Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

Hjortron och hjärtan

Efterlängtad feelgood!

25 juni 2019

"Hjortron och hjärtan" av Eva Swedenmark och Annica Wennström är den femte delen om familjen kring La Stella!

Äntligen fick vi återse alla karaktärer igen! Och det här är bra feelgood! Väldigt bra feelgood!

Författarna skriver målande, gestaltande. Det är som att återse en god vän som varit borta ett tag. En varm, kärleksfull historia om att hitta tillbaka till något du saknat. Det finns ett djupare djup i denna del upplever jag och det är positivt, det stärker bokens handling. Jag hoppas att det kommer ännu fler delar så vi får fortsätta följa Liselotte, Mario och de andra runt familjen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

När repet brister

Spännande historia!

18 juni 2019

"När repet brister" av Belinda Bauer är en riktigt bra, otäck och sorglig deckare. Boken handlar om Jack och hans två systrar som förlorar sin mamma när hon försvinner. Barnens liv förändras för alltid. Tre år senare får den gravida Catherine en känsla av att någon befinner sig i hennes hus. En obehaglig överraskning väntar henne när hon kommer tillbaka till sovrummet.

Bit för bit får man som läsare ledtrådar till hur de båda händelserna hänger ihop. Boken är välskriven och händelserik. Som mamma brister mitt hjärta för de tre barnens öde. "När repet brister är en spännande kriminalroman med en twist. Den är svår att släppa förrän boken är utläst, vilket för mig är ett gott betyg till författaren. Jag har inte läst något av Belinda Bauer förut, men vill läsa mer. Denna gav mersmak!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En i gänget?

Välskriven bok om hästtjejer!

14 juni 2019

"En i gänget?" Av Anna Bendréus Kinding är den första boken om Sanna på Tallåsen. Den riktar sig till alla hästintresserade killar och tjejer i bokslukaråldern (ca 9-12 år). Sanna längtar efter att få vara med i skötargänget på Tallåsen. Hon känner sig utanför och saknar en kompis i stallet. Den nya tjejen Julia verkar snäll, men det är något som inte stämmer med henne. Trots att hon är duktig med hästarna verkar hon vara jätterädd när hon rider. Sanna undrar varför, men det vill inte Julia prata om.

Jag läser inte ofta böcker som handlar om hästar men jag är glad att jag har läst denna. Det är en välskriven bok om vänskap, avundsjuka, längtan och hur det är att vara hästtjej! Boken är spännande och jag kan knappt släppa den innan den är utläst. Jag gillar hur författaren bygger upp handlingen och hur jag som läsare bitvis får ledtrådar till handlingen. En väldigt bra bok! Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dubbelliv

Spännande deckare

14 juni 2019

"Dubbelliv" av Flynn Berry handlar om Claire som är beredd att offra allt för att få reda på om hennes pappa är en mördare eller om han är oskyldig. Boken är skriven ur hennes perspektiv och man får som läsare följa Claires liv. Boken är välskriven och spännande. Det är kul att läsa en deckare som inte är skriven ur ett polisperspektiv, men den fångar mig inte hela vägen. Men så pass spännande att jag måste läsa vidare för att få veta slutet! Läsvärd? Absolut!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sjöbodsblues

Pärla till bok!

14 juni 2019

Denna pärla till bok får ni inte missa! "Sjöbodsblues" av Sara H Olsson är en lättsam och väldigt bra sommarbok! Den passar bra att ha med sig på en ledig sommardag. Handlingen utspelar sig i Tradviken och vi får följa fyra stycken kvinnor vars liv flätas samman i den lilla, men charmigt tråkiga Tradviken!

Jag älskar varje sekund av den här boken, det är feelgood, det är sommar, en bra handling, intressanta människor och ett oväntat slut. Det enda negativa var att boken tog slut för fort. Med sina 251 sidor går det ganska snabbt att läsa!

Sara är skicklig i att beskriva och göra handlingen levande. Det känns nästan som om man är med i själva boken! Jag vill läsa mer om människorna i denna lilla sömniga sommarby! När kommer nästa del?!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pärlsystern : Ceces berättelse

Magisk berättelse

8 juni 2019

"Pärlsystern" av Lucinda Riley är den fjärde boken om de sju systrarna som söker sina rötter och sin identitet.

Liksom de andra delarna i denna fantastiska berättelse fångas man av historien, växlandet mellan nutid och dåtid. Boken är trots sina nästan 600 sidor väldigt lättläst och jag önskar att den inte ska ta slut samtidigt som jag inte kunde släppa den. @lucindarileyofficial är väldigt bra på att beskriva miljöer, de är färgstarka och jag kan se dem spelas upp framför mina ögon.

Det här är en pärla till bok, en sagolik bok om livsöden som korsas och hur dåtiden påverkar nutiden! Det är som att säga hejdå till en kär vän när jag lägger ifrån mig boken! Saknar historien redan!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Marionetten

Bra deckare!

8 juni 2019

"Marionetten" av Louise Björnlund är en nervkittlande bladvändare! Det var svårt att släppa boken när jag väl hade börjat läsa!

En psykologisk kriminalroman där en ung man hittas mördad och lemlästad på en skärgårdsö. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras i polisens jakt på gärningsmannen och kommissarie Ewald Wermelin och Ulrika Bigård påminns om ett ouppklarat fall i England. En roman om ett brott där svaren sträcker sig decennier bakåt i tiden.

Bit för bit får läsaren ledtrådar till vad som egentligen har hänt. Louise bygger skickligt upp handlingen med spänning och oväntade vändningar. Boken är välskriven och lätt att läsa. Jag dras in i handlingen och har många tankar kring hur allt ska hänga ihop. "Marionetten" är en ruggig, spännande och jäkligt bra deckare. Värd att läsa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Brevvännerna

En mysig feelgoodroman!

4 juni 2019

"Brevvännerna" av Eli Åhman Owetz är en varm och charmig berättelse om två människor som hittar varandra genom att brevväxla.

Boken handlar om Malin som inte är lycklig i sitt äktenskap. Hon saknar närhet och någon att prata med. Erik har nyligen flyttat från Stockholm efter att ha hamnat i ett vägskäl i livet. När Erik hittar några utrivna sidor ur ett anteckningsblock i en lånebok blir han nyfiken på vem som skrivit dessa sidor om längtan och förlust. Vem är hon?

Boken är fängslande, väldigt lätt att fastna i och berättelsen handlar om kärlek, men också om att stå vid ett vägskäl. Boken handlar om att våga, att våga slänga sig ut mot något okänt. "Brevvännerna" är en mysig feelgoodroman som är lätt att tycka om. En bok som det är svårt att släppa när man väl har börjat att läsa! Det enda negativa var att den tog slut för fort!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hamilton Beach

Rekommenderas varmt!

4 juni 2019

"Hamilton Beach" av Linda Olsson är en väldigt finstämd bok. En bok om stor sorg och hur man kan ta sig ut ur sorgen.

Boken handlar om Helga som vill ta farväl av den plats som hjälpte henne att överleva den stora katastrofen som slog sönder hennes liv.

Författarens första bok "Jag vill sjunga dig milda sånger" är en av mina favoritböcker och språket i denna "Hamilton Beach" är precis lika vackert. För hon skriver vackert, Linda. Orden liksom bara flyter fram och det blir ett så fint sammanhang. Boken får mig att tappa andan för ett ögonblick. Den får mig att le och den får mig att fälla tårar. Det är en väldigt bra bok! Och jag rekommenderar den varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej