Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

Tio grisar nere

En bladvändare!

24 oktober 2020

Det finns vissa böcker jag slänger mig över när de släpps och Denise Rudbergs böcker är sådana böcker!

"Tio grisar nere" är den tionde boken i Elegant Crime serien om Marianne Jidhoff. I denna del får vi följa Marianne, Torsten och Augustine när de utreder en dödsskjutning på en krog i Stockholm. Det för minnet tillbaka till 1993 då Mariannes numera döda make Hans utredde en liknande skjutning.

Denise väver skickligt ihop dåtidens händelser med nutiden och vi får även lära känna Hans och få en bild över hur han och Marianne hade det i sitt äktenskap. Det tillför hela handlingen och historien väldigt mycket och man får en djupare inblick i Mariannes liv.

Boken är bra, spännande och en bladvändare. Dåtidens händelser påverkar nutiden och bit för bit får jag som läsare ledtrådar till hur allt hänger ihop. Som alltid tycker jag att Denise beskriver både miljö, personer och relationer på ett mycket bra sätt. Det är därför lätt att se handlingen framför sig i bilder.

Det är något med sättet som Denise skriver på som tilltalar mig. Som gör att jag inte kan släppa hennes böcker när jag väl börjat läsa. "Tio grisar nere" är en av de bästa böckerna i serien om Marianne, Torsten och Augustine. Det är mer djup i den, ett djup som jag gillar.

Lyckost dig som ännu inte har läst!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kanske den här gången

Charmig feelgood

24 oktober 2020

Mimi träffar den charmige Cal när hon hälsar på sin pappa som är nyinflyttad i den lilla byn Goosenrook i Cotswold. Men deras första möte blir allt annat än romantiskt och hon åtrvänder till London för att satsa helhjärtat på karriären. Mimi inser att det nog inte kan bli något annat än vänskap mellan dem.

Jag gillar verkligen den här boken och hur Jill bygger upp sin berättelse. "Kanske den här gången" är en berättelse om både djup sorg, glädje, vänskap och kärlek. Det är härliga karaktärer och miljöer som får mig att vilja åka dit. Det är en berättelse som väcker tankar, känslor och den gör mig glad. Jill Mansell kan skriva underbara berättelse helt klart och hon gör det med stor värme. Jag hoppas att fler av hennes böcker blir översatta till svenska.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Under samma himmel

Underbar bok!

22 oktober 2020

"Under samma himmel" är den fristående fortsättningen på "I fikonträdets skugga". Återigen får vi träffa Leo och Susanne som båda två försöker hitta tillbaka till sina liv, ett liv som kanske inte blev som det var tänkt. I denna bok står Leo i fokus och vi får hans perspektiv.

Camilla kan det här med feelgood. Berättelsen är levande och svår att lägga ifrån sig. Jag tycker att Camilla är bra att beskriva både miljöer och personer, det är målande och lätt att se det framför sig. Boken innehåller allt en feelgood ska innehålla - kärlek, intriger, missförstånd, vänskap och komplicerade relationer. "Under samma himmel" är en berättelse med mycket värme och kärlek och den lämnar efter sig en mysig känsla och ett par frågetecken! Hoppas på ännu en uppföljare.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En evig sömn

Spännande deckare!

7 september 2020

En evig sömn är den andra delen i Anna Roos serie Mord vid världens ände. Revisorn Vera Jansson är tillbaka i sin barndomsstad Trosa för att sälja sitt barndomshem. För pengarna ska hon bli delägare i bolaget hon arbetar.

Men återkomsten till barndomsstaden blir allt annat än enkel. En student hittas svårt skadad vid Tullgarns slott och jakten på den skyldige inleds och korsar Veras väg då den misstänkte är en person Vera som barn anklagade för övergrepp när hon var yngre. Barndom vävs ihop med nutid på ett naturligt sätt.

"En evig sömn" är en spännande och lättläst deckare. Kul med en revisor som huvudkaraktär, det har jag inte stött på tidigare. Jag tycker om boken eftersom handlingen är oförutsägbar och att man bjuds på ett par överraskningar som man inte väntat sig. Boken är välskriven med bra gestaltade karaktärer och miljöer. Jag som inte läst något av Anna Roos förut blir nyfiken på den första delen i den här serien "Lika i döden".

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Renoveringsobjekten

Varm och gripande roman!

22 juni 2020

En varm och gripande roman om kärlek och vänskap. Susanne har brutit upp från sitt äktenskap och jobbet på en arkitektfirma i Stockholm. När hon får ett frilansuppdrag i Roslagen blir det en chans att börja om. Men uppdraget blir mycket större och mer komplicerat än vad Susanne tänkt sig.

Renoveringsobjekten är en kärleksfull roman med hjärta och smärta. Det är en underbar och charmig berättelse som man inte vill ska ta slut för fort. Eli är bra på att bygga upp en vacker historia, relationer och att beskriva och gestalta personer och miljöer. Språket är lätt och boken går fort att läsa. Det här är en ljuvlig bok som passar bra till sommarledigheten.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svärmodern

Fantastisk bok!

22 juni 2020

Vilken fantastisk bok! Jag sträckläste, det gick liksom inte att lägga boken ifrån sig. Men boken väckte känslor, många känslor. Jag var arg, ledsen, glad, irriterad och allt däremellan. Jag blev väldigt berörd av berättelsen.
I boken får vi träffa Åsa, som är ensamstående med sin son Andreas. De har en nära relation som förändras när Andreas träffar Josefine. När Åsa försöker knyta an till svärdottern och hjälpa till uppfattas hon som gränslös och det är början till en konflikt som kommer splittra hennes familj!
Det här är en stark berättelse om hur bilden av oss själva och hur andra uppfattar en kan skilja så mycket. När man inte egentligen förstår vad det är man har gjort fel, om man ens har det?

Att som barn bryta med sin mamma och inte låta henne träffa sitt barnbarn är hårt. Jag lider med Åsa i boken, känner mig arg över sonens och svärdotterns val.
Boken är uppdelad och man får möta karaktärernas olika perspektiv av det som händer och har hänt. Det är lättläst, gripande, träffsäkert och relationerna i boken är förbannat bra skildrade. Lysande och briljant! Rekommenderas varmt!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Du måste tala om för barnen att jag älskar dem

Gripande berättelse

22 juni 2020

Jag sträckläste boken, hade svårt att lägga den i från mig. Det är en bok om mycket smärta men också om en väg tillbaka från något hemskt. Boken handlar om Henrik, 37 år, som går från att vara fullt frisk till att några dagar senare vara döende med brännskador över hela kroppen. Allt orsakat av ett receptfritt läkemedel.
Det här är en sann berättelse, en gripande historia som har kunnat skrivas tack vare Pia-Lottas dagboksanteckningar från tiden då hennes man är sjuk. Familjen kastas in i en oviss tid där livet vänds upp och ner. Hur tar man sig igenom något sådant när man inte vet om ens älskade man och pappa ska överleva?

Det är en bra skriven bok, lättläst och den är värd att läsa. Boken ger mig en tankeställare, livet kan förändras snabbt. Ordspråket Carpe Diem - Fånga dagen är inte så dumt! Något många av oss nog behöver bli bättre på.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En andra allians

Ännu en fullträff!

22 juni 2020

Det här är den andra delen av Kontrahenterna. Det är Stockholm i början av 1940-talet och Nazityskland blir allt starkare. Iris, Signe och Elisabeth som arbetar med att knäcka tyskarnas kod kämpar med att fånga upp meddelanden som har med tyskarnas framfart att göra. Samtidigt som det pågår saker i deras privatliv som är svåra att hantera.
Det är ett sant nöje att läsa "En andra allians" Boken är välskriven och texten bara flyter på såsom miljö- och karaktärsbeskrivning. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av berättelsen som är otroligt fängslade och svår att släppa.
De tre huvudpersonerna är intressanta att följa, de är starka kvinnor som gör vad de måste. Jag tycker att Denise flyttar oss tillbaka i tiden, hon skriver så att det känns som man är just där och då med väldigt tidstypiska detaljer och hur människorna pratar och är. Det är så trovärdigt beskrivet av hur orolig världen var just då! Jag är glad att jag än en gång har fått ta del av Signes, Iris och Elisabeths spännande värld! Och jag är glad att det kommer fler delar även om jag önskar att nästa del redan låg i min bokhög, redo att läsas! Nu får jag vänta otåligt tills nästa bok släpps!

Denise, grattis till ännu en fullträff!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tolv veckor med dig

Älskar den här boken!

28 maj 2020

Jag ÄLSKAR den här boken, vill inte att den ska ta slut och jag vill inte heller sluta läsa! Johanna är grym på att skildra vardagen, att berätta ur ett vardagsperspektiv. Det märks även att Johanna kan sina karaktärer, hon känner dem väl och därför känns det som att jag är med, mitt i handlingen när jag läser boken. Det är lätt att se handlingen framför sig.
Jag började läsa och så släppte jag inte boken förrän den var slut. Det är en lättläst bok som är lätt att ta till sig, men den har ett djup som biter sig kvar.
Språket är rappt, träffsäkert och humoristiskt. Jag skrattar högt flera gånger under läsningen men blir även berörd av berättelsen. Det är en riktigt bra berättelse om vänskap, kärlek, abort, förväntningar på sig själv och andra. Men det är även kulturkrock när två människor som nog egentligen kanske inte passar ihop faller för varandra och börjar lära känna både varandra och sig själva. Tolv veckor med dig är en bok som jag gärna skulle läsa en fortsättning av, jag är inte klar med karaktärerna!

Underbar bok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej