Användarprofil Werner Gustafsson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Werner Gustafsson (Halmstad)

Antal betyg: 16
Antal recensioner: 5

Alternativa fakta : om kunskapen och dess fiender

En viktig bok att gå i clinch med

12 november 2017

En mycket grundlig bok i frågor om kunskap, övertygelse, sanning och verklighet som är mycket viktiga just i vår Trump-tid. Kräver en del ansträngning men är väl värd detta både vad gäller frågor om kunskap och om utbildning. Med utgångspunkt från korrespondensteorin om verkligheten för författaren en kamp mot postmodernistiska tankar på ett intressant och tankeväckande sätt som ger mycket om man vill ge sig in i de frågeställningarna.

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Haggan

Relationer i dagens samhälle

21 februari 2019

Bokens tema är triangeldramat mellan hustru-man-älskarinna på ett mycket engagerat sätt utan att svartmåla någon part eller rättare sagt alla. Mycket lärorikt eftersom de flesta böcker tar parti för någon part.

Mycket bra utgångspunkt för att diskutera hur vi skall kunna skapa, utveckla och ev. avbryta relationer i ett samhälle där patriarkatet och dess privilegier ifrågasätts.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Strange Order of Things

Ger mycket men krävande

30 december 2019

I dagens nya värld som kräver att vi kan hantera all information mycket mer skickligt och ändamålsenligt än förr så ger Damasio en bra bild av kroppens roll i detta och de begränsningar den har, som vi bör känna till för att kunna hantera information och vår hantering av den på ett kritiskt sätt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hur läsa och varför

En bok för kreativt ifrågasättande och reflektion

5 november 2019

"Hur läsa och varför" hjälper mig att få ut mer av mitt läsande. Intressant att lyssna till hans råd, men också att ifrågasätta dem och själv ta ställning. De mer allmänna råden kan man läsa direkt men sen innehåller den också tankar om olika verk och de avsnitten kan man läsa innan eller efter läsningen av verket. Har just prövat det för en av romanerna i listan och hans tankar är ett tänkvärda inlägg men även de måste man ifrågasätta och göra om dem till sina för att få ut vad Blooms bok kan ge.

Kanske ska man följa en av hans råd när man läser den: "Läs inte för att motsäga och vederlägga, eller för att sätta tro till och ta för gott, eller för att lyssna till tal och predikningar, utan för att pröva och besinna."

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Som pesten

Berg och dalar

5 november 2018

Bra beskrivning av hur pandemin hanteras och som en ny sannolikt skulle bli hanterad. Flera bra beskrivningar av mer eller mindra dysfunktionella relationer. Spännade och lättläst.
Men..personskildringarna något stereotypa och hur allt slutar är en besvikelse. Trots detta gör de viktiga partierna att boken är mycket väl värd att läsas..

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klubben

(enbart betyg)

13 februari 2020

Ett system så magnifikt att det bländar

(enbart betyg)

31 oktober 2019

Nora eller Brinn Oslo brinn

(enbart betyg)

20 juni 2019