Användarprofil CB / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av CB

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

Vindens skugga

Spännande genreblandning.

13 oktober 2010

Verkligen gränsöverskridande roman som använder deckargenrens form för att berätta en "vardagshistoria" om olycklig kärlek och bitter väntan. Den gillar jag!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hundens paradis

Lektion i manligt tänkande.

30 september 2010

Det som slår mig mest är vilken utmärkt nyckel till den manliga tankevärlden det här är. I Reidar Jönsson har alla män en värdig utmanare till chick-lit genren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mitt liv som hund

Sveriges onödigaste recension.

28 september 2010

Det är omöjligt att inte älska Mitt liv som hund. Och jag tror faktiskt alla människor gör det. Romanen om lille tragikomiske Ingemar har allt; liv, död, skratt, tårar, spännande handling, lokalprägel, intressant form...Vilken onödig recension! Men jag måste få säga det...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En hund begraven

Roligt och brutalt.

28 september 2010

Mitt liv som hund bär väl de flesta svenskar med sig i hjärtat - både som film och bok. Däremot är det många av mina vänner som, konstigt nog, inte läst den spännande uppföljaren. I denna pendlar handlingen mellan Ingemar i sina sen-tonår medan han söker efter sin självupptagne far, och hans medelålderskris med komplicerade äktenskapsproblem många torde känna igen sig i. En hund begraven är smart skriven och är i många stycken en brutal historia. Reidar Jönssons humor gör dock att det mesta läses med lyfta mungipor. Jag ska ta upp den igen nu när Hundtrilogin har fått en avslutande volym.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej