Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

Sommaren med Ava

Feelgood som lämnar ett leende på läpparna!

30 maj 2019

"Sommaren med Ava" av Anna Lönnqvist är en härlig feelgoodbok med både hjärta och smärta! Det är en väldigt varm och romantisk berättelse om vänskap, kärlek, sorg och viljan att förändra. Det är en bok om att hitta kärleken och att till slut följa sina egna drömmar istället för att lyssna på andra.

I boken får vi möta Ava, Cornelia och Alex och läsa om hur deras liv flätas samman i Sunnanby. Det är en historia jag inte vill ska ta slut!

Anna har en fantastisk förmåga att skriva levande och målande. Hennes karaktärer är lätta att tycka om! "Sommaren med Ava" är feelgood när det är som bäst. En sträckläsningsbok som lämnar ett leende på läpparna!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Glasrösten

Fantasifull bok!

30 maj 2019

"Glasrösten" av Ann Lindh Klang är en fantasifull bok om ett land där det inte står rätt till. Ett oljud håller på att dränka landet, musiken håller på att tystna! Räddningen är Aida, en flicka i den vanliga världen som ser vad som är på gång att hända, att någon själ röster!

Jag fastnade i boken, gillade den och kom att fundera på vad som verkligen skulle hända och hur livet skulle vara utan musik?

Boken är välskriven och väldigt fantasifull! Fascineras över storyn och hur allt hänger ihop! Rekommenderad läsålder: 12-15 år!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alla små lögner

En alldeles underbar bok!

23 maj 2019

Vilken underbar bok om att vilja passa in, nervositeten över att börja en ny klass, längtan efter en mamma som inte längre finns och rädslan över att inte få vänner. Lova är en alldeles underbar personlighet. Jag fattar tycke för henne och skrattar med henne åt alla tokigheter och fäller en tår över hennes mamma som hon och hennes pappa saknar. "Alla små lögner" av Anna Johansson är en underbar bok för läsåldern 9-12 år. Anna skriver målande och träffande. Språket är rappt och jag tror att en del av dem unga som läser mycket väl kan känna igen sig. Det är en bok om vänskap, kärlek, att våga erkänna att man har gjort fel och stå för det. Att våga ta konsekvenser!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Yrsel

Spännande och obehaglig!

23 maj 2019

Ok, ha ledig tid när du börjar läsa "Yrsel" av Annika Widholm för du kommer inte att kunna släppa den!

Clara har flyttat in hos kärleken Markus när hon börjar få konstiga svimningsanfall. Hon vaknar upp på ställen hon inte vet hur hon har kommit dit. Dessutom har Clara en känsla av att vara förföljd. "Yrsel" är verkligen en psykologisk thriller. Sidorna far fram och jag funderar på hur allt hänger ihop. För det hänger ihop! Historien vävs samman och är bitvis lite läskig. Jag fångades in i boken och släppte den inte förrän den var utläst. Annika skriver bra, boken är lättläst och grymt spännande och obehaglig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Timglaset

Missa inte denna pärla!

23 maj 2019

"Timglaset" av Tracy Rees är en bok jag kommer minnas med värme. Det är en väldigt mysig och kärleksfull bok.

Vi får möta Chloe och Nora i parallella berättelser. Chloe under 1950-talet och Nora mer i nutid. Jag funderar under läsningen hur allt hänger ihop men bit för bit så vävs historierna samman till en helhet!

Författaren är väldigt bra på att måla upp historien med beskrivningar och jag kan se miljöerna framför mig. Det här är en underbar bok, det är en väldigt bra feelgoodbok som berör och inte lämnar dig när du läst klart. "Timglaset" stannar kvar i tankarna och jag vill läsa mer om Nora och Chloe! Missa inte denna pärla!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sambo på försök

Feelgood när den är som bäst!

23 maj 2019

Sambo på försök" av Beth O'Leary är feelgood på riktigt!

Boken är en väldigt fin berättelse om hur kärlek kan uppstå på ett lite udda sätt, genom lappar.

Tiffy behöver någonstans att bo efter att det har tagit slut med pojkvännen Justin. Leon jobbar natt och behöver pengar. Lösningen blir att Tiffy bor i lägenheten nattetid då Leon jobbar och Leon bor där dagtid medan Tiffy jobbar.
Jag fattar tycke för huvudkaraktärerna som jag upplever som varma, härliga och genomtrevliga. Kapitlen handlar växelvis om Tiffy och Leon och vi får följa deras relation, hur den fördjupas.

Jag fastnade i boken, den var underbar att läsa och som några andra har skrivit här på Instagram så blir inte heller jag förvånad om boken blir film. Tyvärr tar boken slut för fort, jag vill läsa mer om Tiffy och Leon. Jag vill veta mer om vännerna som finns runt omkring dem. Att sluta läsa denna bok är som att säga hejdå till en vän!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett högre syfte

Spännande roman!

18 maj 2019

"Ett högre syfte" av Malin Thunberg Schunke är en väldigt välskriven roman om både vänskap, svek, kärlek, fördomar och ondska. Det är en välskriven roman som jag fastnar i. Jag fastnar i huvudkaraktärens Amirs öde, men även hans familjs kamp för Amir. Boken visar hur maktlös man kan vara som människa, hur man inte har möjlighet att påverka sitt öde trots att man egentligen bara råkade vara på fel plats vid fel tillfälle. Hur fördomar om människor kan spela stor roll, att det kanske har en avgörande del hur man blir bedömd.
Historien är lätt att läsa, spänningen håller i sig genom hela boken och jag väntar med spänning på nästa del då det här är första delen i en serie. Slutet lämnar mycket åt fantasin nämligen. Bra, läsvärd bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Staden

En förbaskat bra nagelbitare!

14 maj 2019

Ok, den här boken är ruggigt bra! Förbaskat bra! "Staden" av Camilla Sten är en nagelbitare, den kryper innanför skinnet. Nästan en klaustrofobisk känsla infinner sig när man läser boken. Camilla har lyckats gestalta och måla upp miljöerna, händelserna och personerna att de känns väldigt levande. Hennes skicklighet i att skriva målande gör också att boken blir läskig och det kommer en känsla av att man är iakttagen. Boken vävs ihop mellan dåtid och nutid och slutet är oväntat, vilket jag tycker är ett stort plus. Jag sträckläste boken, den var väldigt svår att släppa.
Jag tokgillade den här boken, även om den egentligen är utanför min comfortzon eftersom jag är rätt lättskrämd. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dolt i vatten

Fängslande thriller!

14 maj 2019

"Dolt i vatten" av Catherine Steadman är en bok som fängslar från första meningen. Den fångar mig och vill inte släppa sitt grepp om mig. Historien om Erin och Mark är spännande och väldigt välskriven! Författaren lyckas måla upp en väldigt levande historia. Jag fångas av historien, av de små twistarna som finns, av sidospåren och av huvudkaraktärerna. Det här är en väldigt bra thriller!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej