Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

En andra allians

Ännu en fullträff!

22 juni 2020

Det här är den andra delen av Kontrahenterna. Det är Stockholm i början av 1940-talet och Nazityskland blir allt starkare. Iris, Signe och Elisabeth som arbetar med att knäcka tyskarnas kod kämpar med att fånga upp meddelanden som har med tyskarnas framfart att göra. Samtidigt som det pågår saker i deras privatliv som är svåra att hantera.
Det är ett sant nöje att läsa "En andra allians" Boken är välskriven och texten bara flyter på såsom miljö- och karaktärsbeskrivning. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av berättelsen som är otroligt fängslade och svår att släppa.
De tre huvudpersonerna är intressanta att följa, de är starka kvinnor som gör vad de måste. Jag tycker att Denise flyttar oss tillbaka i tiden, hon skriver så att det känns som man är just där och då med väldigt tidstypiska detaljer och hur människorna pratar och är. Det är så trovärdigt beskrivet av hur orolig världen var just då! Jag är glad att jag än en gång har fått ta del av Signes, Iris och Elisabeths spännande värld! Och jag är glad att det kommer fler delar även om jag önskar att nästa del redan låg i min bokhög, redo att läsas! Nu får jag vänta otåligt tills nästa bok släpps!

Denise, grattis till ännu en fullträff!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tolv veckor med dig

Älskar den här boken!

28 maj 2020

Jag ÄLSKAR den här boken, vill inte att den ska ta slut och jag vill inte heller sluta läsa! Johanna är grym på att skildra vardagen, att berätta ur ett vardagsperspektiv. Det märks även att Johanna kan sina karaktärer, hon känner dem väl och därför känns det som att jag är med, mitt i handlingen när jag läser boken. Det är lätt att se handlingen framför sig.
Jag började läsa och så släppte jag inte boken förrän den var slut. Det är en lättläst bok som är lätt att ta till sig, men den har ett djup som biter sig kvar.
Språket är rappt, träffsäkert och humoristiskt. Jag skrattar högt flera gånger under läsningen men blir även berörd av berättelsen. Det är en riktigt bra berättelse om vänskap, kärlek, abort, förväntningar på sig själv och andra. Men det är även kulturkrock när två människor som nog egentligen kanske inte passar ihop faller för varandra och börjar lära känna både varandra och sig själva. Tolv veckor med dig är en bok som jag gärna skulle läsa en fortsättning av, jag är inte klar med karaktärerna!

Underbar bok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tistelhonung

En fantastiskt fin bok

22 maj 2020

Två kvinnors öden flätas ihop och långsamt växer en vänskap över generationsgränserna fram. Tistelhonung är en väldigt vacker och varm berättelse som berättas med ett finstämt språk.
Jag fastnar i berättelsen om Ebba och Veronica och deras respektive och gemensamma historia.

Berättelsen växlar mellan mitten av 1950-talet och nutid. Två berättelser om två kvinnor som vävs ihop till en berättelse. Det handlar om förlorad kärlek, sorg, vänskap och att hitta något som gått förlorat. Men det handlar även om livslång kärlek som aldrig försvinner oavsett vad.
Sara Paborn är en ny bekantskap för mig, men jag gillar den här boken väldigt mycket. Jag tycker om språket, hur berättelsen är uppbyggd och tempot. Boken är nominerad till årets bok och det förstår jag. Tistelhonung kan mycket väl bli årets bok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Museet för krossade drömmar : innanför dess dörrar v...

Vacker och sorglig historia

13 maj 2020

En historia som växelvis utspelar sig i Prag på 1980-talet, Berlin (1990-tal) och nutid i Paris. En vacker och sorglig berättelse om kärlek och att ha krossade drömmar.

Jag tyckte om den här boken. Jag tyckte om att få följa huvudkaraktären Laure genom tiden, följa hennes kärlek men även hennes sorg. Hur hon faller hejdlöst för Tomas som hon senare skiljs ifrån under dramatiska former. Vad hände egentligen med mannen hon älskade?
En bra och spännande historia. Jag tyckte att boken är vacker både invändigt och på utsidan. Titeln lockar till läsning och viljan att få samma svar som Laure söker.

Jag kom lätt in i boken, men den har en liten svacka i mitten innan jag mot slutet blir fast igen. Jag gillar när böcker växlar mellan olika tider och när man då får följa en eller flera karaktärer och hur de utvecklas.

Kände mig lite sorgsen när jag la ifrån mig boken, den hade ett bra men ändå sorgligt slut.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bokhandeln för ensamma hjärtan

Pålitlig feelgood!

26 april 2020

I denna roman möter vi Posy Moreland som har fått ärva en bokhandel i London. Tyvärr går affärerna inte så bra och Posy måste göra något åt det för att rädda sin älskade bokhandel och drömmen att bara sälja romantiska romaner! Men vägen fram för att rädda bokhandeln är snårig och dessutom måste hon komma överens med Sebastian, som även han har planer för bokhandeln.

Det är fina miljöer i boken, jag tycker att den är lätt att läsa och det är en bra bok för en lat semesterdag.

Posy är en aning velig och jag hade önskat att hon sa ifrån mer. Men jag gillar historien trots att den är ganska förutsägbar. Det är en pålitlig feelgood som är ganska mysig att läsa.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vid min sida

Läsvärd feelgood!

26 april 2020

Dominique har levt sitt liv i en bubbla som fru till en av Irlands mest framgångsrika affärsmän: Brendan Delahaye. Men bubblan spricker när hennes man en dag plötsligt försvinner, lämnar sitt företag i sticket och överger Dominique och deras dotter, som nu tvingas stå till svars för hans handlingar.
Ensam och utelämnad måste Dominique kämpa sig tillbaka och utvecklas från en tyst, lydig och ekonomiskt beroende fru till en starkare och lyckligare kvinna.
Jag upptäckte Sheilas böcker för ett par år sedan. Jag föll för hennes sätt att skriva och bygga upp sina historier. Hennes böcker fängslar mig och jag sträckläser dem. Den här boken "Vid min sida" är inget undantag. Jag sträckläste, gillade och tyckte mycket om boken. Det är Feelgood, kärlek, vänskap, hemligheter och det är bra.
Boken är lång, ca 500 sidor och det är en lång startsträcka men jag tycker ändå att det behövs för helheten. Jag tyckte om hur berättelsen byggs upp, hur Dominique måste utvecklas och stå upp för sig själv när hon blir lämnad.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blommig dräkt i Rosenbad

Fin novellsamling!

9 april 2020

Den här lilla godingen har jag läst ikväll. En novellsamling med 13 noveller där vi möter olika typer av människor, kärlek, det knöliga i livet.

Jag fastnade direkt för den här boken! Novellerna fångar mig och jag hade gärna läst mer om några av karaktärerna. Det är vardagliga problem som man får möta, vardagliga frågor som rör sig i samhället.
Jag tycker att Eva skriver bra, både lättsamt och mer allvarligt. Det är en bra blandning av allvar, humor och känslor.

En bok som passar bra att ha med sig i soffan en vardagskväll!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min fars hemlighet

Välskriven roman med mersmak!

9 april 2020

Det här är den första delen i en triologi om Ilka Jensen. Ilka får reda på att hennes pappa har dött och att hon är omnämnd i hans testamente. Det är en chock då hon inte har hört av eller träffat sin far sedan han stack från henne och Ilkas mamma för många år sedan.

Eftersom saknaden efter hennes pappa har präglat henne bestämmer hon sig för att åka för att kanske få några svar på sina frågor. Men det är lite mer komplicerat än så. Hennes far verkar ha haft en del att dölja och Ilka börjar gräva i hans förflutna.
Sara Blaedel är känd för sina deckare, böcker jag läst och som jag gillar. "Min fars hemlighet" är inte en deckare på det viset, men spännande ändå med familjehemligheter! Det är en välskriven, lättläst och underhållande bok som innehåller färgstarka karaktärer som jag vill veta mer om. Del två kommer ut i juni!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fear bubble : gör rädslan till din inre drivkraft

Intressant läsning!

8 mars 2020

Ant var militär och prickskytt inom de brittiska specialstyrkorna under många år. Han har mött många utmaningar och satt sitt liv på spel många gånger. Han har mött rädsla många gånger och i denna bok förklarar Ant hur vi kan använda rädsla som drivkraft i våra egna liv. Han ser rädsla som energi som driver honom framåt. Ant bestämmer sig för att bestiga Mount Everest. Och uppe på toppen tvingas Ant, under fruktansvärda förhållanden, konfrontera sin största rädsla: att hans fru och barn skulle få leva utan honom.

Den här boken är bra. Den är lättläst och välskriven och det är både intressant och spännande att följa Ants egna rädslor. Han använder sina egna erfarenheter för att lära ut hur man kan göra för att tänja sina egna gränser, möta sin rädsla och utvecklas som människa. Jag fann boken inspirerande och kommer ta med mig tankarna. Jag har avstått från saker på grund av rädsla, är säkert varken den första eller den sista som gör det. Men Ants bok blir en påminnelse om att försöka våga lite till när rädslan slår till!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej