Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

Solsken och parmesan

Charmig och härlig feelgood!

31 maj 2020

En brokig skara människor är på väg till en matlagningskurs i Toscana men hamnar istället i den lilla staden Öregrund och där verkar det mesta gå snett.
Rasmus är en avdankad dansbandsstjärna som har svårt att komma över sitt ex. Hilda tycker inte att jobbet som kock på en förskola ger henne utlopp för sina drömmar.
Det här är en underbar sommarbok. En bok med både hjärta och smärta, vänskap och kärlek till mat. Jag skrattade högt flera gånger under läsningen och njöt av att läsa den här boken. Gillar att det är karaktärer som är väldigt olika och jag tycker att Christoffer får ihop historien väldigt bra. Han är duktig på att sätta ord på känslor och gestalta historien så att man känner som att man ingår i berättelsen.
En mysig och väldigt charmig historia. En historia som fick mig att själv vilja åka till Toscana och laga mat!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vindarna viskar ditt namn

Bra bok som tog slut för fort!

28 maj 2020

Boken handlar om tre olika kvinnor som får sina liv sammanlänkade. Vanja som lämnar sin hemort och sitt förflutna för tjänsten som reporter 30 mil bort. Lina som till ytan har ett perfekt liv med man och barn, men någonting skaver.. Och så Lilly, som en gång grundade ortens lokaltidning. Då var allt nytt och spännande, nu är hon mest skrämd av nutiden och nya bekantskaper.

Vindarna viskar ditt namn är en roman om det förflutna som gör allt för att komma ikapp. Det är en välskriven bok om tre kvinnor och livet runt dem. Jag tyckte om upplägget att få följa olika personer och deras perspektiv. Deras historia vävs ihop bra i boken som även var lätt att läsa. Det är en fin och lite sorglig berättelse där man bit för bit får ledtrådar till familjehemligheten som finns i bakgrunden. Jag tyckte väldigt mycket om berättelsen om de tre kvinnorna, en bra feelgood med lite spänning! En bra bok som tog slut alldeles för fort!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tolken

Bra och spännande debut!

28 maj 2020

En spännande handling som är förlagd till författarens stad, Luxemburg. En ung svensk kvinna hittar sin pojkvän död hemma och tolken Elsa kallas dit för att deltar i förhöret. Det är startskottet på många olika händelser som till slut kommer sätta Elsas barn i stor fara.
Tolken är en spännande bok och den spänningen håller i sig genom hela boken. Det är en riktigt bra skriven bok som är både lättläst och har ett par oväntade vändningar. Jag tycker att boken har ett bra språk och det är intressant att följa Elsa och hur utredningen kring dödsfallet går. Miljön är levande och det gör det lätt att förflytta sig dit, att få bilder över hur saker och miljöer ser ut. En bra och läsvärd debut!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Top ten - baby

Missa inte!!

22 maj 2020

Top ten-baby är fortsättningen på Top ten-listan och vi får fortsätta följa Sara och hennes liv och utmaningar. Den här gången står hennes förhållande till Danny i fokus.
Sara är lyckligare än någonsin. Hon trivs på jobbet och förhållandet med Danny känns helt rätt. Men så får han ett jobberbjudande som innebär att han ska vara på Svalbard ett halvår. Ett jobb han tackar ja till utan att prata med Sara först.

I samma veva får Sara veta att hon är gravid. Hur ska det gå? Danny är inte redo att bli pappa så efter att han åkt iväg tar Sara hjälp av sina vänner för att förbereda sig för bebis på det allra bästa sätt hon kan.
Jag tycker så mycket om det här. Vardaglig feelgood som vem som helst kan känna igen sig i. Det är lättläst, mysigt, roligt, sorgligt och jättebra på samma gång. Jag skrattar, blir arg, ledsen och kan känna Saras sorg, kärlek och förtvivlan när hon funderar över sin relation.

Det här är bra feelgood. Frida kan konsten att få mig att känna som att jag är med i boken och betraktar karaktärerna på avstånd. Det är levande, bra och boken tag slut för fort!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Juni, juli, halva augusti

Feelgood när det är som bäst!

22 maj 2020

Juni, juli, halva augusti är en fantastiskt fin, underbar men även en sorglig berättelse. Den är ljuvlig läsning, läsning som jag inte vill ska ta slut.

Hanna trivs med livet i Stockholm men får åka till sin hemby i Jämtland när hennes mormor skadar sig och behöver hjälp. Där finns minnen av barndomens somrar och Mattias, hennes ungdoms kärlek.

Jag får en längtan att åka uppåt landet för att besöka trakterna när jag läser boken. Boken inger ett sådant lugn, en trivsam tillvaro där inte någon stress finns.
Marie-Louise är bra på att skildra miljöer och människor. Bra på att skildra känslor mellan människor, relationer, att bygga upp en förväntan av vad som ska hända. Det är mysig läsning men det är även ett djup och allvar i den här boken, för något hemskt händer. Något som får livet att stanna upp för karaktärerna och något de måste hantera på bästa sätt.

Jag tyckte att "Juni, juli, halva augusti" är en fantastiskt fin och bra bok. Det är feelgood, det är kärlek, sorg, smärta men även hopp! Och jag älskar det!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vingar av silver

Systerskap, hämnd, kärlek och sex!

22 maj 2020

Vingar av silver är en spännande bok, den är lätt att läsa och har ett bra driv framåt. Handlingen växlar mellan nutid och dåtid och man får i denna bok större inblick i Fayes förflutna och hennes familjehemligheter. Hemska hemligheter som med all säkerhet format henne till den hon är idag.
Faye skyr inga medel att skydda de hon älskar och i denna bok hotas hennes tillvaro igen. Någon försöker köpa upp hennes företag och Faye måste återigen återvända till Stockholm för att rädda det som är hennes och för att rädda sig själv och dem hon älskar.

Det är systerskap, hämnd, det är kärlek, sex och det är brutalt. Faye är brutal och jag upplever henne som kallare och ytligare den här gången. Det gör det lite svårt att fatta tycke för henne i den här boken.
Jag har läst alla böcker som Camilla skrivit och jag tycker att hon skriver bra, ofta briljant. Jag tyckte "Vingar av silver" var en bra bok och jag gillar att hon flörtar med 80-talet och romanerna då. Men samtidigt måste jag erkänna att jag saknar böckerna och karaktärerna i Fjällbackaserien!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Frusen fjäril

Oväntat slut!

3 maj 2020

Teagan är äntligen nöjd med livet. Hon har ett jobb hon älskar, fina vänner och ett vackert hem. Hon har äntligen kommit till ro med det förflutna och gått vidare. Men när Garrett flyttar in i huset bredvid vänds livet upp och ner. Garrett är en naturkraft som hon inte kan värja sig från.

Frusen fjäril är en lättläst bok och den går fort att läsa. Det är kärlek, heta möten mellan två människor som har stora förluster bakom sig. Det är en helt ok bok att ha med sig på semestern eller fördriva tiden med. Handlingen är bra och slutet är väldigt oväntat och jäkligt bra! Gillar det och det höjer boken hos mig.

Jag gillar böcker med romantik, men det här blev nästan lite för mycket erotik och sex för mig i den här boken. Men, alla tycker vi olika!
Sammanfattningsvis, en bra bok med en bra handling och oväntade vändningar. Passar lata semesterdagar i solstolen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alltid oavsett

Bra debut!

3 maj 2020

Jocke har alltid drömt om att bli fotbollsproffs, men en skada kom i vägen för hans drömmar och sedan han fick ge upp drömmen har han sökt efter något som kan ge honom samma känsla som fotbollen gav honom. Ett vanligt jobb är inget för Jocke, trots omgivningens påtryckningar att han ska skaffa det. Jocke tycker att han är värd mer än det.
Emir är olik Jocke, han vill ha trygga rutiner och en vardag som rullar på. Han vill träffa den rätta och uppleva den stora kärleken. "Alltid oavsett" är Robert Flanks debutroman och han har skrivit en intressant och bra bok där karaktärerna är intressanta att följa. Boken handlar om Jocke, Emir och en del andra karaktärer vars historier vävs samman när 53 miljoner kronor försvinner vid en banktransaktion. Men vem är det som har fått dem på sitt konto?

Det här är en bok med kärlek, humor, sorg och vänskap. Det är en bra bok som är lättläst med lagom långa kapitel. Jag gillar boken även om jag stör mig på Jocke, att han är ganska egocentrisk. Tycker även om att det är flera huvudkaraktärer att följa. Bra debut!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Top ten-listan

Missa inte denna goding till bok!

3 maj 2020

Missa för sjutton inte denna goding till bok! En lättläst och mysig feelgood som passar bra både en dag på stranden eller en regnig dag i soffan. Jag tycker att Frida har lyckats fånga det vardagliga i sin roman, man fångas upp i den realistiska handlingen och man kan känna igen sig i Saras liv.

Boken är skriven med humor och värme och skildrar livet med allt vad det kan innebära, bland annat att gå utanför sin bekväma zon.

Sara är en tjej som väntar på att hennes pojkvän ska fria till henne men istället blir hon lämnad. Uppbrottet kommer som en blixt från klar himmel. Hennes liv känns krossat när hon hittar en kalender på bussen hem en sen kväll som innehåller en topp-tio lista med saker att göra. Utmanad av sina föräldrar börjar Sara fundera över om listan går att genomföra. Kanske kan det hjälpa henne att komma över pojkvännen som lämnade henne?

Boken tog slut alldeles för fort, jag hade gärna stannat kvar en stund till i Saras värld. Som tur är har jag uppföljaren "Top ten-baby" hemma i bokhyllan!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej