Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

En trött mammas dagbok

Underhållande feelgood!

16 april 2019

"En trött mammas dagbok" av Gill Sims är en väldigt rolig, dråplig, fräck, humoristisk, allvarlig och väldigt bra bok!

Ellen är en 39 årig mamma som inte är som många andra mammor. Jag skrattar högt många gånger medan jag läser boken, känner igen mig emellanåt och vill ha skämskudde när Ellens svägerska Louisa dyker upp!
Det är en bok att känna igen sig i, den har ett fräckt språk, den är underhållande och jag lägger undan den med ett leende. Jag hade roligt när jag läste denna!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skuggsystern : Stars berättelse

Fantastisk bok!

13 april 2019

"Skuggsystern" av @lucindarileyofficial är liksom de två tidigare delarna en helt fantastisk bok. Blandningen av två historier, en i nutid och en i dåtid som vävs ihop är underbar. Det är romantik, det är längtan, värme, dramatik och så mycket mer. Den här serien om de sju systrarna tar som jag skrivit förut andan ur mig och jag tycker att denna del är den bästa av de tre som kommit ut.

Jag började läsa boken igår och släppte den nu när den var klar. Det är en "jag vill läsa vidare men jag vill inte att den ska ta slut" bok.

Lucinda skriver väldigt målande och beskrivande. Det går att ta på de känslor som Star och Flora känner 100 år emellan. Jag älskade boken och längtar till att nästa del ska ges ut!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hem till Scupper Island

Mysig feelgood!

9 april 2019

"Hem till Scupper Island" av @kristan.higgins är en bok jag fastnade i och inte riktigt ville släppa ifrån mig. Det är en mysig bok, en bok om att förlåta och låta sig förlåtas. En bok om att hitta hem till något man varit borta från och det är en feelgood bok. En bok skriven med värme. Det är en bok om att göra upp med sitt förflutna, hitta sin framtid och veta vad man vill göra med sitt liv. Det är även en bok om sorg, efter en försvunnen pappa som ingen vet var han har tagit vägen.

Kristan skriver väldigt målande och lyckas göra relationerna levande och målande. Just relationerna är bokens styrka tycker jag. Författaren skildrar dem på ett väldigt äkta sätt.

Hunden Boomer har en stor plats i handlingen och jag älskar den stora hunden! Den passar så bra in i handlingen. Boken är bra, jag gillar den! Den lämnar en glad känsla och en känsla av att jag vill läsa mer om Nora och de andra på Scupper Island.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Mitt hjärta är ditt - BOK SIGNERAD AV ANNA JANSSON

Nervkittlande bladvändare

6 april 2019

"Mitt hjärta är ditt" är en nervkittlande bladvändare! Boken väcker frågor hos mig om vad som är rätt och fel. Är det rätt att göra vad som helst för att rädda sitt barn? Även om det är olagligt eller kontroversiellt? Som mamma till två kan jag förstå varför och funderar själv på hur jag skulle göra om jag var i samma situation?

Boken är grymt spännande och det kryper i kroppen på mig under läsningen. Jag vill veta hur det går, men jag vill inte att boken ska ta slut.

Mitt hjärta är ditt är en av de bästa böckerna om poliserna Maria Wern och Per Arvidsson! Anna Jansson är en otroligt bra författare, jag bugar och bockar! Imponerande! Läs!!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Liten tvåa med potential

Mysig feelgood

6 april 2019

Den här boken gillade jag. "Liten tvåa med potential" är en lättläst och urmysig feelgoodbok! Storyn växer ju mer jag läser och jag hoppas att det kommer en fortsättning. Jag är liksom inte klar med huvudkaraktären Sofia! Jag vill veta mer! Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det kommer aldrig vara över för mig

Underbar bok!

23 mars 2019

"Det kommer aldrig att vara över för mig" av den fantastiska författaren Mhairi McFarlane är en bok som är fylld av humor, kärlek, värme och charm! Georgina som precis blivit arbetslös och gjort slut med sin pojkvän är en charmig karaktär. Hon verkar orädd men är innerst inne en tjej som är rädd för att inte bli omtyckt. Det är en varm bok, en rolig bok. Jag skrattar när jag läser, jag fäller en tår och boken är bara så där underbar som böcker av Mhairi McFarlane är. Det jag gillar extra mycket med denna bok är att den inte är lika förutsägbar som de tidigare böckerna. #detkommeraldrigvaraöverförmig är den bästa av hennes böcker. Den är en bladvändare och svår att släppa! Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Under två timmar

Tänkvärd bok!

23 mars 2019

Staffan, småbarnsförälder mitt i livet som tappat allt självförtroende och vill bli någon att räkna med. Han tycker inte att han är värd sin fru, har dåligt humör och bråkar med sina barn. Han anmäler sig till Göteborgsvarvet och målet är att springa under 2 timmar. Fast, vill han egentligen? Vad vill han? Vad känner han? Mycket välskriven roman, får mig att fundera över prioriteringar i livet och hur vi egentligen mår ute i samhället. Vad är viktigt för att må bra? Intressant med en man som huvudperson även om jag blir grymt irriterad på honom med jämna mellanrum i boken. Ibland känns han egoistisk och att han bara tänker på sig själv och inte kan ta in de som borde stå honom närmast - hans familj. Jag gillar boken, den får mig att reagera och tänka till.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Manhattan Transfer

Coolt och modigt i New York!

23 mars 2019

"Manhattan Transfer" är en bok jag gillade väldigt mycket! Det är en bok om att våga, att finna sig själv och att bli självständig! Vienna ger sig av till New York med drömmen om att bli fotograf och lämnar en jobbig separation bakom sig hemma i Sverige. Jag gillar huvudkaraktären Vienna, hon kastar sig ut utan skyddsnät och vågar! Hon är modig, kaxig, eftertänksam och sårad. Men hon vill något! Vienna vågar det jag aldrig skulle ha vågat. Det här är en bra debut av Katja och jag hoppas att det kommer fler böcker! Katja skriver levande och det gör att jag lätt kan se miljöerna och karaktärerna framför mig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förlåt för hålet

Bra bok om vänskap och känslor!

23 mars 2019

"Förlåt för hålet" av Hanna Landahl är en väldigt bra barnbok om att inte riktigt förstå sig själv alla gånger. En bok om vänskap, att inte kunna förklara sina egna känslor och sitt beteende. Och det är en bok om att bli sviken av sin bästa vän och att sakna sin mamma som är på andra sidan jorden och jobbar. Boken handlar om Aston som är 10 år och har både adhd och autism. Det är en finstämd bok, en nära bok som är väldigt lätt att läsa och ta till sig. Man kan ta på Astons ilska när han blir arg och det går att känna hans saknad efter sin mamma. Man kan även känna hur mycket Aston tycker om sin morfar som tar hand om honom. Hanna skriver målande och gestaltande och det gör karaktärerna väldigt levande och personliga. Jag gillade den här boken jättemycket och skulle rekommendera den för lässugna barn från 8 år och uppåt! En lyckad barnboksdebut!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej