Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

Arvet

Ruggigt otäck!

19 april 2019

"Arvet" av Yrsa Sigurardóttir är otäck! Den är spännande och på gränsen till läskig. Boken fångar mig från första sidan och den är svår att lägga ifrån sig.

Författaren bygger upp spänningen och den känns nästan klaustrofobisk, det kryper i kroppen och det är nästan så jag vill kolla över axeln så att det inte står någon och lurpassar på mig där.

Väldigt bra bok denna första del om polisen Huldar och barnpsykologen Freya.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Försoning

Välskriven och svår att släppa!

16 april 2019

"Försoning" av Anneli Fichtelius är en bok jag kommer att minnas ett tag. Den börjar som en klassisk feelgoodroman med kärlek och värme. Boken handlar om Alice och Anders som finner varandra, blir kära och vill bilda familj. Deras kärlek är stor och stark.

Sen övergår boken till att bli både mörkare och tyngre. Jag är fast i boken och kan inte släppa den, jag måste få veta hur det går för Alice och Anders!

Boken är välskriven, relativt kort (288 sidor) och lättläst. Jag tyckte att den var lätt att fastna i. Författaren lyckas att berätta om ett ganska jobbigt ämne, hon skriver beskrivande och jag kan se miljöerna framför mig.

Jag tyckte att boken var väldigt bra, både lätt och tung att läsa. Den är romantisk, den är otroligt sorglig och den andas hopp!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svindlande höjder

Inte min typ av bok.

7 april 2019

"Svindlande höjder" av Emily Brontë ses som en klassiker. Jag älskade boken "Jane Eyre" som är skriven av Emilys syster Charlotte och hade därför höga förväntningar på denna. Men nej, jag gillade den inte alls. Tycker att boken är rörig och mörk i sin handling. Det är jobbig att läsa och jag känner inte alls att jag gillar den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Snöfall över strandcaféet

Mysig feelgoodläsning!

10 januari 2019

Snöfall över strandcafeet av Lucy Diamond är en pärla! Jag fastnade från första sidan och läste tills den tog slut. Det var kul att få läsa mer om karaktärerna som fångade mig i första boken. Jag tycker väldigt mycket om Evie, bokens huvudkaraktär. Hon känns så genuint trevlig! Jag vill bara besöka hennes café och sitta där! Boken är lätt att ta till sig, den är lättläst och relativt kort vilket gör att den går snabbt att läsa! Jag lägger i från mig denna bok med ett leende på läpparna och hoppas på ytterligare en till bok om Strandcafeet. Mysig läsning!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Älskar, älskar inte

Mysig feelgood med mycket värme och kärlek

26 januari 2019

"Älskar, älskar inte" av Eleonor Sager är en fängslande historia. Vilken debut! Historien om de båda systrarna Emilia och Madelen är väldigt bra, jag vill bara läsa några sidor till samtidigt som jag inte vill att boken ska ta slut. I boken får relationerna ta stor plats och Eleonor lyckas verkligen att skriva dessa levande. Jag som läsare kan leva mig in i boken och se personerna framför mig, jag kan leva mig in i hur de känner. "Älskar, älskar inte är en bok om kärlek, vänskap, systerskap och att ta reda på vad man vill med sitt liv. Boken är väldigt mycket feelgood, väldigt mycket värme och kärlek och jag önskar att det fanns fler delar skrivna om systrarna Lind! Längtar efter nästa del! Rekommenderas varmt!

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

600 mil till dig

Härlig feelgood med en stor portion kärlek!

16 november 2020

Började läsa den här boken i går när jag vaknade och släppte den inte förrän den var slut. Kärlek, längtan, förbjudna känslor och vänskap. Jag slukade boken och hade ett leende på läpparna när den var slut.

"600 mil till dig" är en härlig feelgood och en äkta romantisk kärleksroman. En sådan där bok där den spirande romansen och passionen får utrymme! Berättelsen är levande, lättläst och känslorna känns igenom boken. Jag hade velat göra berättelsen längre, fått dyka djupare ner i karaktärerna, veta mer om dem. Men sammanfattningsvis är det här en härlig och mysig feelgood med en stor portion kärlek som överlever stora avstånd. Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jul i krinolin

Oemotståndlig bok med mycket julkänsla och kärlek

16 november 2020

Boken tar oss med till december 1870. Den unga Lovisa Lind står ensam i världen. Hon har haft en svår tid, men har fått ett arbete i gotteboden hos Fru Brask och planerar för att emigrera till Amerika för att börja om. Först ska hon bara hjälpa till med konfekten på baron von Drevers vinterbal. Attraktion uppstår, men kan verkligen en baron förälska sig i en fattig karamellkokerska? Och det vilar något sorgset och kusligt över godset. Lovisa dras in i en karusell av mystiska hemligheter och en omöjlig förälskelse.

Jag har inte läst något av Amanda Hellberg förut men jag tyckte verkligen om det jag läste. "Jul i Krinolin" är hennes första romancebok och den är väl värd att läsa. Boken innehållet mycket känslor, kärlek, sorg, komplikationer och hopp. Jag fastnade i berättelsen och ville inte att den skulle ta slut. Boken har ett bra språk, är lätt att läsa. Den är både spännande och lite ruskig och du måste bara läsa en sida till för att få veta hur det går.

"Jul i krinolin" är en mysig och oemotståndlig bok med mycket julkänsla och kärlek. Passade mig perfekt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett rent helvete

En bok jag tyckte mycket om!

16 november 2020

Det här är en bok jag tyckte mycket om. Jag tycker att Anne lyckas få fram karaktärernas personlighet och känslor på ett fantastiskt sätt. Boken är gripande, humoristisk och allvarlig - allt på en gång!

"Ett rent helvete" är en berättelse om oväntade möten, missförstånd och att hitta lyckan där man minst anar det. Jag tycker om Daunta, hon är en underbar karaktär och jag tycker om hur hon försöker med små gester hjälpa sina kunder att det goda i livet och uppskatta det som de redan har. Även om hennes gester ibland missförstås. Boken är välskriven och fylld med värme och känslor.

"Ett rent helvete" är en underbar och underhållande berättelse om relationer och att hitta sig själv. Det är en bok jag rekommenderar varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lovisas val

En underbar karamell!

16 november 2020

När den här boken trillade mer i brevlådan kändes den som en fin karamell och den känslan fortsätter när jag väl har läst boken! Jag älskade varje sida av den här berättelsen och ville inte att den skulle ta slut.

"Halleholm - Lovisas val" är en underbar feelgoodpärla. Det är en familjesaga med en familjefejd som sträcker sig från dåtid till nutid, det är kärlek med förhinder och vänskap. Det är sömnad, kanelbullar och det är en varm berättelse som både är humoristisk men samtidigt allvarsam.

Jag älskar historien om Lovisa, hennes farmor Amelia och hennes farfar Johan och hur händelser då påverkar nutiden och relationerna till släkten. Ruth väver ihop dåtid bra med nutid och berättelsen får en helhet. Jag tycker om hur jag nästan kan känna doften av kanelbullar som Lovisa bakar.

Det här är bra feelgood. En bok att krypa upp i soffan med och bara njuta! Lyckost dig som inte har läst den! Ser fram emot fortsättningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej