Användarprofil Erling Magnusson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Erling Magnusson

Antal betyg: 6
Antal recensioner: 5

Vapensmederna : männen som beväpnar Sveriges kriminella

Vapensmederna

23 september 2021

Mycket väl underbyggd faktabok om de vapensmeder som reaktiverar olika vapen som importerats från t.ex. Balkan och som sedan slussar vapnen vidare till kriminella. Luckor i lagen har medfört att en del av denna import tidigare var laglig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hämnden är ljuv AB

HÄmnden är ljuv AB

4 augusti 2021

Småtrevlig bok, med våldsamma förvecklingar, från Stockholm till Afrika. Boken är en naturlig fortsättning på författarens tidigare böcker. En del situationer är komiska, andra tragiska. Jag önskar att författaren snart skriver en ny bok som inte är så förutsägbar i sin vilda oförutsägbarhet. Man vet ju att det kommer att lösa sig, trots att det ser helt hopplöst ut.
Erling Magnusson

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet ...

Recension Genombrottet

4 augusti 2021

Intressant och fängslande bok om en ny teknik, en kombination av DNA-spårning och släktforskning. Detta fall var det andra pilotfallet i Sverige och var absolut avgörande för att fånga en mördare. Det finns en del etiska frågor runt denna metod, även det redovisas i boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bellman : biografin

Bellman. Biografin

11 maj 2021

Mycket väldokumenterad bok om en av det historiska Sveriges mest välkända kulturpersonligheter, Bellman. Speciellt intressant att läsa om alla personer som Bellman umgicks med och som har givit sina intryck i form av nedtecknade av tillfällighetsdikter, sånger och melodier vilket därmed sparat dessa för eftertiden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Shuggie Bain

Deprimerande

21 april 2021

Nattsvart beskrivning av en ung pojke, hans syskons liv med en frånskild alkoholiserad mamma. Många poäng för en realistisk skildring, men totalt var detta en deprimerande läsning

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Samlade verk

(enbart betyg)

27 januari 2021