Användarprofil Henning Höjer / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Henning Höjer

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

Active Measures

obligatorisk läsning om kalla krigets historia

10 oktober 2020

för den som följt med sedan slutet av 1940-talet ger boken endels en nyttig repetition av kalla krigets historia och med en inblick i hur denna påverkades av falskspel från båda sidors hemliga underrättelseväsen. Den inblick boken ger gör troligtvis läsaren mycket mera mottaglig för att misstänka desinformation i dagens nyhetsflöde från såväl obskyra medier på ytterkanterna som s.k. respekterade medier, inte minst NY Times, the Guardian, BBC eller våra svenska drakar som DN, SvT och SR.
Just placeringsmetodiken och grundlurandet av respektabla media, enstaka politiker eller journalister belyses på ett intressant sätt som även reser frågan - trots all dokumentation - har du som läsare vilseförts även denna gång?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Familjen

Viktig samhällsinformation som alla bör ta del av.

23 september 2020

Boken visar på ett mycket trovärdigt sätt hur vi som medborgare länge har blivit förda bakom ljuset av såväl media som politiker om tillståndet i nationen när det gäller kriminalitet och rättsosäkerhet. Vad som saknas i boken är en mera ingående skildring av hur vi i den övriga befolkningen bidrar till kriminalitet genom att ha en överslätande inställning till alla som köper narkotika, cigaretter, sprit och uppenbart stöldgods från bl.a. de kriminella gängen.
Förekomsten av egna speciella av staten avlönade advokater i likhet med vad som förekommer bland gangsters och halvskumma affärsmän i USA var en bekräftelse på vad många av oss länge misstänkt och nu bekräftat i boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den sorgsne busschauffören från Alster

För trogna läsare av Håkan Nesser!

23 september 2020

Nästan i topp av hans böcker och den ger en trivsam läsning väl värd såväl kostnad som tid ägnad åt mer eller mindre sträckläsning och avkoppling.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Europa vägatlas 2019-2020 Motormännen : skala 1:800.000

Mycket bra komplement till GPS kartor under färd.

29 maj 2019

Jag köper ny uppdaterad version av atlasen med jämna mellanrum. Ovärderlig att ha handskfacket under färden för att kontrollera vad som finns i landskapet omkring eller på resmålet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej