Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

Discokungen

Härlig feelgood!

5 juli 2020

Äntligen har jag fått läsa om människorna som bor i det lilla kustsamhället Tradviken igen! Det är ett nöje att läsa Saras bok som är fylld med värme, humor och en del allvar. "Discokungen" är den fristående fortsättningen på "Sjöbodsblues" som släpptes förra året. Läs gärna den först, för att förstå det som hänt tidigare.
Språket är underbart och boken är både lättläst och lätt att ta till sig. Människorna känns som ens egna vänner och jag skulle gärna åka till det här kustsamhället själv. Sara är bra på att skriva fängslade och jag vill inte riktigt att boken ska ta slut!
Det här är en alldeles underbar och charmig feelgood som jag rekommenderar varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Minas hus

Mysig feelgood!

5 juli 2020

Mina har bott länge i sitt hus och dit är alla välkomna! Och det är en brokig skara människor som har hamnat där av olika anledningar. Lillian har bott längst, 17 år. Hon kom dit för att fly undan sitt förflutna och blev sen kvar. Johan flyttade in när hans hus brann ner och Anna flyttade in när Mina berättar att hennes sjukdom blir värre och minnet sviktar. Det är några av de unika människor som boken handlar om.

Det är en charmig och fin feelgood jag får läsa! En bok där vi får följa karaktärerna genom olika delar av livet, både det bra och även det mindre bra.

Boken har både humor och allvar, jag skrattar för mig själv när jag läser för att på nästa sida få en tår i ögat. Jag tycker att författaren med mycket värme och kärlek berättar den här historien om människor som på olika sätt behöver varandra och vänskapen som det ger i huset.

Det är målande beskrivningar av både personer och miljö och det är en debutroman som ger mersmak. Jag tycker om sätter historien byggs upp och hur hon knyter ihop allt i slutet. Jag är inte klar med karaktärerna i Minas hus! Jag vill läsa mer om dem! En perfekt bok för lata sommardagar! Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Selektiva Selma

Ett nöje att läsa om Selma!

22 juni 2020

Vilket nöje att läsa den här boken, att få hänga med Selma och Eva-Lisa! Selma är en missnöjd pensionär som för att stå ut med vardagen hittar på en del bus.

Eva-Lisa saknar sitt sociala nätverk, hennes kärlek har lämnat henne och deras 12-åriga son.

När Selma måste åka in till sjukhuset med akuta magsmärtor möts de och en trevande vänskap växer fram.
Det är en härlig bok Josefine har skrivit. Det är humor och allvar, kärlek och ett rappt språk. Man kan inte annat än att älska Selma, hon är en underbar karaktär att följa trots att hon är lite ilsk och sätter sig på tvären.
Den här boken är en härlig feelgood med både hjärta och smärta. En historia som även lyfter upp en ätstörningsproblematik som är relativt okänd.

Josefine är bra på att skriva humor med allvar som fångar mig som läsare. Hon synliggör sin egen ätstörning på ett bra sätt, en ätstörning som vi behöver veta och lära oss mer om.
Jag tokdiggar den här boken, storyn, språket, karaktärerna. Läser gärna mer om människorna runt selektiva Selma.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En enda gnista

Rekommenderas!

22 juni 2020

Livet är inte svart eller vitt. Livet innehåller en mängd gråzoner, men för en del människor är det svårt att förstå. Den här boken handlar om ett gisslandrama på en abortklinik i USA och det visar sig att gisslanförhandlarens dotter är en av de som är gisslan.

Vi får följa berättelsen tidsmässigt baklänges och får efter hand reda på vad det är som leder fram till gisslandramat och varför. Jodi är bra på att vrida och vända på etiska frågor. Hon låter olika röster höras och jag gillar hur hon bygger upp den här berättelsen.

Det är en stark bok som väcker många tankar kring rätten till sin egen kropp. Vad är viktigast? Kvinnans rätt till valfrihet eller kampen för fostret i magen? En rättighet som vi inte ska ta för given här i Sverige.
Jag tycker om boken, den är spännande, intressant och tankeväckande. Den ger dessutom en skrämmande insikt av hur lagstiftelsen är i USA kring aborter.

En bra historia som håller mig i sitt grepp till sista sidan! Rekommenderas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Du måste tala om för barnen att jag älskar dem

Gripande berättelse

22 juni 2020

Jag sträckläste boken, hade svårt att lägga den i från mig. Det är en bok om mycket smärta men också om en väg tillbaka från något hemskt. Boken handlar om Henrik, 37 år, som går från att vara fullt frisk till att några dagar senare vara döende med brännskador över hela kroppen. Allt orsakat av ett receptfritt läkemedel.
Det här är en sann berättelse, en gripande historia som har kunnat skrivas tack vare Pia-Lottas dagboksanteckningar från tiden då hennes man är sjuk. Familjen kastas in i en oviss tid där livet vänds upp och ner. Hur tar man sig igenom något sådant när man inte vet om ens älskade man och pappa ska överleva?

Det är en bra skriven bok, lättläst och den är värd att läsa. Boken ger mig en tankeställare, livet kan förändras snabbt. Ordspråket Carpe Diem - Fånga dagen är inte så dumt! Något många av oss nog behöver bli bättre på.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

När sommarvinden leker - Alice

En roman som ger mersmak!

22 juni 2020

När sommarvinden leker är Siris debutbok och den handlar om Alice som efter sin skilsmässa bestämmer sig för att börja om, följa sitt hjärta och hitta sig själv och sin inre styrka.

När sommarvinden leker är en varm feelgood om att våga ge sig ut i det okända, om att stå inför en vändpunkt i livet.
Det är en lättläst och mysig roman med bra språk och fina miljöbeskrivningar. En berättelse som ger en längtan efter sommar och varma sommarkvällar. En roman som ger mersmak.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Falska toner och söta vinbär

Feelgood när det är som bäst!

22 juni 2020

Boken är den femte delen i Huskvarnasviten och tyvärr den sista! Jag har tyckt väldigt mycket om de andra, fyra fristående delarna.

I denna bok får vi möta Therese som kommer till gården Brunstorp i Småland. Hon har kommit dit för att skriva klart sitt manus om svensk historia, efter månader av skrivkramp.

På samma plats, nästan hundrafemtio år tidigare, bodde Agnes som hoppades kunna förbättra faderns vintillverkning genom att söka sig till det närbelägna Gustavshill. Där fanns goda viner och rika vinbärsskördar.

Som tidigare böcker finns det två parallella historier, en i nutid och en i dåtid. De flätas samman mer och mer ju längre man läser i boken. "Falska toner och söta vinbär" är en somrig feelgood skriven med mycket värme. Det är en charmig historia med både kärlek och sorg. Som alltid skriver Ewa väldigt bra, texten flyger fram och boken går ganska fort att läsa. Jag tycker om när man blandar dåtid och nutid i en berättelse, berättelsen blir bättre.

Jag tycker om hur Ewa bygger upp sin historia och hur karaktärerna växer fram. Ewa är bra på att låta oss lära känna både miljön och karaktärerna.

Jag tokdiggar det här! "Falska toner och söta vinbär" är inte en bok du vill missa! Inte de andra fyra delarna heller i sviten! Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ditt hjärta är mitt

Spännande pusseldeckare!

22 juni 2020

Det här är den första delen i Motalaserien, en pusseldeckare och bladvändare och en bok jag hade förmånen att få förhandsläsa för ett par månader sedan.
Det är sommar, Vätternrundan står för dörren i Motala. En ung kvinna hittas mördad och polisen Nina Malm kastas in i utredningen som engagerar nästan hela staden och hotar den stora cykeltävlingen.

Ditt hjärta är mitt är en riktigt bra bok, lättläst med korta kapitel och färgstarka karaktärer. Det är ett bra driv i berättelsen och spänningen håller i sig ända till slutet. Jag gillar hur författarna har byggt upp sin deckare, hur man hela tiden känner sig delaktig i berättelsen.
Jag kunde inte lista ut vem mördaren var, utan boken var oförutsägbar och slutet var oväntat. Boken går snabbt att läsa, då den nästan är omöjlig att lägga ifrån sig, bara en sida till.. bara ett kapitel till.. I "Ditt hjärta är mitt" ligger huvudfokus på mordgåtan och personliga relationer och jag tycker att Lana och Thomas har skildrat livet i en mindre stad på ett träffsäkert sätt. En bok jag rekommenderar varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jamåhonleva

Spännande och svår att släppa

22 juni 2020

Jamåhonleva av Anders Roslund är den åttonde boken jag läser bland de nominerade till årets bok.

Det är en jäkligt bra thriller jag precis har läst, oförutsägbar och spännande. Det är en berättelse om hämnd och förräderi när det förflutna möter nutiden.

Välskrivet och med bra gestaltningar som gör att man snabbt kommer in i boken. Spänningen slutade aldrig utan höll i sig hela vägen och mot slutet av boken satt jag med andan i halsen och kunde inte släppa den.
Bra och spännande! Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej