Användarprofil Läslustig / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Läslustig

Antal betyg: 6
Antal recensioner: 4

Dhammapada

De första 50 sidorna utgör en mycket fin inledning...

22 augusti 2013

De första 50 sidorna utgör en mycket fin inledning till buddistiska tankegångar. Den är intressant och välskriven. Tyvärr ligger väl själva skrifterna för långt från vårt tankesätt för att vara givande. De upplevs ibland triviala, ibland tjatiga. Levnadsvisdomen och levnadsråden är inte särskilt tilltalande. Däremot är det intressant att känna igen tankar som återkommer i kristna skrifter.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Steve Jobs : en biografi

Boken är en mycket intressant genomgång av olika faser...

22 augusti 2013

Boken är en mycket intressant genomgång av olika faser av Steve Jobs liv, framförallt hans arbete. Svagheten är att språket är ganska tråkigt - möjligen kan det bero på översättningen. Också uppräkningen av olika kolleger och deras insatser blir ibland mer till en katalog än till en mänsklig karakteristik.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Till längtans försvar eller vemodet i finsk tango

Boken tar upp allmänmänskliga frågor som nostalgi och...

22 augusti 2013

Boken tar upp allmänmänskliga frågor som nostalgi och vemod. Sökandet efter en andlig dimension går som en stark ström genom skriften. Möjligen blir det en del upprepningar, och språket är långt ifrån poetiskt - det känns som om tankarna hade krävt en diktares metaforer för att riktigt fästa i känsla och minne..

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Paganinikontraktet

Blod och musik

17 augusti 2010

Jag läste Paganinikontraktet som följetong. Varje dag meddelade jag mina omkringvarande hur många människor som dött. Jag tappade räkningen efter ganska få avsnitt.
Boken är en dåligt kokt soppa av skräck, vapenhandel och musik. De finaste delarna handlar om musik och de näst finaste är några tafatta försök till personskildringar. Resten är en ganska förutsägbar kriminalskildring.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Berättelsen om Pi

(enbart betyg)

4 juni 2013

Se blomman

(enbart betyg)

4 juni 2013