Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

I ljuset dansar skuggor

Spännande och obehaglig

22 oktober 2020

Elina har hemska syner, minnesluckor och lider av ångest utan att riktigt veta varför. Hon vill ha kontroll över sitt liv, inte vakna upp och vara på väg någonstans och inte veta vart. Det finns ett mörker inom henne som hon inte vill uppleva.

Samtidigt sker det ett makabert mord på en ung kvinna och det är startskottet för en lång utredning av liknande mord runt om i Stockholm. Mord som Elina har information om, information som bara ett fåtal känner till.

Charlottes debutroman är en spännande och obehaglig (lite för obehaglig för mig) historia. Det är spännande och komplexa karaktärer med en upplösning som jag inte hade kunnat förutse. Boken är välskriven och tempot högt! Det är en bra debutroman. Väl värd att läsa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Att välja : även i helvetet kan hoppet spira

Gripande!

22 oktober 2020

Edith visar i sin bok att många håller sig själv som fångar, låsta av rädslor, oro eller det förflutna. Hon visar också hur var och en kan hitta nyckel till frihet.

Edith är sexton år när hon skickas till Auschwitz med sin familj. Men vistelsen där är bara en del av den här starka boken. Edith led i många år efter kriget av skuldkänslor och posttraumatisk stress. Först efter att ha besökt Auschwitz 35 år efter krigets slut kan hon förlåta sig själv. Edith utbildar sig till psykolog och varvar sin egen starka historia med berättelser om människor hon har hjälpt genom åren.

"Att välja" är en stark och gripande bok som jag kommer bära med mig länge. Det är en bok om att inte stanna kvar i det förgångna utan att se vad man verkligen har. Vi ska släppa det vi inte kan förändra och fokusera på nuet. Lev nu!

Edith var i helvetet och vände, men lyckades och valde att ta sig tillbaka till livet. Jag tar med mig många av hennes tankar och tänker vidare. "Att välja" är definitivt en bok jag kommer att vilja läsa igen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett litet korn av sanning

Svårt att sluta läsa när jag väl börjat!

29 september 2020

Ännu en gång får jag möta akutläkaren Tekla, en stark karaktär som sticker ut och inte gärna tar skit. Hon arbetar hårt, verkar tuff men är ganska sårbar och destruktiv. "Ett litet korn av sanning" är den andra delen om läkaren Tekla Berg på Nobelsjukhuset i Stockholm.

Liksom förra delen är denna spännande och till viss del väldigt oförutsägbar. Det är ett bra driv i språket och tempot genom boken är högt. Jag tycker att Christian skriver väldigt målande om både personer och miljöer och jag skulle inte ha något emot om böckerna blev en tv-serie.

"Ett litet korn av sanning" är en väldigt spännande historia med sjukhusmiljöer och intriger. Det är svårt att släppa ifrån sig boken, bara en sida till... Läs om du inte har läst!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vi ses i Havanna

En underbar bok!

29 september 2020

Vi möter två parallella historier i denna underbara bok. Dels Elisa som bor med sin familj i 50-talets Kuba och så Marisol, barnbarnet, som i nutid får uppdraget att sprida sin farmors aska i hemlandet. Det land Elisa tvingades lämna.

På resan får Marisol veta så mycket om familjens historia än hon kunde ana. Hon faller också för en man som hon upptäcker lever med farliga hemligheter.

"Vi ses i Havanna" är en underbar bok! Det är ett fantastiskt språk och en spännande historia som målas upp. Boken innehåller många starka känslor och det är politik, saknad, förbjuden kärlek och revolution. Men det finns även vänskap och kärlek. Jag berördes av boken, av kärlekshistorien men det var även väldigt intressant att få läsa och lära mig mer om Kubas historia. Jag tycker om när författare varvar nutid och dåtid och jag tycker att Chanel väver ihop historierna bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mitt hemliga liv

Feelgood när det är som bäst!

29 september 2020

Jag älskade den här boken! Jenny har en förmåga att skriva så fängslade och med värme att det inte går att lägga undan boken när man väl börjat läsa. Underbara karaktärer och miljöer som beskrivs på ett väldigt målande sätt vilket gör att det känns som om det är mina vänner det handlar om.

Jag fattar tycke för Moa, och att få se henne utvecklas under berättelsens gång. Hur hon blir starkare i att stå upp för sig själv och det hon vill. Men jag fattar även tycke för de äldre karaktärerna i boken och vänskapen över generationer. Att boken dessutom pendlar mellan nutid och dåtid stärker historien och läsningen.

"Mitt hemliga liv" är en gripande och varm berättelse med ett djup och allvar som tilltalar och berör mig. Det är en berättelse om hemligheter som påverkar oss mer än vad vi tror. Det här är feelgood när det är som bäst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I hemlighet begravd

En av de bättre böckerna i serien!

29 september 2020

Jag är en av dem som läst alla delarna i serien "Morden i Sandhamn". Jag gillar karaktärerna, att få följa dem genom glädje och sorg. Genom svåra och lyckliga stunder. "I hemlighet begravd" är den tionde delen i serien och det är en av de bättre delarna i serien tycker jag.

Viveca är bra på att skapa en spänning som griper tag i mig. En spänning som inte släpper taget förrän sista sidan är utläst. Det är ett bra driv i boken, den är lättläst och jag tycker att det är bra beskrivningar av relationer mellan människorna som det handlar om. Jag gillar det här och ser fram emot nästa del!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mentorn

Missa inte! Bara läs!

29 september 2020

Mentorn är den tredje fristående delen i serien Skärgårdsmorden. En bokserie jag inte tycker att du ska missa. Det är spänning på hög nivå, rakt igenom hela boken. Boken innehåller bra och målande miljö- och personbeskrivningar vilket gör boken ännu svårare att släppa.
Jag tycker om hur Louise bygger upp sin handling och jag tycker att hennes språk är lätt och träffsäkert.

Jag gillar även hur man får några tillbakablickar emellanåt i boken (i kursiv stil, bra för att särskilja från resten av handlingen), där vi får läsa hur gärningsmannen tänker.

Jag listar inte ut förrän i slutet vem som är skyldig, vilket är bra. "Mentorn" är spännande, obehaglig och ruggig. Det är även den bästa av de tre delarna tycker jag. Missa inte! Bara läs!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bokskåpets hemlighet

Fullträff!

12 september 2020

Rebecka hittar en dagbok och en samling brev från 1940-talet i ett bokskåp när hon är i sin mormors stuga. Det visar sig att Rebeckas familjehistoria är lite mer komplicerad än vad hon trott. Vad är det för hemligheter som hennes mormor döljer?

En fantastiskt finstämd historia med sorgliga inslag som tog andan ur mig. Jag slukade boken och ville inte att den skulle ta slut. Det är en historia där nutid varvas med dåtid. Händelser då påverkar nuet och jag tycker att Frida på ett skickligt sätt väver ihop de båda historierna till en helhet. Boken är välskriven och lätt att läsa. Frida är bra på att fånga mig som läsare med sin historia och berättelsen har ett bra driv framåt.

Frida levererar åter igen en underbar feelgoodbok med både kärlek, sorg och smärta. Det finns både ett ljus och ett stråk av allvar i historien och jag blir berörd, både till tårar och skratt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blodsband

Spännande!

12 september 2020

Se till att du har tid när du sätter dig med "Blodsband". För du kommer inte att vilja eller kunna släppa boken förrän den är klar.

Fyra unga män åker Finlandsfärja 1991 och kvällen slutar med en katastrof, ett hemskt brott begås. 25 år senare mördas en av männen. Finns det ett samband? Eller finns det ett annat motiv?

Vi får i boken möta poliserna Oscar och Sasha som får uppdraget att leda utredningen för att lösa brottet. Två karaktärer jag gillar att läsa om. De känner varandra sedan Polishögskolan och de kompletterar varandra bra!

Blodsband är en spännande deckare med högt tempo och en del oväntade vändningar. Det är en välskriven och lättläst debut med korta kapitel, vilket gör att man vill läsa en sida till, och en sida till. Berättelsen är levande och detaljrik och skulle passa som både film och tv-serie! Bara att gratulera och hoppas att nästa bok inte dröjer alltför länge! De här karaktärerna vill jag träffa igen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej