Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

Britt-Marie var här

Britt-Marie tar plats!

24 november 2019

Britt-Marie, 63, är faktiskt inte passivt aggressiv. Det är bara det att smuts, repor och felaktigt organiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. Hon har just lämnat ett 40-årigt äktenskap och liv som hemmafru, och det enda arbete hon kan få finns i Borg, ett finanskrisdrabbat samhälle vid en väg där allt är nedlagt utom den ölstinkande pizzerian.

Det här är både en rolig och sorglig bok. Britt-Marie är.. ja.. en irriterande person. Stackars flickan på arbetsförmedlingen får ganska snabbt erfara det. Samtidigt är Britt-Marie en ganska ensam och ledsen kvinna, som nog egentligen bara vill ha en familj omkring sig.

Boken är bra, den växer ju mer jag läser och jag både skrattar och blir tårögd. Jag gillar hur Fredrik använder språket, med liknelser som får mig att le. Jag tycker även om hur han får berättelsen att både vara humoristisk och sorglig. Det vävs ihop bra! Man reagerar när man läser boken och jag blir grymt irriterad på denna kvinna för att i nästa sekund känna ett stort medlidande med henne. Det är högt och lågt! Boken är lättläst och jag gillar att Britt-Marie äntligen får ta plats!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Paris försvunna döttrar

En fantastisk berättelse!

24 november 2019

En morgon på väg till arbetet hittar Grace Healy en övergiven resväska vid Grand Central Station. För nyfiken för att stå emot öppnar hon den och finner tolv fotografier på olika kvinnor. Väskan har tillhört en kvinna vid namn Eleanor Triggs, ledare för ett kvinnligt spionnätverk under andra världskriget. Tolv av de kvinnor som sändes ut på uppdrag runtom i Europa återkom aldrig och deras öden förblev okända.

En fantastisk bok som är inspirerad av verkliga händelser under andra världskriget. Det märks att författaren har gjort en bra research innan hon skrev boken. Berättelsen är levande och detaljrik. Kvinnorna står i fokus, kvinnor som visar gränslöst mod och vilja när de står inför fruktansvärda omständigheter. Det är en fantastisk berättelse om vänskap, systerskap, mod, vilja och kärlek. Pam Jenhoff skriver fängslande och spännande, jag vill bara läsa en sida till, och en sida till.. Det var svårt att släppa boken. En bok jag hoppas blir nominerad till årets bok nästa år!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett litet steg på vägen

En pärla till bok!

19 oktober 2019

Vilken pärla till bok! Jenny gör oss bortskämda med underbara berättelser som man kan relatera till och känna igen sig i. Denna är inget undantag. Vi får i boken följa Stella och hennes son Felix. Felix har det jobbigt i skolan och när Stella måste tacka ja till en ny tjänst på jobbet där hon åker runt för att utvärdera hotell och upplevelser i Norden får Felix följa med på hennes första uppdrag uppe i fjällen.

Boken är lättläst, den fångar mig och jag har svårt att släppa den. Historien är varm och full av kärlek.

Miljöbeskrivningarna är detaljrika och känslan av att vara där i den miljön är påtaglig. Jag tycker väldigt mycket om historien och människorna runt omkring. Hade gärna besökt Fröliden känner jag.

En vacker och känslosam historia om en ensamstående mamma som försöker få livet att gå ihop. En väldigt bra feelgoodbok, som Feelgood ska vara! "Ett litet steg på vägen" är en bladvändare som jag mår väldigt bra av att läsa! Jag lägger ifrån mig boken med ett leende och känner mig varm i själen efter att ha läst denna berättelse. Jenny är verkligen skicklig på feelgood. Må hon skriva fler böcker fort!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

PS från Paris

Rekommenderas varmt!

19 oktober 2019

Men åååhhh, alltså den här boken får ni inte missa! Det här är en väldigt vacker berättelse om Mia och Paul som inte vill förälska sig i varandra. Mia flyr till Paris för att få en paus från sin otrogna man. Författaren Paul flyttar till Paris för att få skriva i lugn och ro.

PS från Paris är en roman med mycket kärlek och värme. Jag småler ibland, skrattar högt ibland. Men mest av allt njuter jag av att läsa denna bok. Marc har lyckats förmedla många känslor och stämningar i boken. Den är välskriven och jag tycker att den är lätt att läsa då sidorna flyger fram. Jag har svårt att lägga ifrån mig denna roliga, vackra, rörande och charmiga berättelse.

Missa den inte om du gillar feelgood! Den är värd sin lässtund. Rekommenderas varmt!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det lilla galleriet i solen

Härlig berättelse!

3 oktober 2019

Det här är en berättelse om att börja om på en helt annan plats där inget blir som man har förväntat sig.

Julia flyttar med sin sambo och son till Kapstaden i Sydafrika när sambon Tom får ett jobb där. Men väl där blir inte livet så bra som hon trodde.

Det här är en välskriven och lättläst roman om kärlek, vänskap och att hitta sig själv i det nya.

Boken är riktigt bra och har ett driv framåt vilket gör att den går ganska fort att läsa. Bra gestaltningar gör att det är lätt att leva sig in i historien. Tyckte väldigt mycket om den här boken och på det sättet @mariesammeli skriver. Hoppas på att få läsa mer av henne!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bokcirkeln vid världens ände

fängslande berättelse

3 oktober 2019

Frida kan fängsla sina läsare med sitt berättande. Det här är en fantastiskt fin historia om både sorg och glädje. Berättelsen är välskriven och lätt att komma in i men är betydligt svårare att släppa i från sig.

Berättelsen handlar om Patricia som åker till Sverige för att försöka få reda på vad som hände hennes syster Madeleine, som försvann från den frikyrkan i Ljusskär hon hade åkt för att praktisera i.

Väl i Ljusskär träffar Patricia en grupp omaka kvinnor som förenas genom sin bokcirkel. Mellan de litterära samtalen börjar kvinnorna nysta i Madeleines mystiska försvinnande. Vad var det egentligen som hände den där sommaren?

Jag tycker väldigt mycket om @fridaskyback_author böcker och denna är inget undantag. Det här är en charmig historia, det är även en historia om vänskap, hopp och kärlek. Om hur kärlek och vänskap kan läka sår och hjälpa till att börja om på nytt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bergens stjärnor

Ännu en fullträff av Jojo Moyes

29 september 2019

Det är ingen hemlighet att jag tycker om Jojo Moyes böcker. Jag tycker att hon är fantastiskt bra på att skildra livsöden, personer och miljöer. Jag kan lätt leva mig in i hennes böcker, det känns som om jag är med i berättelsen. Hennes nya bok "Bergens stjärnor" är inget undantag.

Här tas vi med till en avlägsen del av Kentucky i slutet av 1930-talet, en period då det finns väldigt tydliga normer och regler hur kvinnor ska vara. Vi får möta en grupp kvinnor som startar ett ridande bibliotek för att kunna leverera böcker till de som inte kan eller vill ta sig ner till staden. De rider ut i ur och skur och möts av både glädje, förväntan men även av misstro och upprördhet. Så här ska verkligen inte en kvinna uppföra sig.

Mellan kvinnorna växer en djup vänskap fram, de hjälper varandra, de stöttar varandra och de uppmuntrar varandra att leva sina liv, att få göra sina egna val! Jag tycker att boken är välskriven och den innehåller så mycket, det är vänskap, kärlek, normer, värden, modiga kvinnor, sorg och glädje. Den ger en bild av hur det var att leva på den tiden som kvinna.

Vi får i boken även möta rasmotsättningar mellan vita och svarta och det gör mig upprörd hur man kan tro att bara för att man har en mörk hudfärg så är man som människa mindre värd. Även här stöttar denna grupp av kvinnor varandra mot de (män) som tycker annorlunda. Kunskap är makt och genom att få ut böcker till de som inte kunde ta sig till staden kunde även de få kunskap och kanske lite mer makt över exempelvis sin vardag.

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken. Den är en av hennes bättre och att den bygger på en verklig historia om det ridande biblioteket gör den ännu bättre.

Jojo Moyes kan berättandets konst, hon kan fängsla sina läsare med sina ord och jag lägger i från mig boken med ett leende. Den här är riktigt bra!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kvinnornas stad

Fantastisk bok!

2 september 2019

Oj vilken bok! Jag dras in i handling i 1940-talets New York och berättelsen om nittonåriga Vivian som skickas från internatskolan till sin faster Pegs charmiga men ökända teater på Manhattan.

Kvinnornas stad är en berättelse om kvinnor som har levt som de verkligen är. De tar för sig och är bitvis ganska radikala. De lever före sin tid och bestraffas för det.

Det är en fantastisk roman, en trollbindande berättelse om kärlek och frihet. En berättelse om att både finna sig själv och sin egen lycka.

Jag älskar berättelsen om Vivian och alla runt omkring. Det är en berättelse som fångar mig och inte släpper taget om mig förrän den är slut. Tyvärr tar den slut för fort och lämnar mig med sorg att den är just slut, att jag inte kommer att läsa den för första gången igen.

Elizabeth Gilbert kan konsten att skriva beskrivande och gestaltande och miljöerna i boken blir levande. Det här är en hyllning till kvinnorna och En helt fantastisk bok! Läs den!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilse på Nya Zeeland

Härlig dagboksskildring av resa!

2 september 2019

Två systrar och ett backpackeräventyr på bland annat Nya Zeeland. Det är en smårolig bok skriven i dagboksform. Lätt att läsa och boken har ett högt tempo. I boken skildras systrarnas liv med allt vad det innebär att leva på resande fot. Vi får följa dem på jobb de har, utflykter, läsa om deras utmaningar.

Jag gillade boken väldigt mycket. Den är skriven med glimten i ögat och den är ärlig. Kul sätt att berätta för dem som finns därhemma vad man får uppleva när man är på resande fot! Extra plus för bilderna som finns med!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej