Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

Välkommen hit välkommen hem

Bra bok om ungdomar!

5 maj 2019

"Välkommen hit, välkommen hem" av Josefin Fabricius är en roman om tre ungdomar som är på väg in i vuxenlivet. De går sitt första år på gymnasiet och alla har de mål. Jag vet att tonårstiden kan vara jobbig, för en del mer och för andra mindre. Jag tycker att Josefin skriver levande, hon har fångat ungdomarna, tankarna, kärleksproblemen och funderingarna som kan finnas. Josefin gestaltar och beskriver ungdomarna bra. Själv minns jag inte riktigt att mitt första år på gymnasiet var så händelserikt som i boken. Men vår tid förändras ju samtidigt. Är ju 1000 år sedan jag själv gick på gymnasiet. 😂

Matilda, Rebecka och Alexis har det tufft på olika sätt och första året förändrar dem. Personligen känns de för unga, hade jag inte vetat att de gick första året så hade jag trott att de gick sista. Det hade känts mer naturligt med allt vad som händer i boken.

Boken är bra, språket är snabbt och rappt. Jag gillar boken och hade nog gärna sett en uppföljare till denna. Hur går det för ungdomarna?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Söta, röda sommardrömmar

Lättläst mysfeelgooddeckare

2 maj 2019

"Söta, röda sommardrömmar" av Christoffer Holst är en mysig bok! En blandning mellan feelgood och deckare! Boken innehåller allt som behövs, sommar, vänskap, mord, kärlek, grannar som skvallrar, en nyfiken journalist, romantik, oväntade vändningar och svensk sommar! Gillar det! Boken är lätt att komma in i och svår att släppa. Läser gärna mer om karaktären Cilla!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kvinna utan minne

Läsvärd bok!

2 maj 2019

"Kvinna utan minne" av Petter Lidbäck är en speciell bok. Vad händer egentligen om man tappar minnet? Vem blir man då? Mia i denna bok drabbas av oförklarlig minnesförlust. Hon minns inte sin familj och sina vänner. Mia blir en främling för sig själv.

Det här är en bok som skulle ha tjänat på att vara lite längre, nu är den rätt kort och jag hade velat veta mer, fått lite mer djup i karaktärerna. Jag tycker dock att boken är bra, den är intressant och jag får en del funderingar kring personlighet. Mia, huvudkaraktären, tycker inte om det hon upptäcker om sig själv. Vem är hon då egentligen?

Bra bok, lättläst! jag hade gärna läst lite till. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Du är aldrig ensam

Spännande nagelbitare!!

2 maj 2019

"Du är aldrig ensam" av Chevy Stevens är en bladvändare! Boken växlar mellan dåtid och nutid och steg för steg får man pusselbitar till helheten. #duäraldrigensam tar upp misshandel i nära relationer och den är bitvis obehaglig och nervkittlande vilket gör att jag bara vill läsa vidare hur det ska gå för Lindsey och hennes dotter.

Den här boken är bra och slutet är oväntat, en riktig twist som jag inte hade räknat med. Läs för sjutton!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det vackra mysteriet

Mysdeckare!

28 april 2019

"Det vackra mysteriet" är en mysdeckare. Baksidestexten ger förhoppningar om en bra bok, om spänning. Och den börjar bra, en körledare som bor i ett kloster blir mördad. Nu måste poliskommissarie Armand Garmache lösa brottet och hitta vem som är mördaren.

Boken kräver koncentration, det händer mycket. Jag gillar när det är så, men hade inte alltid mitt fokus på rätt ställe och då blev boken en aning svårläst. Författaren Louise Penny skriver bra, målande! Kommer definitivt att läsa fler böcker som är skrivna av henne.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förste man in : att leda i frontlinjen

Intressant bok!

28 april 2019

Förste man in - Att leda i frontlinjen" av Ant Middleton är en grymt intressant bok. Ant beskriver väldigt ärligt kring sin uppväxt, sin tid i det militära, överlevnadskamp, tid i fängelse och mer därtill. Samtidigt under denna tid har han fru och barn hemma. Det jag funderar på när jag läser är hur hans fru stod ut att ha en man som är i väg på uppdra. Ibland kanske inte veta om han kommer hem eller inte på grund av att uppdragen är farliga. Väldigt intressant att läsa om hans insikter, en del håller jag med om, andra inte. Jag skulle inte vilja utsätta mig för det som han har gjort!

Jag tyckte mycket om boken, kul att läsa någonting som jag vanligtvis kanske inte hade läst. Jag hade gärna sett några tankar från Ant Middletons fru, hur hon upplevde allt. Klart läsvärd bok, ur många aspekter!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Holländarn

Oerhört bra bok!

19 april 2019

Denna bok var jobbig att läsa, känslomässigt. Karin tampas med sitt förflutna, en pappa som försvann och en mamma som inte vill svara på frågor och som känns ganska rädd och har svårigheter att visa sina barn kärlek. Mammahjärtat i mig grät över barnet Karin som kände sig oälskad. Jag vill bara ta henne i min famn och krama henne. Det är en väldigt bra bok, en bok som väcker tankar och många känslor. Tankar på om.. Om Karins mamma hade vågat och gjort annorlunda, hur hade det varit då. Boken är en riktig bladvändare och jag önskar att den inte tog slut. Den kommer att stanna kvar hos mig i tankarna länge.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Toktanten

Toktant!

17 april 2019

Den här boken gillar jag! "Toktanten" av Birgitta Bergin handlar om en granne som inte skyr några medel för att få som hon vill.

Det riktigt kryper i mig när jag läser boken, jag blir galen på denna Greta Lilja och jag funderar på hur jag skulle reagera om jag bodde granne med denna mycket märkliga kvinna. Boken är jättebra, Birgitta är bra på att fånga läsaren med sin historia. Hon skriver och jag kan förställa mig miljöerna och personerna. När boken är klar känner jag mig lättad att det var en påhittad historia och inte en verklighet. "Toktanten" är en lättläst bok, en bok du fastnar i och tar till dig. Alla har vi någongång haft en märklig granne, en granne som vi inte riktigt dragit jämt med. Men aldrig av den kalibern som dessa människor råkar ut för. Tack och lov!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vita spår

Galet spännande!

17 april 2019

Ännu en gång frågar jag mig själv varför jag inte läst något av Emelie Schepp förut?! "Vita spår" är del två i serien om åklagare Jana Berzelius och liksom den första boken är den galet spännande och galet bra!

Emelie kan konsten att hålla fast spänningen från sida ett och jag vill bara fortsätta läsa för att se hur det går. Jag tycker om att det finns en grundstory som går som en röd tråd från bok ett, det gör boken ännu bättre och jag antar att jag får mer pusselbitar till vem Jana är när jag läser nästa del. Språket är målande och något jag uppskattar är att det är korta kapitel, vilket gör att det händer mycket. Jag är såld på boken! Grymt imponerad!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej