Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

Det sista livet

Spännande deckare!

13 maj 2020

När du väl börjar läsa den här boken så kommer du inte kunna sluta läsa. John Adderly är FBI-agenten som får skyddad identitet efter ett misslyckat jobb som infiltratör i USA. Han återvänder hem till sin barndomsstad Karlstad med syftet att försöka få reda på sanningen kring en ung kvinnas försvinnande tio år tidigare. Samtidigt måste han göra allt för att hans riktiga identitet inte ska röjas.

Det här är en spännande deckare och John Adderly är en spännande karaktär. Honom vill jag läsa mer om. Jag fångas av handlingen och de överraskningar som man som läsare bjuds på under läsningen. Boken är lättläst och går snabbt att läsa. Berättelsen har ett driv som gör att jag bara vill läsa en sida till och en sida till... Det är riktigt bra person- och miljöbeskrivningar i boken som är både allvarlig, spännande och lite humoristisk. Att den dessutom avslutas med en rejäl cliffhanger gör boken bara ännu bättre. Jag är väldigt nyfiken på uppföljaren, när kommer den? Hur länge måste jag vänta?

Ett sista liv lämnar ett starkt intryck och en vilja att läsa mer av författarna. En riktigt bra debut!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Museet för krossade drömmar : innanför dess dörrar v...

Vacker och sorglig historia

13 maj 2020

En historia som växelvis utspelar sig i Prag på 1980-talet, Berlin (1990-tal) och nutid i Paris. En vacker och sorglig berättelse om kärlek och att ha krossade drömmar.

Jag tyckte om den här boken. Jag tyckte om att få följa huvudkaraktären Laure genom tiden, följa hennes kärlek men även hennes sorg. Hur hon faller hejdlöst för Tomas som hon senare skiljs ifrån under dramatiska former. Vad hände egentligen med mannen hon älskade?
En bra och spännande historia. Jag tyckte att boken är vacker både invändigt och på utsidan. Titeln lockar till läsning och viljan att få samma svar som Laure söker.

Jag kom lätt in i boken, men den har en liten svacka i mitten innan jag mot slutet blir fast igen. Jag gillar när böcker växlar mellan olika tider och när man då får följa en eller flera karaktärer och hur de utvecklas.

Kände mig lite sorgsen när jag la ifrån mig boken, den hade ett bra men ändå sorgligt slut.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bokhandeln för ensamma hjärtan

Pålitlig feelgood!

26 april 2020

I denna roman möter vi Posy Moreland som har fått ärva en bokhandel i London. Tyvärr går affärerna inte så bra och Posy måste göra något åt det för att rädda sin älskade bokhandel och drömmen att bara sälja romantiska romaner! Men vägen fram för att rädda bokhandeln är snårig och dessutom måste hon komma överens med Sebastian, som även han har planer för bokhandeln.

Det är fina miljöer i boken, jag tycker att den är lätt att läsa och det är en bra bok för en lat semesterdag.

Posy är en aning velig och jag hade önskat att hon sa ifrån mer. Men jag gillar historien trots att den är ganska förutsägbar. Det är en pålitlig feelgood som är ganska mysig att läsa.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vid min sida

Läsvärd feelgood!

26 april 2020

Dominique har levt sitt liv i en bubbla som fru till en av Irlands mest framgångsrika affärsmän: Brendan Delahaye. Men bubblan spricker när hennes man en dag plötsligt försvinner, lämnar sitt företag i sticket och överger Dominique och deras dotter, som nu tvingas stå till svars för hans handlingar.
Ensam och utelämnad måste Dominique kämpa sig tillbaka och utvecklas från en tyst, lydig och ekonomiskt beroende fru till en starkare och lyckligare kvinna.
Jag upptäckte Sheilas böcker för ett par år sedan. Jag föll för hennes sätt att skriva och bygga upp sina historier. Hennes böcker fängslar mig och jag sträckläser dem. Den här boken "Vid min sida" är inget undantag. Jag sträckläste, gillade och tyckte mycket om boken. Det är Feelgood, kärlek, vänskap, hemligheter och det är bra.
Boken är lång, ca 500 sidor och det är en lång startsträcka men jag tycker ändå att det behövs för helheten. Jag tyckte om hur berättelsen byggs upp, hur Dominique måste utvecklas och stå upp för sig själv när hon blir lämnad.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blommig dräkt i Rosenbad

Fin novellsamling!

9 april 2020

Den här lilla godingen har jag läst ikväll. En novellsamling med 13 noveller där vi möter olika typer av människor, kärlek, det knöliga i livet.

Jag fastnade direkt för den här boken! Novellerna fångar mig och jag hade gärna läst mer om några av karaktärerna. Det är vardagliga problem som man får möta, vardagliga frågor som rör sig i samhället.
Jag tycker att Eva skriver bra, både lättsamt och mer allvarligt. Det är en bra blandning av allvar, humor och känslor.

En bok som passar bra att ha med sig i soffan en vardagskväll!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min fars hemlighet

Välskriven roman med mersmak!

9 april 2020

Det här är den första delen i en triologi om Ilka Jensen. Ilka får reda på att hennes pappa har dött och att hon är omnämnd i hans testamente. Det är en chock då hon inte har hört av eller träffat sin far sedan han stack från henne och Ilkas mamma för många år sedan.

Eftersom saknaden efter hennes pappa har präglat henne bestämmer hon sig för att åka för att kanske få några svar på sina frågor. Men det är lite mer komplicerat än så. Hennes far verkar ha haft en del att dölja och Ilka börjar gräva i hans förflutna.
Sara Blaedel är känd för sina deckare, böcker jag läst och som jag gillar. "Min fars hemlighet" är inte en deckare på det viset, men spännande ändå med familjehemligheter! Det är en välskriven, lättläst och underhållande bok som innehåller färgstarka karaktärer som jag vill veta mer om. Del två kommer ut i juni!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Flickan i brevet

Läsvärd!

9 april 2020

Det här är en väldigt stark, bra, sorglig och spännande bok! En bok som grep tag i mig, en bok som ibland gjorde ont i mammahjärtat att läsa. Boken är baserad på verkliga händelser där katolska kyrkan hade hem för ogifta mödrar i England och Irland under bland annat 1950-talet. Hem där kvinnor levde under slavliknande förhållanden och barn som adopterades bort mot deras mammors vilja.

Boken utspelar sig både i nutid och dåtid, där dåtidens händelser påverkar det som sker i nutid. Boken är gripande och jag tycker att de båda delarna samspelar på ett väldigt bra sätt. Bit för bit får vi ledtrådar som hjälper läsaren att se helheten.

Att boken är baserad på verkliga händelser förstärker läsupplevelsen tycker jag och jag tänker att det inte är så fruktansvärt länge sedan som det här pågick. Boken är välskriven och slutet både oväntat och överraskande. Riktigt bra bok som jag tycker att du ska läsa!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fear bubble : gör rädslan till din inre drivkraft

Intressant läsning!

8 mars 2020

Ant var militär och prickskytt inom de brittiska specialstyrkorna under många år. Han har mött många utmaningar och satt sitt liv på spel många gånger. Han har mött rädsla många gånger och i denna bok förklarar Ant hur vi kan använda rädsla som drivkraft i våra egna liv. Han ser rädsla som energi som driver honom framåt. Ant bestämmer sig för att bestiga Mount Everest. Och uppe på toppen tvingas Ant, under fruktansvärda förhållanden, konfrontera sin största rädsla: att hans fru och barn skulle få leva utan honom.

Den här boken är bra. Den är lättläst och välskriven och det är både intressant och spännande att följa Ants egna rädslor. Han använder sina egna erfarenheter för att lära ut hur man kan göra för att tänja sina egna gränser, möta sin rädsla och utvecklas som människa. Jag fann boken inspirerande och kommer ta med mig tankarna. Jag har avstått från saker på grund av rädsla, är säkert varken den första eller den sista som gör det. Men Ants bok blir en påminnelse om att försöka våga lite till när rädslan slår till!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Silvervägen

Spännande så in i norden!

10 februari 2020

Den här boken vann årets bok och jag känner mig sist på bollen att läsa den. Jag har hört mycket bra om den, men även åsikter som varit lite mer ljumma.

Så vad tycker jag? Jag stämmer in i hyllningskören, tyckte boken var gripande, bra, spännande och väl värd sin årets bok-titel. Jag har svårt att släppa boken när jag hade börjat läsa.
Mitt mammahjärta blöder för Lelle som letar efter sin dotter som varit försvunnen i tre år. Han kan inte slappna av eller släppa letandet förrän han hittar sin dotter!
Till den lilla byn kommer en dag Meja och hennes mamma. Meja är lika gammal som Lelles dotter då hon försvann och ju längre hösten går knyts deras öden ihop. När sedan ytterligare en flicka försvinner blir deras liv för evigt sammanflätade.

Det här är en bra bok. Stina är bra på att beskriva miljöer och hon skapar en obehaglig stämning. Frågan jag ställer mig är hur långt man är beredd att gå för sitt barn. Var går gränsen för vad som är rätt och fel att göra för sitt barn? Hur mycket får man hjälpa?

Boken blir mot slutet mer en psykologisk thriller och det gillar jag. Slutet är starkt, bra och en aning oväntat fast ändå inte.

Jag ser fram emot Stinas nästa bok som kommer ut nu i vår!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej