Användarprofil Carolyn Johanson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Carolyn Johanson

Antal betyg: 18
Antal recensioner: 12

The Miniaturist

Helt unik - en egen värld

29 juli 2015

Den här boken är så unik att jag nästan saknar ord. Den fångar intresset från början till slut. Den skildrar en främmande värld som man som läsare omedelbart blir indragen i. Man drivs att läsa och läsa så fort som möjligt samtidigt som man inte vill att den ska ta slut.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

A Street Cat Named Bob

En minnesvärd och tänkvärd bok

29 augusti 2016

Detta är en rörande och berörande berättelse om en katt och en kille och vänskapen och förståelsen mellan dem, som växer sig starkare och starkare ju längre de är tillsammans. Vi får läsa om deras liv med diverse äventyr i milljonstaden London och hur de båda hjälper varandra. Det är en minnesvärd bok om missen som märks i mängden!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Brottsplats: Faithful Place

En ovanlig deckare av Tana French

29 augusti 2016

Ännu en spännande, medryckande deckare från Tana French med ett gammalt brott som nystas upp och ett nytt brott som sker under resans gång. Liksom tidigare är berättarstilen främst genom dialog med många snabba,snärtiga och roliga repliker och många uttrycksfulla fraser för att understryka det som sägs. I centrum står en syskonskara, deras kamrater och deras liv då och nu. Hon vill ge oss hela bilden av livet, som det var och blev för dessa människor och där någonstans placeras in två brott. Samtalen förs på dublinaccent med t.ex. will you not, amn't I och bejaysus, vilket ger mycket lokalfärg åt det arbetarområde hon skildrar. Däremot finns det inga skildringar av Dublin i stort. Det nämns några gatunamn och platser, men det utvecklas tyvärr inte.
En mycket spännande och läsvärd deckare med ovanligt motiv och alldeles egen berättarstil.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Plundrarna : hur nazisterna stal Europas konstskatter

En spännande faktabok

20 augusti 2016

Plundrarna är en faktaspäckad, väl researchad bok skriven på ett fartfyllt och intresseväckande sätt, så att man bara vill läsa mer och mer, med endast ett par långdragna partier. Den belyser en annars inte så uppmärksammad aspekt av andra världskriget. Här handlar det om förlorade värdeföremål av olika slag och inte huvudsakligen om förlorade liv. Man tappar andan inför att nazisternas plundring var så organiserad och omfattande - t.ex. i Paris - och att de brände moderna konstverk som inte föll dem i smaken - t.ex. Picasso. En faktabok som rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Playground

Keplers sämsta

15 juli 2016

Boken får ett poäng därför att jag med viljekraft trots allt lyckades läsa ut den. Jag anser att den är felaktigt rubricerad som thriller. Större delen av den utspelas i en fantasyvärld, något som har svårt att fånga mitt intresse. Kanske kunde man ha kallat den för en fantasy/thriller, så att man som läsare får en bättre uppfattning om boken innan man köper den..I fantasyvärlden utspelar sig så mycket våld och blod stup i ett under förfärligt många sidor utan särskilt många växlingar att jag vill kalla det för våldsporr och blodsporr. Enformigheten gör dessutom att man förlorar intresset. Nej, jag får nog akta mig för Lars Kepler i fortsättningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Likeness

Dubbelgångare

27 juni 2016

En unik berättelse om dubbelgångare och ovanliga relationer. Den håller intresset trots långa dialoger och har flera oväntade vändningar.En riktig bladvändare!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

In the Woods

Intressant?

27 juni 2016

Den borde ha varit intressant men har svårt för att hålla intresset.Två ovanliga berättelser vävs ihop, men den är något för långdragen och blir lite trögläst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Glasspassion

Ambitiös

6 april 2016

Glasspassion är trevlig och intressant att läsa i, men de flesta recept är för krångliga för att en helt vanlig glassälskare som jag ska våga sig på dem.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det 19:e Fabergéägget

Intressant berättelse i ovanlig miljö

29 juli 2015

Detta är en intressant berättelse i två tidsplan, ett för hundra år sedan och ett i nutid. Det märks att författaren är historiskt kunnig, vilket är ett plus. Men spänningen hettar inte till ordentligt förrän mot slutet.Därav betyget tre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej