Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lollos bokhörna

Antal betyg: 324
Antal recensioner: 321

Vi ses i Havanna

En underbar bok!

29 september 2020

Vi möter två parallella historier i denna underbara bok. Dels Elisa som bor med sin familj i 50-talets Kuba och så Marisol, barnbarnet, som i nutid får uppdraget att sprida sin farmors aska i hemlandet. Det land Elisa tvingades lämna.

På resan får Marisol veta så mycket om familjens historia än hon kunde ana. Hon faller också för en man som hon upptäcker lever med farliga hemligheter.

"Vi ses i Havanna" är en underbar bok! Det är ett fantastiskt språk och en spännande historia som målas upp. Boken innehåller många starka känslor och det är politik, saknad, förbjuden kärlek och revolution. Men det finns även vänskap och kärlek. Jag berördes av boken, av kärlekshistorien men det var även väldigt intressant att få läsa och lära mig mer om Kubas historia. Jag tycker om när författare varvar nutid och dåtid och jag tycker att Chanel väver ihop historierna bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mitt hemliga liv

Feelgood när det är som bäst!

29 september 2020

Jag älskade den här boken! Jenny har en förmåga att skriva så fängslade och med värme att det inte går att lägga undan boken när man väl börjat läsa. Underbara karaktärer och miljöer som beskrivs på ett väldigt målande sätt vilket gör att det känns som om det är mina vänner det handlar om.

Jag fattar tycke för Moa, och att få se henne utvecklas under berättelsens gång. Hur hon blir starkare i att stå upp för sig själv och det hon vill. Men jag fattar även tycke för de äldre karaktärerna i boken och vänskapen över generationer. Att boken dessutom pendlar mellan nutid och dåtid stärker historien och läsningen.

"Mitt hemliga liv" är en gripande och varm berättelse med ett djup och allvar som tilltalar och berör mig. Det är en berättelse om hemligheter som påverkar oss mer än vad vi tror. Det här är feelgood när det är som bäst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I hemlighet begravd

En av de bättre böckerna i serien!

29 september 2020

Jag är en av dem som läst alla delarna i serien "Morden i Sandhamn". Jag gillar karaktärerna, att få följa dem genom glädje och sorg. Genom svåra och lyckliga stunder. "I hemlighet begravd" är den tionde delen i serien och det är en av de bättre delarna i serien tycker jag.

Viveca är bra på att skapa en spänning som griper tag i mig. En spänning som inte släpper taget förrän sista sidan är utläst. Det är ett bra driv i boken, den är lättläst och jag tycker att det är bra beskrivningar av relationer mellan människorna som det handlar om. Jag gillar det här och ser fram emot nästa del!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mentorn

Missa inte! Bara läs!

29 september 2020

Mentorn är den tredje fristående delen i serien Skärgårdsmorden. En bokserie jag inte tycker att du ska missa. Det är spänning på hög nivå, rakt igenom hela boken. Boken innehåller bra och målande miljö- och personbeskrivningar vilket gör boken ännu svårare att släppa.
Jag tycker om hur Louise bygger upp sin handling och jag tycker att hennes språk är lätt och träffsäkert.

Jag gillar även hur man får några tillbakablickar emellanåt i boken (i kursiv stil, bra för att särskilja från resten av handlingen), där vi får läsa hur gärningsmannen tänker.

Jag listar inte ut förrän i slutet vem som är skyldig, vilket är bra. "Mentorn" är spännande, obehaglig och ruggig. Det är även den bästa av de tre delarna tycker jag. Missa inte! Bara läs!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bokskåpets hemlighet

Fullträff!

12 september 2020

Rebecka hittar en dagbok och en samling brev från 1940-talet i ett bokskåp när hon är i sin mormors stuga. Det visar sig att Rebeckas familjehistoria är lite mer komplicerad än vad hon trott. Vad är det för hemligheter som hennes mormor döljer?

En fantastiskt finstämd historia med sorgliga inslag som tog andan ur mig. Jag slukade boken och ville inte att den skulle ta slut. Det är en historia där nutid varvas med dåtid. Händelser då påverkar nuet och jag tycker att Frida på ett skickligt sätt väver ihop de båda historierna till en helhet. Boken är välskriven och lätt att läsa. Frida är bra på att fånga mig som läsare med sin historia och berättelsen har ett bra driv framåt.

Frida levererar åter igen en underbar feelgoodbok med både kärlek, sorg och smärta. Det finns både ett ljus och ett stråk av allvar i historien och jag blir berörd, både till tårar och skratt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blodsband

Spännande!

12 september 2020

Se till att du har tid när du sätter dig med "Blodsband". För du kommer inte att vilja eller kunna släppa boken förrän den är klar.

Fyra unga män åker Finlandsfärja 1991 och kvällen slutar med en katastrof, ett hemskt brott begås. 25 år senare mördas en av männen. Finns det ett samband? Eller finns det ett annat motiv?

Vi får i boken möta poliserna Oscar och Sasha som får uppdraget att leda utredningen för att lösa brottet. Två karaktärer jag gillar att läsa om. De känner varandra sedan Polishögskolan och de kompletterar varandra bra!

Blodsband är en spännande deckare med högt tempo och en del oväntade vändningar. Det är en välskriven och lättläst debut med korta kapitel, vilket gör att man vill läsa en sida till, och en sida till. Berättelsen är levande och detaljrik och skulle passa som både film och tv-serie! Bara att gratulera och hoppas att nästa bok inte dröjer alltför länge! De här karaktärerna vill jag träffa igen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Glasvinge

Spännande historia!

7 september 2020

En mördad kvinna hittas i en fontän på Ströget i Köpenhamn. Kroppen är täckt av märkliga, symmetriska skärsår och det blir ett tufft fall för polisen Jeppe Kørner. Det är en utredning som tar honom och polisen till den danska hälsovården som visar sig dölja många hemligheter.

Glasvinge är den andra delen i Köpenhamnsserien om poliserna Jeppe Kørner och Anette Werner där den första boken heter "Krokodilväktaren".

Jag fastnade i boken och släppte den när den var slut. En grymt spännande kriminalhistoria med en del oväntade vändningar och händelser. Boken håller ett högt tempo och mot slutet är spänningen olidlig. Katrine lyckas fånga mig som läsare, för det går inte att lägga boken ifrån sig. Jag listar inte ut lösningen förrän jag läser den, vilket för mig är ett stort plus. Det är en förbaskat bra, spännande och obehaglig bok. Katrine skriver bra, det är lätt att läsa boken och se handlingen framför sig. Gillart!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I lögn och lust

Härlig läsning för hängmattan!

7 september 2020

Lucky är orolig för sin tonårsdotter Hanna. Viktoria har det trassligt på jobbet och av en slump möts de i en liten fiskeby vid Marockos kust. De har olika värderingar men finner varandra och blir vänner. Dessvärre upptäcker de att de har mer gemensamt än vad de kunde ana. Något som kommer förändra deras liv för alltid.

Vilken bra bok! Lättläst, underhållande och jag skrattar för mig själv flera gånger under läsningen. Jag gillar hur Pernilla bygger upp handlingen, vilket gör boken svår att släppa. Man kommer huvudkaraktärerna nära, lär känna dem.

Det är lätt att komma in i handlingen och det hjälps av att miljö- och personbeskrivningarna är tydliga. Boken innehåller det mesta: kärlek, sorg, komplikationer och vänskap. Jag gillade den här feelgoodroman väldigt mycket och den seglar upp som en av favoriterna i sommarläsningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fågelbarnet

Spännande roman!

7 september 2020

Inger Frimansson är en av våra stora författare. Hon har belönats med bland annat Svenska Deckarakademien pris vid två tillfällen för bästa svenska kriminalroman.

Fågelbarnet är den tredje boken om Justine Dalvik. En karaktär som är rätt speciell, vilket gör att det är svårt att lista ut hur det ska gå i boken. Det känns som om hon kan hitta på lite vad som helst.

Det är helt klart en spännande bok som Inger har skrivit. Spänningen byggs upp på ett subtilt sätt vilket gör att det är svårt att släppa boken. Persongalleriet och gestaltningarna är väldigt bra och historien är fylld av ansträngda relationer, hämndlystnad och hemligheter.

Fågelbarnet är del 3 om Justine. De båda första delarna har kommit ut som nyutgåva, i pocket och som ljudböcker.

En ganska speciell bok och författarstil, en bok som jag tror att du antingen kommer att älska eller att inte tycka om. Oavsett vad så är boken väl värd att läsa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej