok, en bok du bör läsa om du inte redan har gjort det. Mattias ord liksom flyger fram, språket är lätt att följa. Berättelsen är trovärdig och spännande. Mattias Edvardsson kan skriva, han skriver dessutom jäkligt bra!

Har du inte läst så bara gört!! Det här är en av de bästa böckerna jag läst i år. Hatten av @mattiasedvardssonforf !! Grym du är!!

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Där kräftorna sjunger

Fantastisk bok!

28 maj 2020

Kya växer upp i våtmarken utanför en liten by vid North Carolina. Hon lever i en fattig familj och en efter en ger sig hennes familjemedlemmar av. Till slut är hon själv.
Kya är ett barn som tvingas att överleva själv. Som isolerad från omvärlden blir hon istället ett med naturen. Hon utforskar, dokumenterar och samlar på sig kunskap.
Det här är en bok som kommer stanna kvar länge hos mig. Berättelsen om Kya är fantastisk. Jag fascineras över hennes styrka, hur hon kämpar och tar sig över hinder. Hur hon bygger upp sitt liv och överlever. Hennes sorg och hennes glädje träffar mig och jag kommer att tänka på henne länge.
Jag älskade den här boken, hur berättelsen är uppbyggd. Språket är så vackert, målande, beskrivande och det är både sorgset och hoppfullt.

Där kräftorna sjunger är nominerad till Årets bok 2020 och jag förstår varför. Det är en roman som har allt, kärlek, vänskap, hemligheter och ett otroligt vackert språk.

4 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lovisas val

En underbar karamell!

16 november 2020

När den här boken trillade mer i brevlådan kändes den som en fin karamell och den känslan fortsätter när jag väl har läst boken! Jag älskade varje sida av den här berättelsen och ville inte att den skulle ta slut.

"Halleholm - Lovisas val" är en underbar feelgoodpärla. Det är en familjesaga med en familjefejd som sträcker sig från dåtid till nutid, det är kärlek med förhinder och vänskap. Det är sömnad, kanelbullar och det är en varm berättelse som både är humoristisk men samtidigt allvarsam.

Jag älskar historien om Lovisa, hennes farmor Amelia och hennes farfar Johan och hur händelser då påverkar nutiden och relationerna till släkten. Ruth väver ihop dåtid bra med nutid och berättelsen får en helhet. Jag tycker om hur jag nästan kan känna doften av kanelbullar som Lovisa bakar.

Det här är bra feelgood. En bok att krypa upp i soffan med och bara njuta! Lyckost dig som inte har läst den! Ser fram emot fortsättningen.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett oväntat arv

Läs och njut!

7 september 2020

"Ett oväntat arv" är den första delen i Kungsbackakvartetten. Madeleines föräldrar omkommer i en tragisk olycka och kvar står hon och brodern Erik med familjens hästgård, en gård som funnits i släkten genom generationer.

Ett oväntat arv är en charmig bok om kärlek, vänskap, familjehemligheter och sorg. Historien växlar mellan nutid och dåtid och bit för bit får vi pusselbitarna till de gömda hemligheterna kring karaktärerna på hästgården Fors gård.

Jag tycker om hur Sofia bygger upp sin historia och hur hon gör karaktärerna och miljöerna så levande. Man börjar läsa, sjunker in i handlingen och känner sig hemma där. Det är en underbar läsupplevelse och jag är glad att det kommer fler böcker! Sofia kan feelgood och har du inte läst så gör det och njut!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mitt liv som råtta

Tänkvärd bok!

3 januari 2020

Det här är den första boken jag läser av Joyce Carol Oates, och det är en tung bok att läsa. En bok om att vara utanför och bli bortvald av sin egen familj för att man har berättat sanningen. Boken är ingen sträckläsningsbok utan jag har fått pausa och varvat med en annan bok emellan.

Mitt liv som råtta handlar om Violet Rue, familjens favorit som gör det rätta och berättar sanningen när hennes två bröder mördar en ung afroamerikansk skolkamrat. Bröderna hamnar i fängelse men Violet Rue flyttas till en annan familj och blir utfryst av alla hon älskar för att hon berättat sanningen. Familjen kan inte älska en smutsig råtta.

Boken är riktigt bra med ett språk som är väldigt bra! Det är tunga ämnen som rasism och övergrepp och mitt mammahjärta blöder för den unga Violet Rue som inte blir skyddad av de vuxna som ska skydda henne!

Boken är tänkvärd och den får dig att känna. En riktigt läsvärd bok! Rekommenderas!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En annan kvinnas man

En bladvändare!

6 augusti 2019

Det här är en bok om flera färgstarka kvinnor och hur deras val och handlingar påverkar deras och andras liv. Det är en bra bok som fastnar och som du bara måste läsa en sida till. Och en sida till. Vi möter två parallella historier, en från 1900 talets början och en som rör tiden 1997. Historierna vävs ihop och det är något som Gill Paul är bra på, historierna blir en helhet. Boken är spännande och väldigt levande berättad. Färgstarka personporträtt och miljöbeskrivningar möter mig när jag läser. Jag tycker väldigt mycket om hur @gill.paul1 skriver, språket känns vackert och är lätt att ta till sig. Boken är både romantisk men även väldigt sorglig. En bok jag kommer att tänka på ett tag.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Våga vara rädd : en bok om utmattningssyndrom

Läsvärd!

8 juni 2019

"Våga vara rädd - en bok om utmattningssyndrom" av Emma Holmgren är en väldigt bra, den är öppen och ärlig och tyvärr ständigt aktuell. Den ger en inblick i hur det är att leva med utmattning och att det går att komma vidare. Men det tar tid! Lång tid.

Boken "Våga vara rädd" är väldigt välskriven och både lätt och svår att läsa. Ska du bara läsa en bok om utmattningssyndrom tycker jag att du ska läsa denna. Både om du är själv drabbad eller om du är anhörig.
Emmas bok är en bok jag önskade att någon hade satt i mina händer när jag i oktober 2017 kom från mitt första besök hos företagshälsovården. Dit kom jag för att jag ständigt hade panikångestattacker på jobbet och hemma. Jag grät ofta, var väldigt trött och kunde knappt koncentrera mig. Jag nickar igenkännande när jag läser boken. Mycket av det som står där kan jag relatera till. Jag hade tur och fick hjälp innan det blev för allvarligt och för ett par veckor sedan hade jag mitt sista samtal med min terapeut. Mycket har hänt och jag mår bra.

Jag blev väldigt berörd av boken! Kommer att återkomma till den många gånger.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det första chiffret

Kvinnor för rikets säkerhet!

1 maj 2019

"Det första chiffret" av Denise Rudberg är en roman där vi förs tillbaka till 1940-talets Sverige. Världen är i krig och Sverige upplever ett hot från Tyskland och Nazisterna. Boken handlar om tre starka och modiga kvinnor som förs samman genom sin förmåga att se mönster och koder för att genom signalspaning knäcka nazisternas kod. I boken får man växelvis följa Signe, Elisabeth och Iris, hur deras är och hur deras liv flätas samman genom att de blir utvalda av regeringen för att göra ett jobb.

Jag har läst det mesta som Denise Rudberg har skrivit allt från chic-lit, hennes elegant crime serie och hennes ungdomsböcker. Jag älskar hennes böcker! Men detta är bättre, en historisk roman där fokus ligger på kvinnor och deras öden. Denise är skicklig på att beskriva tidens anda, hur livet var under 1940-talet med alla de faror och oron som fanns och att leva med ransoneringskuponger när man skulle handla. Hon är väldigt bra på att fånga språket och miljöerna som är typiska för tiden. Det var inte en lätt tid att leva och inte en lätt tid för kvinnor att leva i. Jag tycker att det är underbart att få läsa en roman som handlar om just starka kvinnor, som tar för sig, som uppskattas och som säger ifrån mot männen.

Denise har en förbaskat bra historia som hon berättar för oss! Jag tycker att hon skriver väldigt målande och beskrivande och det gör att jag kan se historien framför mig, se miljöerna och människorna. Det är en lätt bok att läsa, sidorna flyger fram och boken är svår att lägga ifrån sig. Dessutom slutar boken med en rejäl cliffhanger, så jag hoppas verkligen att bok nummer två kommer snart!

Denise har lyckats än en gång, det här är hennes bästa bok

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hon som var jag : En memoar om Alzheimer

Öppen och ärlig skildring

11 april 2019

"Hon som var jag" av Wendy Michell är en väldigt öppen och ärlig bok om alzheimers. Wendy fick själv diagnosen när hon var 58 år och i boken får vi följa hennes resa, hennes tankar, hennes rädslor och hur hon hittar strategier för att kunna leva ett så normalt liv som möjligt. Det är en bok som väcker tankar och funderingar. En bok jag tror att fler skulle läsa, då den ger en ökad förståelse för sjukdomen och dess biverkningar. #honsomvarjag är välskriven och lätt att läsa och ta till sig. Jag blir berörd av boken och den är svår att släppa. Dessutom, kolla in omslaget! 😍 Hur vackert är inte det?! Boken rekommenderar jag varmt!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej