Användarprofil Leila / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Leila (Malmköping)

Antal betyg: 10
Antal recensioner: 10

Döden på Island

Gastkramande med allt "Döden På Island"

2 februari 2018

Jag har läst en mycket spännande och gastkramande berättelse om "Theo och Ramona" som med sina vänner och hunden Pluto kommer till Island på sin tidsresa.

Tempot är högt. detta gör att både historik och miljöskildringar smyger sig in utan att det någon gång blir tråkigt ( är tyvärr inte intresserad av historia) men har börjat upptäcka att genom Kims sätt att skriva så får jag den per automatik.

Miljöskildringarna gör att jag satt Island på min lista över ett land som jag skulle vilja besöka.

Det som berörde mig mest var känslan av att en bok med så mycket sorg och hur man hanterar sorgen, ändå kan vara så hoppfull. Den nära vänskapen och kärleken sätts på prov flera gånger vilket gör att känslorna tar tag i en. skuldkänslorna ligger och pyr som en glöd.

Ändå offrar vännerna sig för varandra även om det sker på olika sätt.

Jag ville också ställa mig och skrika av sorg. Känslorna kröp innanför huden på mig. det var en bok som berör på många olika sätt. jag rekommenderar den. Läs den!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Författare Från dröm till verklighet

Underbart härlig bok

29 oktober 2018

Jag är imponerad av all research som Kim gjort inför sina böcker som hon ska skriva.
Genom hennes uppriktighet är det som om jag varit med på resan från författarens första tankar och ända till bokutgivning. Rest i alla länder där Kim gjort research, träffat alla rara människor och fått se miljön genom alla foton som hon delar med sig. Även historiken som vi får ta del av i slutet av böckerna. Jag kände skräcken på torget i Kina när gruppen gick förbi alla vakterna. Jag fortsatte att gå.
Det som gör att jag tycker om boken är att den är ärlig, så här är det att vara författare, ingen glamour.
Vi får vara med och dela både glädje och sorg tillsammans med Kim. Tårarna rann när jag läste om "Min stora dag".
Alla tips och all uppmuntran som ges i boken är berikande. Om du tänkt bli författare eller bara läsa om hur det är att vara författare.
Dessa ord säger allt:
"Det får mig att både känna mig liten och som en del av alltet."
(s362 i den inbundna utgåvan av Författare Från dröm till verklighet)

20181012 Leila

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ensam i Berlin

Lärorik läsning

24 november 2015

Jag är fascinerad av att Fallada kunde skriva en så omfattande bok i de tillstånd han var och på så kort tid. Boken är intressant läsning. Den här får en att lära känna de vanliga människorna som försöker på sitt eget sätt att kämpa mot övermakten. Att den lilla människan kan göra något. Rekommenderar denna läsning. Lever kvar länge i medvetandet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Att hitta glädje i skrivandet

Glädje att skriva

24 november 2015

För varje stycke jag läser behöver jag skriva lite till på min blivande bok. Så inspirerande att läsa och jobba med. Jag rycks med i den lättlästa litteraturen, känns som om vem som helst kan skriva. Rekomenderar denna bok. Sååå himla bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Villa Bonita

Det beskriver om de vardagliga livet på ett så...

5 augusti 2013

Det beskriver om de vardagliga livet på ett så fantastiskt sätt och sedan emellanåt händer de lite mer spännande saker. Hur viktigt det är med vänskap även med en enda väninna och på ålderns höst. Livet kan alltid förändras till de bättre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En man som heter Ove

Det är en bok som är skriven på ett tilltalande och...

5 augusti 2013

Det är en bok som är skriven på ett tilltalande och humoristiskt sätt men ändå är det så allvarligt tema som tas upp i boken. Om en man som inte orkar fortsätta leva utan sin fru som dött.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nytt & kreativt med betong & loppisfynd

Intressant och med tips om hur man går tillväga för...

4 juli 2013

Intressant och med tips om hur man går tillväga för att göra dekorationer i betong som är användbara i hemmet eller i trädgården.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kaffe med musik

Rar berättelse om vänskap. Det bästa med dessa böcker...

4 juli 2013

Rar berättelse om vänskap. Det bästa med dessa böcker är att man känner igen sig i något och kan le lite åt de vardagliga knepiga situationer som uppstår i livet och framförallt i samspel med andra människor

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Grabben I Graven Bredvid

Otrolig kulturkrock

18 december 2002

Bara idén att skriva en kärlekshistoria om en bibliotekarie och en bonde är otrolig. Sen hur de träffas? Jag går fortfarande och småskrattar efter att läst den. Det finns egentligen inga ord den är helt underbar, fantastiskt rolig och på samma gång med en allvarlig underton. Jag rekommenderar att läsa den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sång från en annan sommar

Fin kärlekshistoria

23 november 2002

Detta är en mycket fin kärlekshistoria. Anita Shreve blir inte för sentimental men får ändå med hur känslorna utvecklas och trappas upp. Här återkommer hennes skickliga sätt att återge historien, (precis som i pilotens hustru). Hennes skildring av livets svårigheter kommer upp till ytan. Framför allt kommer jag inte glömma hennes fantastiska skildring om hur Charles i sin desparation för att fira en vanlig jul med fru och barn står och lagar mat med flera kokböcker uppslagna i köket. Anita Shreve skriver först ett kapitel från Síans synvinkel och sedan från Charles synvinkel. På så sätt blir läsaren delaktig i historien. Den är verkligen värd att läsa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej