Användarprofil AgnesKenshin / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av AgnesKenshin

Antal betyg: 54
Antal recensioner: 40

Städa! : ett skinande rent hem på naturlig väg

STÄDA! En kärleksförklaring

23 juni 2020

Äntligen! En bok som sopar fram det positiva att hålla ordning & reda, rent & fint. Att städa är faktiskt en sorts kärleksförklaring, (och ännu mer när det sker på ett naturligt sätt!) Så är det i alla fall för egen del... när jag håller rent hemma är det en kärleksförklaring till mina katter (som av naturlig väg inte själva kan städa)... En mår ju så mycket bättre i ett (nåja nåt så när skinande) rent hem, eller hur!? Rekommenderar denna lilla lättlästa tipsande pärla till alla där hemma. Jag blev överraskande glad av den. Extra plus för det söta omslaget (en katt!!! 😁)

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Adress okänd

Fint om människors godhet

2 juli 2020

Jag gillade verkligen den här historien. Författaren skriver trovärdigt om en liten familj, som har det svårt. Hemlöshet finns i alla dess former, inte bara stereotypen "gammal alkoholiserad gubbe, som säljer Hemlösas tidning intill mataffären". Klart läsvärd även för en "tant" som mig. Tar med mig hopp om andra människors godhet, att många faktiskt vill hjälpa en när livet är så... Extra plus för rollkaraktären ökenråttan!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Innekatten : hur du och din katt kan trivas tillsamm...

Innehåller några allvarliga faktafel

10 juni 2020

Författaren påstår att boken fakta-granskades innan den släpptes. Hum. Då boken innehåller en del faktafel kan jag tyvärr inte ge den full pott. (Den är väldigt bra för övrigt!) Mitt råd är att vara kritiskt observant när vi läser faktaböcker om katter. Svälj inte allt med hull och hår.

Till exempel: *sidan 27 - straffa aldrig katten! Lös eventuella soff klös med att placera klöspelare intill förbjudna stället. *sidan 33-35 - lämna aldrig katten själv 24 timmar! Den ska ha uppsyn minst 2 ggr dagligen. *sidan 61 - tulpaner är giftiga för katter! Blommor & växter som är farliga för katten bör hellre plockas undan, för gott, än riskeras att tuggas på av katten.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hur mår maten? : djurhållning och djurskydd i Sverige

Författaren förespråkar köttnormen

16 juni 2022

Bra skrivet och viktig bok att ta del av. Men tråkigt att författaren verkade tycka det var viktigt att direkt poängtera att han ej förespråkare vegetarianism. Inget för oss/de som söker svar till varför vi ska avstå att äta och se djur som nytta för oss. Personligen håller jag inte alls med författarens grundsyn rörande utan uppfödning utav djur inom produktion förloras det öppna landskapet. Vi kan faktiskt fortfarande hålla beteende kor, bökande grisar och pickande höns, för deras egna skull.

Men som sagt läs den ändå, då författaren faktiskt skriver på ett förståndigt sätt och bena ut både det ena och det andra rörande den problematiska i den sjuka industriella djurhållning vi skapat.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alla mot djuren : de politiska ideologierna och värl...

Äntligen förstår jag!

17 maj 2022

Äntligen förstår jag varför djurrättsliga motioner går trögt om ens går alls inom politiken/med politiska beslut. Tack vare att författaren som benar ut den ena ismen efter den andra påvisar han att alla andra levande varelser förutom människan finns inte att finna (rätten att vi slutar se dem som resurser för oss att använda hursomhelst vi föredra, att vi överhuvudtaget utnyttjar dem för vår egen vinning skull, att de inte likt oss ska få lov att finnas bara för deras egen skull). Samtliga Sveriges partier samlas gemensamt kring middagsbordets uppdukning bland köttbullar, kycklingklubbor och mjölk. Det är en dyster bok att läsa men ack så viktig! Författarens humoristiska ton genom färden lättar ens tunga inre en smula. Obligatorisk läsning för grundskoleeleverna när politik är på agendan månntro?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jordens herrar : slaveri, djurförtryck och våldets f...

En sorgsen fröjd att läsa

30 april 2022

En fröjd för ögat, men även sorgsen att läsa, för oss som redan innehar samma ståndpunkter, som författaren, angående djurförtryck i samhället.
För resten av det mänskliga släktet? Läs boken! Kom inte sen och rättfärdiga djurförtryck (dagens moderna slaveri) bara för att det är lagligt, a k a allmänt accepterad & uppskattad ordning som försvaras av statsmän, forskare, kulturpersonligheter samt ni själva "den stora folkmassan".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter

Stämningsfyllt men skrämmande

16 april 2022

Hade kunnat ge fem stjärnor till boken med mysigt fyllt stämningsfulla beskrivningar och vackra akvarellmålningar, förutom att författaren förskönar djursamlare (oftast äldre damer med katter) och dess problematik, som i slutändan drabbar katterna hårdast.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svärmodern

Moas bästa

10 december 2021

Svärmodern är författarens senaste och enligt mig bästa roman hittills. Känns i omgångar som en rysare, skräck som sakta men säkert kryper framåt till nån sorts lösning. Jag vill ju bara att samtliga berörda karaktärer ska få må bra! Skickligt fångat utav författaren, hon har alltid lyckats så bra med karaktärerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Höst vid Sommen

Nja

21 november 2021

Trots bra budskap som går genom hela boken (Det är INTE huvudrollens man som bestämmer över hennes liv, trots alla de år dessförinnan), kan jag inte riktigt tycka bra om just denna del utav Fyra böcker om Sommen. Den är inte dålig men personligen blir jag tyvärr inte engagerad i karaktärerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej