Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

Fågelbarnet

Spännande roman!

7 september 2020

Inger Frimansson är en av våra stora författare. Hon har belönats med bland annat Svenska Deckarakademien pris vid två tillfällen för bästa svenska kriminalroman.

Fågelbarnet är den tredje boken om Justine Dalvik. En karaktär som är rätt speciell, vilket gör att det är svårt att lista ut hur det ska gå i boken. Det känns som om hon kan hitta på lite vad som helst.

Det är helt klart en spännande bok som Inger har skrivit. Spänningen byggs upp på ett subtilt sätt vilket gör att det är svårt att släppa boken. Persongalleriet och gestaltningarna är väldigt bra och historien är fylld av ansträngda relationer, hämndlystnad och hemligheter.

Fågelbarnet är del 3 om Justine. De båda första delarna har kommit ut som nyutgåva, i pocket och som ljudböcker.

En ganska speciell bok och författarstil, en bok som jag tror att du antingen kommer att älska eller att inte tycka om. Oavsett vad så är boken väl värd att läsa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fingal Olsson och hans sällsamma katt

Missa inte!!

7 september 2020

Fingal Olsson och hans sällsamma katt är den första av tre böcker om Fingal och hans mycket speciella katt Harald.

Jag tyckte mycket om den här boken, liksom de två andra. Boken är lättsam, humoristisk och bara så där skönt vardaglig. Det är en varm och kärleksfull historia om livsöden, oväntad vänskap, en egensinnig katt och kärlek.
Jag gillar hur författaren använder både humor och allvar när hon berättar, det blir en bra blandning och lätt att läsa!

Missa inte dessa tre mysiga och härliga böcker!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

När ingen märker: en självbiografisk faktabok om ung...

Viktigt på riktigt!

7 september 2020

När ingen märker är en viktig bok. En bok jag tycker att alla som arbetar med barn och ungdomar borde läsa. Boken är indelad i tre delar: Joels berättelse, barns rättigheter och psykiska ohälsa och tips för att ta hand om dig själv.

Joel delar med dig av sin berättelse, öppet och ärligt. En traumatisk berättelse som gör ont att läsa men som är nödvändig. Joel är modig och jag är glad att han delar med sig, hans berättelse kan hjälpa andra! Jag tycker även att det bra att Joel berättar om hur det är nu idag. Det är viktigt att veta att det går att må bättre igen, även om vägen dit kan vara väldigt krokig.

Kombinationen i boken, av självbiografi, fakta och tips gör att boken är lätt att läsa och att jag som läsare får en större förståelse. Att leva med psykisk ohälsa och att inte ha det bra hemma är det fler och fler unga gör. Jag tror att den här boken kan hjälpa och ge tips.

Boken är viktig, den krånglar inte till något utan är lätt att förstå. Det är konkreta tips och bra förklaringar kring barns rättigheter. Det är en bok som man lätt kan ta till sig, ger bra råd och som känns självklar. "När ingen märker" är en bok jag gärna hade läst när jag var tonåring och inte mådde bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Antikgård för spirande hjärtan

Härlig feelgood

7 september 2020

Antikgård för spirande hjärtan är den tredje och avslutande delen i Åsas feelgoodserie Antikkursen.

Äntligen får jag läsa om dessa underbara karaktärer igen. Det jag gillar med boken och de två tidigare är det vardagliga. Att få följa karaktärerna genom både glädje och sorg i vardagen. Jag som läsare får komma dom nära och får lära känna dom bra! Det blir som att återse vänner du inte har sett på ett tag och jag kommer att sakna dom!

Språket är bra och lättsamt, boken är lättläst och går fort att läsa. Fick lägga den ifrån mig ibland för att den inte skulle ta slut för fort, vilket för mig är ett bra betyg.

Underbara karaktärer, människor som är så olika men hittar varandra på de mest oväntade sätt. De tar hand om varandra, och jag älskar att läsa om dom! Serien knyts ihop bra i denna avslutande del, vilket känns både bra och vemodigt. Du som ännu inte läst böckerna har mycket trevlig läsning framför dig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En evig sömn

Spännande deckare!

7 september 2020

En evig sömn är den andra delen i Anna Roos serie Mord vid världens ände. Revisorn Vera Jansson är tillbaka i sin barndomsstad Trosa för att sälja sitt barndomshem. För pengarna ska hon bli delägare i bolaget hon arbetar.

Men återkomsten till barndomsstaden blir allt annat än enkel. En student hittas svårt skadad vid Tullgarns slott och jakten på den skyldige inleds och korsar Veras väg då den misstänkte är en person Vera som barn anklagade för övergrepp när hon var yngre. Barndom vävs ihop med nutid på ett naturligt sätt.

"En evig sömn" är en spännande och lättläst deckare. Kul med en revisor som huvudkaraktär, det har jag inte stött på tidigare. Jag tycker om boken eftersom handlingen är oförutsägbar och att man bjuds på ett par överraskningar som man inte väntat sig. Boken är välskriven med bra gestaltade karaktärer och miljöer. Jag som inte läst något av Anna Roos förut blir nyfiken på den första delen i den här serien "Lika i döden".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Cilkas resa

Stark berättelse

7 september 2020

Cilkas resa är en gripande och stark historia som är baserad på en sann berättelse. Cilka är 16 år när hon 1942 skickades till Auschwitz-Birkenau. Efter befrielsen stämplas Cilka som tyskvänlig av ryssarna och skickas till ett fångläger i Sibirien.

En stark berättelse med starka karaktärer. Människor som kämpar för sina liv. Cilkas resa är en berättelse om kärlek, vänskap, hopp och förtvivlan. Men det är även en berättelse om mod och viljan att leva och överleva.

Det är en välskriven, stark och hemsk bok jag har fått läsa. Men en bok jag inte skulle vilja vara utan. Har du inte läst, gör det!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mitt zulunamn är Ingelosi

Väl värd att läsa!

7 september 2020

"Mitt zulunamn är Ingelosi" är en självbiografisk roman om tillit, mod och att hitta hem i hjärtat.

Efter sin skilsmässa bestämmer sig Annica för att åka till Sydafrika som volontär och arbeta för organisationen Bobbie Bear. Det är en organisation som hjälper barn som blivit sexuellt utnyttjade. Och det är en resa som förändrar henne för alltid.

Vilken öppen och ärlig bok! Det är intressant att läsa om hennes arbete som volontär, resan för att komma dit och vägen hem till Sverige igen.

Det gör ont att läsa om olika människoöden som Annica möter, var och en med sin egen historia. Boken är lättläst och väcker en del tankar hos mig. Speciellt kapitlet om när Annica förlorar sin mamma.

En väldigt bra bok med mycket intressanta och kloka tankar. En spännande livsresa och hur hon utvecklas som person. Väl värd att läsa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Brännaren

Spänning på hög nivå!

7 september 2020

Någon bränner människor levande vid de förhistoriska stencirklarna i Storbritanniens Lake District. Inga ledtrådar lämnas och polisen står hjälplös.

Den avstängde kommissarien Washington Poe kastas in i jakten på mördaren när hans namn hittas inristat i ett av offren.

En välskriven och ruggig historia med spännande karaktärer. Det är en historia som aldrig tappar farten, utan spänningen håller i sig rakt igenom! Brittisk kriminalroman när det är som bäst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dockfabriken

Spännande och oförutsägbar

5 juli 2020

Vad är det som definierar en människa och hur långt kan vi gå när ett samhälle utvecklar robotar? Dockfabriken är en spännande och fängslande roman som även tar upp moraliska frågor kring robotar och mänskligheten. Är robotar ett hjälpmedel eller kan de bli ett hot mot oss?

Här har vi en bok som inte sparar på krutet. Spänningen drar igång på en gång och den fortsätter boken igenom. En lättläst bok med ett väldigt bra språk som bara flyter på och en handling som byggs upp på ett sätt så det nästan är omöjligt att lägga ifrån sig boken. En bladvändare med en rejäl twist på slutet. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej