Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

Ett rent helvete

En bok jag tyckte mycket om!

16 november 2020

Det här är en bok jag tyckte mycket om. Jag tycker att Anne lyckas få fram karaktärernas personlighet och känslor på ett fantastiskt sätt. Boken är gripande, humoristisk och allvarlig - allt på en gång!

"Ett rent helvete" är en berättelse om oväntade möten, missförstånd och att hitta lyckan där man minst anar det. Jag tycker om Daunta, hon är en underbar karaktär och jag tycker om hur hon försöker med små gester hjälpa sina kunder att det goda i livet och uppskatta det som de redan har. Även om hennes gester ibland missförstås. Boken är välskriven och fylld med värme och känslor.

"Ett rent helvete" är en underbar och underhållande berättelse om relationer och att hitta sig själv. Det är en bok jag rekommenderar varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tidsbrott

Spännande ungdomsbok

16 november 2020

Tidsbrott är den första delen i serien Evigheten. Boken är en historisk sci-fi om att resa i tiden, skydda historien och kämpa mot dem som vill förändra världen för alltid.

Berättelsen handlar om Kevin som dras in i en värld fylld av tekniska under, tidsresenärer, lögner och intriger. Det var nog det sista som Kevin väntade sig när han rymde från boendet utanför Luleå.

"Tidsbrott" är en välskriven ungdomsbok som lyckas behålla spänningen från början till slutet. Jag vill veta vad som händer härnäst, så det är lite svårt att släppa boken. Tycker om hur Mathias bygger upp och väver ihop sin historia med både nutid och dåtid.

Bokens rekommenderade läsålder är 12-15 år, men jag skulle mer rekommendera den för 14 år och uppåt. Tror att boken kan bara för svår för en del 12-åringar.

Tidsbrott är Mathias debutroman och en bra sådan! Och kolla in omslaget! Så snyggt!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Goda rån är dyra

Underhållande och lättläst!

16 november 2020

Pensionärsligan är tillbaka! "Goda rån är dyra" är den fjärde boken om Märtha och hennes vänner. I denna bok genomför Pensionärsligan en stöldkupp mot Stockholms auktionsverk. När polisen börjar fatta misstankar tvingas Märtha och hennes vänner att fly ut på landsbygden.

"Goda rån är dyra" är en humoristisk berättelse som blandas med allvar. Deras upptåg får mig att skratta. Det är en välskriven bok skriven med värme och kärlek och man fattar tycke för Pensionärsligan och deras arbete för att rädda det lilla samhället där det mesta är stängt. De arrangerar kosläpp och spökvandringar för att få turister att besöka bygden.

Men snart vaknar polisen till liv och är Pensionärsligan på spåren! Ska de klara sig undan lagens långa arm?

Underhållande och lättläst historia som du inte får missa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kirurgens dotter

Spännande berättelse med högt tempo

16 november 2020

Det här är en berättelse med högt tempo och det är svårt att förutse vad som ska hända härnäst. "Kirurgen" är en spännande berättelse om familjerelationer, men den handlar även om kärlek, sorg, rasism, mycket hemligheter och det finns drama. Författarna lyckas väva in etiska dilemman i sin historia vilket ger boken ett bra djup. Men jag tycker samtidigt att boken blir lite för lång och För mig blir vissa partier lite långsamma.

Trots allt är det en välskriven berättelse om en familj som får det tufft när det blir en maktkamp mellan mamma och dotter.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skuggan bakom dig

En bladvändare!

16 november 2020

"Skuggan bakom dig" är den andra delen i deckarserien om polisen Kristoffer Bark och vilken bladvändare! Herregud! När jag väl hade börjat läsa boken höll jag kvar i den tills den var slut.

Vi kastas direkt in i handlingen, Kristoffer och hans grupp har fått ett ouppklarat brott på sitt bord. En försvunnen lågstadielärare som senare hittas mördad. Kristoffer upptäcker att utredningen har sina brister, man har bland annat inte undersökt ordentligt de hot som hon utsattes för innan hon dog.

Berättelsen är så snyggt skriven och uppbyggd. Jag dras in i handlingen och det händer saker hela tiden. Dessutom blir jag lurad och inser inte förrän i slutet vem som det inte går att lita på. Anna har lyckats bygga upp en spänning som håller i sig genom hela boken. Det är nervkittlande, men det går inte att lägga ifrån sig boken. Välskrivet med bra person och miljöbeskrivningar. Anna Jansson kan det här med deckare och att skriva fängslande. Jag rekommenderar boken varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Renias dagbok

Gripande läsning

16 november 2020

Renia är en 15 årig judisk flicka som 1939 skriver sin första dagboksanteckning. Hon skriver sedan fram till 30 juli 1942 då hon skjuts ner av tyska soldater i den lilla Polska staden Przemyśl.

I hennes dagbok får vi läsa om det mesta som händer i hennes liv. Det är roliga och vassa beskrivningar av klasskamrater, men även anteckningar om saknaden efter mamman, kärleken till pojkvännen. Renia är en flicka som drömmer om att bli poet, en dröm som krossas när Tyskland invaderar Polen.

I dagboken får vi även läsa om hur våldet och kriget kryper närmare. Det är en gripande skildring av ett liv som levs under andra världskriget. "Renias dagbok" är en viktig bok, vi får inte glömma det ohyggliga som har hänt. Jag blir väldigt berörd av förordet och epilogen som är skrivet av Renias syster Elizabeth i nutid. Hur kriget påverkade dem och hur stor saknaden är efter Renia.

Det är en viktig skildring av ett fruktansvärt krig där många människor fick lida och där många familjer slets isär. Må det inte hända igen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Glasveranda med sjöutsikt

En härlig må-bra-bok!

24 oktober 2020

Jag har inte läst något av Hanna Blixt förut men hennes bok ger mersmak. Det här är skrivet med mycket värme och kärlek och jag tyckte om varenda sekund av läsningen. Det är en vintrig feelgood som gör att jag börjar längta efter ledighet och jul, även om boken inte riktigt handlar om jul.

Det är underbara karaktärer som Hanna beskriver och gestaltar på ett väldigt levande sätt. Man kommer dem nära, lär känna dem. Det är vänskap, kärlek och livsöden som korsar varandra och flätas ihop. Boken är svår att släppa, det är något med berättelsen som gör att jag måste läsa vidare. Berättelsen berör mig både till skratt och till tårar och jag älskar språket som är väldigt levande.

"Glasveranda med sjöutsikt" är en mysig och härlig må-bra-bok! En sådan där bok man inte vill ska ta slut. En bok jag kommer att minnas och vilja läsa om! Rekommenderas varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kanske den här gången

Charmig feelgood

24 oktober 2020

Mimi träffar den charmige Cal när hon hälsar på sin pappa som är nyinflyttad i den lilla byn Goosenrook i Cotswold. Men deras första möte blir allt annat än romantiskt och hon åtrvänder till London för att satsa helhjärtat på karriären. Mimi inser att det nog inte kan bli något annat än vänskap mellan dem.

Jag gillar verkligen den här boken och hur Jill bygger upp sin berättelse. "Kanske den här gången" är en berättelse om både djup sorg, glädje, vänskap och kärlek. Det är härliga karaktärer och miljöer som får mig att vilja åka dit. Det är en berättelse som väcker tankar, känslor och den gör mig glad. Jill Mansell kan skriva underbara berättelse helt klart och hon gör det med stor värme. Jag hoppas att fler av hennes böcker blir översatta till svenska.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Egenmakt

Feelgood ur ett manligt perspektiv

22 oktober 2020

"Egenmakt" är den tredje delen om distriktsläkaren Martin där vi får följa Martin i vardagen på arbetet och livet i övrigt med sin familj, vänner, barn, bonusbarn, kärlek och exfru. Han har nu den stora familj han alltid har velat haft. Men så händer något som gör att relationen med sambon blir orolig och situationen håller på att glida honom ur händerna.

Det här är en mycket välskriven bok med både bra flyt och driv framåt. Erika skildrar vardagshändelser väldigt realistiskt och gestaltande. Man kommer verkligen karaktärerna nära och kan känna deras känslor. Jag tycker om att Erika har valt att ha en manlig huvudkaraktär, att vi får se historien ur hans synvinkel.

Det här är tre böcker om kärlek, vänskap, sorg, att försöka få ihop livspusslet med allt vad det innebär. "Egenmakt", "Modermakt" och "Livmodermakt" är tre väldigt bra böcker som har varit underbara att läsa! Och det är med viss sorg jag avslutar den sista boken om Martin och hans familj!

Jag hade höga förväntningar på den här, tredje boken och de infriades! Har du inte läst så har du tre mycket bra feelgoodböcker att läsa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej